樂古Nakuz

標題: [MOD] 羅馬戰爭 Rome At War [打印本頁]

作者: nomygf    時間: 8-11-2010 19:30
標題: [MOD] 羅馬戰爭 Rome At War

簡介
        以羅馬帝國為主題的圖像修改包,修改包只對其中兩個文明的圖像音效進行修改,
        而沒有對數據庫進行修改,換句話而言,大家可以使用這修改包來用於多人連線上而不
        會導致同步錯誤。被修改的兩個文明分別為阿茲特克文明和馬雅文明,分別被修改成羅
        馬及希臘。
安裝注意事項

安裝方法(共兩種)
        1. wfsrawscenv2.zip:壓縮檔內包含羅馬戰爭的MPS安裝腳本,供參考的戰役(附
                                         數個人工智能),相關的音效及羅馬&希臘的歷史資料。
                                         注意:檔案大小較細小,但需要使用 MPS 開啟。
        2. Install Rome At War.part(1-7).rar  
                                         安裝程式將會引導你完成安裝羅馬戰爭,不需使用 MPS 開
                                         啟,檔案大小相對較大。

2.1 版本說明:
                        羅馬戰爭官方修改包 (英文):使用官方英文語言檔案,不包含參考戰役及
                                                          人工智能。
                        羅馬戰爭修改包 (不包含語言檔案):不包含語言檔案,將會使用世紀帝國
                                                                  原有的語言檔案,不包含參考戰役及
                                                                  人工智能。
                        城市樣本參考戰役 (只包含戰役和人工智能):只包含戰役和人工智能,不
                                                                           包含其他主要檔案。
更多資訊

修改包官方網站http://www.wildfiregames.com/raw/
        AOKH論壇下載點Link

暫時先放個MOD, 有空再找時間漢化
我12月才回來打理版塊, 大家自律喇!

wfsrawscenv2.zip

6.86 MB, 下載次數: 136

Install Rome At War.part1.rar

15.45 MB, 下載次數: 135

Install Rome At War.part2.rar

15.45 MB, 下載次數: 125

Install Rome At War.part3.rar

15.45 MB, 下載次數: 127

Install Rome At War.part4.rar

15.45 MB, 下載次數: 133

Install Rome At War.part5.rar

15.45 MB, 下載次數: 126

Install Rome At War.part6.rar

15.45 MB, 下載次數: 120

Install Rome At War.part7.rar

10.05 MB, 下載次數: 140

作者: jsnjsn761    時間: 8-11-2010 21:14

嘩,好令!比aof還好了一些,我係AOKH搵極都搵唔到好MODa_a"
P.S. 波比又有野做了@@
作者: chickenpie    時間: 8-11-2010 21:38
我覺得AOF比較好= =
因為這MOD其中有點建築物不太自然,
比如說#1的圖:

那台階太白, 而建築又不太真實,
總覺得比AOF差得遠。
作者: jsnjsn761    時間: 8-11-2010 21:45
回復 3# chickenpie
白色無咩問題-.-
我試左d單位,係可以整到成個羅馬(希臘)城都得,你試左就知令架la
作者: chickenpie    時間: 8-11-2010 22:30
回復 4# jsnjsn761

你放一個AOC建築和AOF建築比對,
以及和這MOD的建築比對就看到不同的了 :s
這MOD, 線條很不真實,
和四周格格不入=.=
而且看起來很像半成品……
作者: 潤攻    時間: 8-11-2010 22:32
我唔多明...裝第一定第二定第三?
裝第一變左英文唔多睇得明...不過點解我整唔到圖片中既野既?
作者: jsnjsn761    時間: 8-11-2010 22:36
回復 5# chickenpie
其實這樣很多MOD都不好了,線條很不真實...我只覺得是你眼光過高而................................................................(洗頻)
作者: RAUL07    時間: 8-11-2010 22:37

回復 6# 潤攻
安裝方法(共兩種):
        1. wfsrawscenv2.zip:壓縮檔內包含羅馬戰爭的MPS安裝腳本,供參考的戰役(附
                                         數個人工智能),相關的音效及羅馬&希臘的歷史資料。
                                         注意:檔案大小較細小,但需要使用 MPS 開啟。
        2. Install Rome At War.part(1-7).rar  :
                                         安裝程式將會引導你完成安裝羅馬戰爭,不需使用 MPS 開
                                         啟,檔案大小相對較大。
第一要用其他程式開啟的(aok mod pack)開啟檔案為WFSRaWScnv2.akx
第二就裝落aoc度開(記得備份)
作者: cycbobby    時間: 8-11-2010 23:27
呢隻mod的兵...我大多都有了
作者: collins4321    時間: 9-11-2010 06:51
哈...自律有小小難bo
好似好正...單來睇下先
作者: jsnjsn761    時間: 9-11-2010 17:20
我12月才回來打理版塊, 大家自律喇!
11,今日忽然睇番見到...又可以做一d野laXD
作者: chickenpie    時間: 9-11-2010 18:13

回復 11# jsnjsn761

小心又好似上次咁比主版扣樂點A_A

------
起碼AOF除了那巨大雕像(拿著劍那個)外全部都很真實o.o

=============================
其實… 點解#1 d排版會亂左0.0
我睇番我個post, 明明之前quote係岩岩好夠位既,
依家變窄左= =  d排版亂曬,
可能關電腦解析度事……

----------------------
用firefox開冇事囉-口-
maxthon就出事啦。
作者: 潤攻    時間: 9-11-2010 19:47
回復  潤攻
安裝方法(共兩種):
        1. wfsrawscenv2.zip:壓縮檔內包含羅馬戰爭的MPS安裝腳本,供 ...
RAUL07 發表於 8-11-2010 22:37

我唔係唔知用邊個檔...我係裝自動安裝果個
但係果個有3個選擇...我唔知選邊個好...雖然而家選左第一個(英文)
但係我發覺...ng大哥張圖個度我只係整到果個好大既白色建築物 其他都唔得....
作者: collins4321    時間: 9-11-2010 19:49
回復 13# 潤攻

好似仲有豹勇...羽弓同鷹仔都有改到
(冇改名)
作者: RAUL07    時間: 9-11-2010 19:52
回復 13# 潤攻
哦,咁你有冇轉到文明先放建築物啊@@?
作者: 潤攻    時間: 9-11-2010 20:20
而家得啦...我發覺起兵個陣呢...點弓兵會彈機...你地會唔會?
作者: 茶仔﹏。    時間: 10-11-2010 22:04

當我整完一個羅馬城鎮後,好有成功感~
另外,當安裝完MOD之後,開返原本aoc會彈機~
作者: jsnjsn761    時間: 10-11-2010 22:07
回復 17# 茶仔﹏。
ya,我都整左一個a_a
好好睇...係某某人眼角太高-o-
作者: a0124692003    時間: 11-11-2010 04:41
有D遊戲圖片會好易理解到好唔好玩@@
作者: 神乎棋技    時間: 12-11-2010 00:26
可以有更多的圖片嗎?
一張看部到甚麼
作者: hphzh139    時間: 12-11-2010 15:46
的确是一个不错的MOD,画面做得很精美。美中不足的是没有对全部民族进行修改。(哈哈,要求不是不是太高啦?这样会累死作者吧……)用来做城市很漂亮!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcnocontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2