!~LCH~! 發表於 29-2-2008 13:48:54

光子帶<<~是真的存在嗎?

見到網上好多有關光子帶既話題..但有冇人知係唔係真係有科學根據?
定係d人冇野諗而諗出黎的?有關既光子帶現象都好特別下...
地球在2012年12月22日前後會進入光子帶,整個太陽系會產生劇變,地球的電磁場會完全被改變
人類身體會出現變化等等,睇過好多話題既內容都極接近
但係唔係真既先?我只係想知到底只係d科幻故事定係真的有[[光子帶]]....
大家又點睇呢個[[光子帶]]呢?...
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7008011103272
上面個網既內容都幾多下=.=...

肥寶 發表於 29-2-2008 14:09:44

唔知牙..其實唔知咩黎=3=

完全唔認為係真既...星球既運行時間好長..點可能係一日之內就入左一個所謂既帶仲產生影響..

『帥乂明』 發表於 29-2-2008 14:21:02

神奇...=,=唔知點解...好想目睹地球既突變or滅亡..好想知果陣既情境係點

戒__魂影 發表於 29-2-2008 14:55:17

點解要系2012年?
轉1周期 光子帶會影響地球
恐龍時代到現在為止已1周期
粒子突變 姐系話人類會變種or滅亡 核子連鎖爆炸-3-
咁真系幾神奇 我有小小信-3-

『帥乂明』 發表於 29-2-2008 14:58:02

回復 5# 的帖子

發覺好多野都係2012年

牙翎 發表於 29-2-2008 15:00:29

仲有四年姐= =
真真假假好快知..唔洗甘擔心喎~

『帥乂明』 發表於 29-2-2008 15:22:22

回復 7# 的帖子

是福不是禍.是禍躲不過--

!~LCH~! 發表於 29-2-2008 15:24:14

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007080906155
睇左呢個科記又的確好似有少少真wor...
遲d會點唔會知,但又好似的確有光子帶呢樣野咁=.=...
之前睇過唔知where話我地係1997年就[開始]進入左個光子帶了....
所謂既第2次冰河時期我覺得味有生命之前都唔知發生過幾多次了...下一次也少不了吧!

mgs2089 發表於 29-2-2008 18:17:20

算la..橫掂2012,北極都溶哂
唔爭在li 樣
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 光子帶<<~是真的存在嗎?