樂古Nakuz

標題: 新信長RPG快報第2期 ! [打印本頁]

作者: 龜龜_浪    時間: 19-4-2010 18:05
標題: 新信長RPG快報第2期 !

新信長RPG快報第2期(撰文:西瓜)>>

當 新 信 長 快 報 第 一 期 推 出 時 , 很 快 得 到 各 方 玩 家 的 回 應 .

而 且 將 新 信 長 R P G 之 人 氣 推 到 另 一 高 蜂 . 開 場 之 人 次 亦 有 明 顯 的 上 升 .

先 代 表 一 眾 新 信 長 R P G 作 者 對 各 熱 情 玩 家 的 支持 表 達 萬 分 感 謝 .

對 於 第 一 期 之 新 信 長 R P G 快 報 內 容 .(於本帖第5頁#41)

有 不 少 玩 家 對 內 容 存 有 不 少 疑 問.

包 括:新 的 兵 種 究 竟 是 甚 麼 的 一 回 事 ?

何 時 會 將 地 圖 公 開 及 出 版?

針 對 各 種 疑 問 .

本 報 記 者 西 瓜 專 程 向 龜 龜 _ 浪 查 詢 有 關 問 題 .

第 5 任 作 者 龜 龜 _ 浪 表 示 :

於 第一 期 之 新 信 長 R P G 快 報 所 出 現 新 的 兵 種 其 實 是 使 用 了 香 港 較 少 人 使 用 之 M P S 作 修 改 .

而 M P S 與 M O D 其 實 是 同 一 類 修 改 系 統 .

龜 龜 _ 浪 亦 指 出 對 該 系 統 還 在 研 究 階 段 .

希 望 能 夠 修 改 出 最 方 便 玩 家 使 用 的 程 式 來 增 設 各 類 新 兵 種 系 統.

龜 龜 _ 浪 已 經 向 各 地 之 製 劇 高 手 拜 師 .

希 望 能 夠 將 各 類 新 技 術 引 進 香 港.

而 針 對 新 信 長 R P G

暫 時 已 研 究 出 4 種 戰 國 新 兵 種 .

包 括 遠 攻 兵 :   火 槍 足 輕

近 攻 兵 :   長 槍 足 輕   持 劍 足 輕   等

龜 龜 _ 浪 亦 已 承 諾 將 會 盡 快 研 究 好 新 修 改 系 統 及 推 出 有 關 教 學 將 其 普 及.

亦 會 於 最 短 時 間 內 推 出 新 版 劇 情

本 報 記 者 西 瓜 亦 向 新 信 長 R P G 第 5 任 作 者 龜 龜 _ 浪 打 探 了 有 關 8 . 4 正 式 版 劇 情 之 消 息 .

龜 龜 _ 浪 透 露 於 制 作 過 程 中 發 現 了 幾 個 矛 盾 之 處 及 與 歷 史 不 符 合 之 關 卡 劇 情

現 正 對 以 上 問 題 作 出 修 改 .

龜 龜 _ 浪 也 向 本 報 記 者 展 示 出 最 新 場 景 設 定 .

他 現 正 努 力 將 大 家 最 熟 識 之 經 典 ( 天 堂 ) A O C 場 景 帶 入 新 信 長 R P G .

將 沒 有 可 能 供 玩 家 遊 戲 之 華 麗 A O C 擺 設 圖 片 比 賽 中 獲 獎 場 景 能 夠 真 正 遊 戲 化.

另 外 正 準 備 推 出 多 種 新 系 統 及 全 新 支 線 劇 情

包 括:

- 金 錢 系 統

- 物 品 系 統

- 武 器 受 損 系 統

- 武 器 升 級 鍛 造 系 統

亦 歡 迎 玩 家 提 出 更 多 關 於 系 統 之 意 見 .

最 後 龜 龜 _ 浪 表 示 為 了 讓 遊 戲 更 能 貼 近 真 實 戰 國 歷 史 .

將 會 外 出 取 材 .歡 迎 玩 家 於 此 帖 作 出 任 何 回 應:]

另 雖 然 作 者 表 示 並 不 反 對 玩 家 使 用 私 人 修 改 檔 / 非 法 改 檔 進 行 遊 戲

但 希 望 以 不 影 響 遊 戲 平 衡 為主 .

而 且 並 不 要 於 對 戰系 統 作 出 任何 公 開 拉 人 行 為.

不 反 對 並 不 等 如 鼓 勵 .

希 望 各 玩 家 能 支 持 正 版 遊 戲 檔 .

這 是 對 劇 作 家 的 一 種 專 重 .

所 有 拉 非 法 改 檔 的 會 員 拉 人 行 為 將 會 盡 可 能 紀 錄 在 案

劇 情 亦 因 各 種 因 素 ( 包 括 對 攻 擊 性 及 非 有 善 性 意 見 作 出 回 應 ) 將 會 暫 停 更 新 一 段 短 時 間 .

請   隨   時   注   意   A   O   C   劇   情   制   作   區   新   信   長   R   P   G   的   消   息 .

亦 歡 迎 加 入 M 群 group127951@xiaoi.com 與 本 報 記 者 查 詢

記者 西瓜 非常不負責報導

作者: 香腸    時間: 19-4-2010 18:08
龜龜浪好西利
真係好似新兵種
作者: 茶仔﹏。    時間: 19-4-2010 18:15
我相信今次呢個信長可以吸引到一大批玩家 !
睇左d遊戲圖之後真係大為震驚,估唔到aoc可以做出咁壯觀既效果 !
作者: pk456456    時間: 19-4-2010 18:27
點解可以甘把炮=.=
作者: 烤肉    時間: 19-4-2010 18:29
點解會有新兵...@@
作者: hyper123456789    時間: 19-4-2010 18:42
如果僧侶既樣變成巫女就好喇- -
作者: hihi1023    時間: 19-4-2010 18:48
好正......好想快d玩...哈哈
作者: Viscount    時間: 19-4-2010 18:54
D雪好似係地下咁既-_-不過好神…
作者: gavin12345    時間: 19-4-2010 18:57
1)是甚麼兵種?
2)是遠攻定近攻?
作者: 我要咀咀    時間: 19-4-2010 18:58
雪如果會動的話就更正了!!!兵種的旗桿!!!
作者: 茶仔﹏。    時間: 19-4-2010 18:58
1)是甚麼兵種?
2)是遠攻定近攻?
gavin12345 發表於 19-4-2010 18:57

新兵種(唔知名住)
有遠攻,亦有近攻。
作者: gavin12345    時間: 19-4-2010 19:02
甘就正了...
但我想問D人點正新兵種??
作者: pk456456    時間: 19-4-2010 19:07
灰浩做咩唔加快d- -
我張變色卡T^T
作者: 我要咀咀    時間: 19-4-2010 19:09
灰浩做咩唔加快d- -
我張變色卡T^T
pk456456 發表於 19-4-2010 19:07

= =, 岩岩都見到...但係我己經改左...haha
作者: Viscount    時間: 19-4-2010 19:16
個新兵既模組唔會係自己做出黎吧- -"係既話咪又要改AOC既檔?
作者: winderk    時間: 19-4-2010 19:47
嘩,看圖的兵種實在是帥爆了
如果有埋日式騎兵就更帥了
作者: 烤肉    時間: 19-4-2010 19:58
會唔會單機先可以玩果d新兵...
作者: 青山院長    時間: 19-4-2010 19:59
那些雪是火槍兵類的子彈吧?
那些和風兵種是用上GE2 還是新建模組?
作者: ki2070hk    時間: 19-4-2010 20:57
地形怪怪的
由其是「海拔」吧
一層一層十足是人工的

加上你做了下雪的效果,為何地上會沒有雪的呢?
新效果,兵種是很好的做法,但別忽略了基本的細節喔
作者: pk456456    時間: 19-4-2010 21:03
回復 14# 我要咀咀

你甘多樂點比100點我買過張啦=.=

雪地可以就甘改地圖

作者: jsnjsn761    時間: 19-4-2010 22:00
好串...我想知點正@@
作者: 大和    時間: 19-4-2010 22:22
唔錯唔錯

我都覺得你地用aokh呢個mod都用得幾好
作者: 茶仔﹏。    時間: 20-4-2010 20:00
地形怪怪的
由其是「海拔」吧
一層一層十足是人工的

新效果, ...
ki2070hk 發表於 19-4-2010 20:57

作者係臨時臨急整出黎..佢話只係想大家睇下落雪效果同埋d新兵種..唔係地形..
作者: 青山院長    時間: 20-4-2010 21:09
= =這地形是自8.3就有了
粗俗的對白,失真的地形
回復 23# 茶仔﹏。
不是說臨時臨急的新兵,效果,而是說地形
而且要看是整體上 而非那些個別兵種,效果

題外話~祺回來AOC了?
作者: ki2070hk    時間: 21-4-2010 16:01
回復 24# 青山院長

沒有

只是有人問我拿劇情
心血來潮上來一下罷

沒有想到你還在阿(感慨)
作者: 龜龜_浪    時間: 21-4-2010 16:05
回復  青山院長

沒有

只是有人問我拿劇情
心血來潮上來一下罷

沒有想到你還在阿(感慨) ...

ki2070hk 發表於 21-4-2010 08:01

其實問你拎劇的.. 就是我 xD

地形怪怪的
由其是「海拔」吧
一層一層十足是人工的

先回你的帖吧.
地形怪怪的
由其是「海拔」吧
一層一層十足是人工的

其實是因為劇情需要.
相信有玩開新信長RPG 的玩家都應該會明白.
(注:該地型並非出自我手,香腸聽到你這番話應該會哭吧...)

下雪之效果只是我為了發報新聞稿而趕制的.
還是那句有玩開新信長RPG 的玩家都應該會明白.這圖完全是選取自其中一關卡.
以我的能力,要修改 3兩下手細就好了.
保留這樣的地型是要引起新信長玩家的共鳴,答謝玩家的支持.
若我改變了地型,相信眾多玩家都可以認不出是那RPG吧

若真的是有留意我繪畫的地圖,香港區我敢說我是最頂尖的一批作家.
如果我也會忽略基本的細節 那其他作家則...
作者: ki2070hk    時間: 21-4-2010 16:08
回復 26# 龜龜_浪

你幹得很出色
繼續努力
作者: 龜龜_浪    時間: 21-4-2010 16:15
回復  龜龜_浪

你幹得很出色
繼續努力
ki2070hk 發表於 21-4-2010 08:08

增加了對您的回應.
算是報答你為我找到了遺失已久的劇檔吧

還有..版主,怎麼 高亮 被 SYSTEM 取消了 口v口" 哭了...
本主題由 System 於 昨天 21:00 解除限時高亮
作者: ki2070hk    時間: 21-4-2010 16:46
究竟全新 新 信 長 R P G8.4版有甚麼特別之處再度吸引玩家呢?

沒回來很久,粗略看一下還以為是新劇情

相信有玩開新信長RPG 的玩家都應該會明白.
保留這樣的地型是要引起新信長玩家的共鳴,答謝玩家的支持.

如果海拔的作用是令該關卡的難度增加
這情有可原
但是如果是無作用的話
何不把地圖美化一下(注意不是重製)
這也可以是對玩家的支持表示感謝的實際行動
若我改變了地型,相信眾多玩家都可以認不出是那RPG吧.

美化的話,小地圖整體差異不大,但畫面卻是另一回事

美化後,陸地還是陸地,海還是海阿
為何玩家會認不出,如果真的有這麼大的差別
那證明了現在地圖的質素真的是很有改進空間吧

作為劇情玩家而言
看到一種好的地圖也是種享受阿
作者: 龜龜_浪    時間: 21-4-2010 17:22
沒回來很久,粗略看一下還以為是新劇情

大大你沒有說錯,這版的確是全新的 新信長 RPG
若對RPG劇情有留意開的玩家應該都會發現,
每ㄧ次新信長 RPG 的推出總會帶給大家個種新的感覺,包括遊戲畫面,角色技能,劇情,任務等.
絕對是舊版本不能比上的.

如果海拔的作用是令該關卡的難度增加
這情有可原
但是如果是無作用的話
何不把地圖美化一下(注意不是重製)
這也可以是對玩家的支持表示感謝的實際行動

海拔的作用 相信重多玩家 都是知道的.
而且很多玩家也會運用到.

有關所說地圖美化方面,
相信大大真的是已經離開AOC 界很久了
新信長 RPG 不論是美化 或是重制 都已經經歷了3代 的重大變遷.
由以往的四四方方 到現在的自然效果.
很多地圖美化也是出自我手.

大大或許沒有一直留意開 新信長 RPG 的改變吧.
何不把地圖美化一下

這句話 我完完整整的送回您吧.
美化改善地圖一直也是我們一班作者的責任.
相比以前的版本或其他作品
若您真的認為現在的新信長地圖還真的有嚴重須要美化的地方,
歡迎提出問題所在及有效改善方法.
新信長的地圖一直都在改變中
亦須要各玩家的意見.

美化的話,小地圖整體差異不大,但畫面卻是另一回事

美化後,陸地還是陸地,海還是海阿
為何玩家會認不出,如果真的有這麼大的差別
那證明了現在地圖的質素真的是很有改進空間吧

對於大大說出以上一番話,
真的感到很失望.
不過作為現任作者.
真的真的很希望大大能夠把這新版 新信長8.4全新出兵系統連線測試版05
新信長8.4全新出兵系統連線測試版05.scx (252.69 KB, 下載次數: 51)
地圖看一下.
你要我改相中的圖真的不難.
這不就已經改好了嗎?

相信會真的令你改觀 :]

作為劇情玩家而言
看到一種好的地圖也是種享受阿

就是因為這點,我才要繼續推出好的劇品.要不 馬馬虎虎 弄ㄧ個出來不就好了嗎?
作者: Viscount    時間: 21-4-2010 18:33

太好了@@總算可以玩

兵種冇變成和服飾既@@?
作者: 大和    時間: 21-4-2010 20:49
我會對你地用左人地既mod而無聲明同埋無哂我既帖有些少失望,不過整體上都值得鼓勵,加油
作者: 八卦    時間: 21-4-2010 21:01
那新兵種該不會要新data
且雪花應該不是效果是...
作者: 龜龜_浪    時間: 21-4-2010 22:00
我會對你地用左人地既mod而無聲明同埋無哂我既帖有些少失望,不過整體上都值得鼓勵,加油 ...
大和 發表於 21-4-2010 12:49

對於大和,您能說出這些話,我真的感到很失望.
而且.. 我真係接受唔到囉 x) 笑.

首先不回覆不等如沒有看.
不要總以為前輩的身份真的很大好嗎?

MOD/ MPS 這些東西在香港上並非流行.
我這樣是要讓大家更能夠認識這些技術.
我有我的一套技巧.
先就不跟你說了.
您們前輩做不了/沒有做的事.
就讓我們後輩來做吧
不是說不專重你們.
而是, 當我爬了文章,看到你們以前說到的東西,
真的感到很失望.
我原先並未有把 MPS/ MOD 引進香港的打算.
但為了香港 AOC 的未來,我需要這樣做.
不是為甚麼,
就是為自己.
不瞞你說,
樂古已經不是我留戀的地方.
這實在太'29'了.
追隨 狂大的腳步 才是我的目標.
我是天堂的一份子.
我也是翔鷹的一員.
事實上我無需要在樂古發表任何東西.
在其他地區.
獲得的認同比這更多.
就是因為我是香港人.
香港的AOC玩家
樂古是我開始的地方.

這MOD 我一早已經跟原創者聯繫了.
而且已經得到修改權及使用權了.
原先我也不打算現階段說甚麼太清楚.

你說我沒有回應你.
我這帖我暫時沒有打算回應甚麼.
只是因為KI大不是常客.
而且他有恩於我,
我才破例回應.
有留意我帖子的人應該都會發現.
我對每一個留言都會作出非常認真的回應.
這是感謝對我內容的留意吧.
不過現直高考時期.
一般認識我的玩家都知到我已經把所以的AOC事務推至高考後.

還有一點.
你說我沒會應你的帖.
難道你的帖 我回文了你全都回應了嗎?

就算是前輩.
有時後說話時留意一點好嗎?
作者: 淮山    時間: 22-4-2010 17:33
不要這樣子

支持新信長8.4
作者: 大和    時間: 22-4-2010 18:40
對於大和,您能說出這些話,我真的感到很失望.
而且.. 我真係接受唔到囉 x) 笑.

首先不回覆不等如沒有看.
...
龜龜_浪 發表於 21-4-2010 22:00

其實唔洗咁火既
我隨便打一句就刺激到你,對唔住
或者係因為我份人求求其其而引起誤會我非常抱歉
咁我呢一刻都要認真番d黎解下話

首先,其實你唔洗成日叫我做前輩,成日自稱做後輩
雖然我係呢行都做左好左,或者你覺得我有貢獻過所以要尊重
不過你地其實唔洗咁妄自菲薄,所謂長江後浪推前浪
我地平等咁交流已經好夠,
何況我都唔係好覺自己有咩重要貢獻
除左以前做過版主同寫過幾篇文章
當然我都好開心到今時今日都仲有人欣賞同比到大家啟發

仲有我先前果句都唔鬧你地,只係我個人除左著眼係遊戲上,都著眼係知識產權
不過我覺得唔應該將自己果一套強加係其他人身上,
同時間我覺得我要提一提
所以我由頭到尾都唔係鬧你地,只係奇怪點解你地無提及係海外創作
而且你諗下,你地有回到其他人,而我既留言就解唔到回覆令我有d費解
係呢個情況我相信係誤會既黎

btw,我都係考緊高考
都係間中上黎樂古睇下大家有冇咩創作
我下星期二就考地理啦
既然我同你都係高考生,希望你都可以比心機溫書,係試後我同你都可以安心d去再重拾aoc劇情既趣味

如果你都有留意開我既舊post我諗你都應該發覺我係傾劇情製作or一d好認真既野時會無乜助語詞同無d顏文字
我諗好大程度上引起其他人既誤會
其實我係打第二次既時候我都諗過係咪比人感覺太認真而嬲左我
所以我都將原本心中果句「少許不滿」寫成「些少失望」
或者係我份人講野模式轉變太大令你無所適從

anyway,大家玩aoc無非都想係創作同遊現上求樂趣
唔洗咁勞氣
我都想遲d去參觀下翔鷹希望有d得著
到時希望大家一齊交流下啦
作者: jsnjsn761    時間: 22-4-2010 18:41
點解無唔同到d兵種...24
作者: 龜龜_浪    時間: 22-4-2010 19:01
太好了@@總算可以玩

兵種冇變成和服飾既@@?
Viscount 發表於 21-4-2010 10:33

點解無唔同到d兵種...24
jsnjsn761 發表於 22-4-2010 10:41

我再放出來個圖係咩都無改過..
我無話過更新左..
只係專比某d人睇返..
唔洗問我邊度有圖..
呢版我好耐之前已經公開左啦..
詳情可以去睇返 主區意見帖.

§新信長RPG 8.3改進意見徵收
http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... 7684&extra=page%3D1

其實唔洗咁火既
我隨便打一句就刺激到你,對唔住
或者係因為我份人求求其其而引起誤會我非常抱歉
咁我呢一 ...
大和 發表於 22-4-2010 10:40

歡迎歡迎
先留位
訓醒先算... :]
作者: soukachon712    時間: 22-4-2010 21:34
支持新信長 快d整好啦 龜龜浪你學了王祖藍的名句 我真係接受唔到囉!
作者: DDoraemon    時間: 26-4-2010 20:11
我覺得改得很好 很多小細節都改得很自然 我支持你!
作者: 龜龜_浪    時間: 26-4-2010 21:19

新信長RPG快報第一期>>

最 近 擁 有 最 龐 大 制 作 班 底 的 新 信 長 R P G 再 次 成 為 眾 多 玩 家 所 選 擇 的 R P G 類 劇 情.

究竟全新 新 信 長 R P G8.4版 有 甚 麼 特 別 之 處 再 度 吸 引 玩 家 呢 ?

讓 我 們 看 看 最 新 之 新   信   長   R   P   G 消 息 發 怖 會

根 據 記 者 西 瓜 所 獲 得 之 消 息 :

全 新 信 長 R P G 將 會 有 新 角 色 單 位 出 現 , 令 新 信 長 R P G 更 日 本 化 更 有 戰 國 效 果

詳 情 請 留 意 以 下 新 信 長 R P G 8 . 4 正 式 版 新 聞 發 佈 圖 片.

多 種 穿 著 日 本 戰 國 武 士 盔 甲 的 單 位?
落 雪 之 效 果  ?

新 信 長 R P G 作 者 之 一  龜 龜 _ 浪 更 於 發 怖 會 上 透 露 大 家 眾 所 期 望 的 8 . 4 正 式 版 已 經 進 入 最 後 測 試 階 段 !

請 隨 時 注 意 A O C 劇 情 制 作 區 新 信 長 R P G 的 消 息 .

記者 西瓜 非常不負責報導
作者: 龜龜_浪    時間: 27-4-2010 09:41

首先多謝各玩家支持.
經過多日奮戰高考終於完結了.
不過發現了地圖上出現大問題.
先把地圖押後推出.
真的很對不起.

如果僧侶既樣變成巫女就好喇- -
hyper123456789 發表於 19-4-2010 10:42

有關這點.
因為尋找圖片會較難.
可能沒法實現.
不過會盡能力去解決

雪如果會動的話就更正了!!!兵種的旗桿!!!
我要咀咀 發表於 19-4-2010 10:58

雪是真的會動喔.
而且還可以做到下雨效果.
還在研究中
作者: 我要咀咀    時間: 27-4-2010 10:57
玩開戰國都會認識既兵種
作者: 龜龜_浪    時間: 27-4-2010 11:30
玩開戰國都會認識既兵種
我要咀咀 發表於 27-4-2010 02:57

你所指的是?
作者: 香腸    時間: 27-4-2010 14:42
新信長第2期快報出了!可喜可賀!
作者: ryoson    時間: 27-4-2010 17:14
如果是改data先有新兵就 .......
作者: soukachon712    時間: 27-4-2010 22:34
唔知點解 我覺得舊版好玩d 新版好似比較易死 是不是d人物廢左?
作者: lksk856727    時間: 28-4-2010 18:06
唔好意思....

錯貼了

勞煩版主遮左佢

唔好扣分/.\
作者: Ca`    時間: 28-4-2010 18:07
非法改檔那位仁兄的上面....

我上左鏡....

我想問樓主幾時可以出隻版本黎試下..

我想同班FD試玩 /.\
作者: lautszon    時間: 28-4-2010 19:33
(玩左新信長咁耐先出post)
問一問一個技術問題,請問呢d的新兵種(或者個module)是不是直接embedd入劇情,所以所有人都可以係劇入面玩新信長時用到新兵種?
作者: RAUL07    時間: 28-4-2010 21:42
強烈支持!
關於mod個度呢,d日本武士做到好真@@特別係有支旗,好有戰國feel
見到有人為了復興aoc而作出新的嘗試,感到高興,樓主加油喔~
p.s:真希望日後見到aoc mod版的信長之野望/真三國無雙^^
作者: king01988    時間: 29-4-2010 15:02
邊度有得下載啊?
作者: DSMinG    時間: 29-4-2010 18:00
d兵加左旗仔真係似日本兵
作者: 八卦    時間: 30-4-2010 21:44
改mod 能用ge2
作者: winderk    時間: 30-4-2010 21:58
我比較想知其實西 瓜 同 龜 龜 _ 浪 係2個人黎?
作者: ryoson    時間: 30-4-2010 23:59
同一個人 @.@
作者: nomygf    時間: 1-5-2010 10:49
回復 50# lautszon
可以將module embed 入劇情的嗎!?
作者: 龜龜_浪    時間: 6-5-2010 06:31
(玩左新信長咁耐先出post)
問一問一個技術問題,請問呢d的新兵種(或者個module)是不是直接embedd入劇情,所 ...
lautszon 發表於 28-4-2010 11:33

回復  lautszon
可以將module embed 入劇情的嗎!?
nomygf 發表於 1-5-2010 02:49

據我所知,embed 這技術暫時還沒可行. 暫時還要分拆使用 mod/mps.
不過正在研究簡化版本.
作者: 筲官之人請來    時間: 6-5-2010 16:01
究竟5月20日有咩特別事發現呢?岩岩好果日考完試,雙重期待!!!
作者: nomygf    時間: 6-5-2010 17:49
回復 58# 龜龜_浪
簡化 ? 你可以將其 Project 導出成 drs 檔,
再簡化點的話, 可以再寫一個 Batch 程式將相關檔案移動與備份 或 以壓縮檔以 exe 形式儲存,
與騎士時代做法一樣相同
作者: Viscount    時間: 6-5-2010 19:29
CS1.6既槍既模組都係易整D- -
世3的都不錯~
作者: alex19921215    時間: 9-5-2010 09:19
haha
考完CE就有新野
期待!
作者: 龜龜_浪    時間: 18-5-2010 08:57
敬請留意520活動~
作者: jsnjsn761    時間: 19-5-2010 19:44
明天就是520了~,係唔係 M P S 開放比大家and教埋?
作者: 筲官之人請來    時間: 20-5-2010 20:31
今日20號啦....仲未有消息既....
作者: aoc初心者    時間: 20-5-2010 21:44
今日20號啦....仲未有消息既....
筲官之人請來 發表於 20-5-2010 20:31

可能係 23:59:59 先有消息 0.0
作者: jsnjsn761    時間: 20-5-2010 21:46
30,好彩我可以玩到2:00,11
作者: ryoson    時間: 20-5-2010 23:51
重有9分鐘 重未有消息...
作者: 香腸    時間: 20-5-2010 23:52
回復 68# ryoson

唔駛心急
作者: aoc初心者    時間: 20-5-2010 23:55
回復 69# 香腸

佢係唔係等緊今日最後一秒先放上黎 o.o?
作者: ryoson    時間: 21-5-2010 00:00
521啦 -.-
作者: lautszon    時間: 21-5-2010 00:03
我有作者的msn,但作者e加都未on。
作者: 龜龜_浪    時間: 21-5-2010 00:28
其實劇檔已經準備好了.
只不過樂古的貼文還沒有完工..
作者: nomygf    時間: 21-5-2010 00:29
樓主潛逃
作者: 龜龜_浪    時間: 21-5-2010 00:30
樓主潛逃
nomygf 發表於 20-5-2010 16:29

而且被你先貼了宣傳banner...
作者: jsnjsn761    時間: 21-5-2010 00:34
521-1 = 520,所以520是成立的,11
作者: 龜龜_浪    時間: 21-5-2010 00:41
就當520是banner 推出的日子吧..而且明天推出的機會不大..明天加班返12小時..應該趕不切推出
作者: jsnjsn761    時間: 21-5-2010 00:44
522新資料- -,520令我呆等1日...好憎52X
作者: ryoson    時間: 21-5-2010 00:44
520出唔到post 可惜-m-
作者: jsnjsn761    時間: 21-5-2010 00:46
T_T(死左...)訓先la,龜龜_浪 努力la,88
作者: 龜龜_浪    時間: 21-5-2010 00:49
保守估計應該25號一定ok了
剛好4天後 換新宣傳banner
作者: yin321    時間: 22-5-2010 20:23
只可期待
等野ge日子真係過得慢
龜龜_浪 加油
作者: Vios    時間: 24-5-2010 18:59
哈哈  知你努力  但你要明白..你地整D咁好玩O既MAP要人等真係辛苦=]
正因為太好玩我地要等新版先會抱怨..
你見人地D 唔好玩既圖 人地出唔出新版都無人理..
加油快整好佢-,.- 等唔到喇
作者: 青山院長    時間: 24-5-2010 19:52
要等也不在呼這點時間,反正我已經等了2年了
作者: 龜龜_浪    時間: 25-5-2010 10:09
新信長RpG8.4已經推出

(新信長RpG8.4專帖)
http://www4.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3918159&page=1&extra=#pid27463050

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcnocontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2