打印 上一主題 下一主題
收起左側

內功(法師)討論區

關閉 [複製鏈接]
我想問下 d職到左後期 個個+攻既被動技(eg弓術)+到好高
咁法c仲有冇得玩架= =
因為法c d介指每級都只差3~4%一隻(假設強化數值一樣)
相比起武器泥講爭好遠
法c+心 +d攻又唔夠外功+力/敏+既攻咁高
咁到左後期同人pk咪死硬
1:攻唔夠 2:聽人講+抗性可以抗到被冰(水3)同被暈(金3)
回復 支持 反對

Originally posted by deadmatch at 2006-7-7 02:13:
法師吾會冇得玩.....
第一︰ 強化戒指和頊錬都會加攻....並不是加抗性....
第二︰ 法師強的地方是高攻來又有各種附加效果,eg:暈人....
第三︰mp夠多......護體夠多...........(如果你係全心)
第四︰ ...

第一︰ 強化戒指和頊錬都會加攻....並不是加抗性....

強化界指有上限的 最多2x到 如果你d界指強到2x
換界指又強到一樣數值 咁每一隻界指+既攻擊力就只有3~4% 換句話說換一次裝就+到6~8%
人地換左武器又組合同強化數值一樣既話eg.25lv刀+4(*50)--->29lv+4(*50)
攻擊一定加超過10%
頸鍊唔使講la 強化數值一樣既話 攻就唔會加

第二︰ 法師強的地方是高攻來又有各種附加效果,eg:暈人....

聽d人話+金抗可以抗暈(仲未證實係唔係真既)

第三︰mp夠多......護體夠多...........(如果你係全心)

mp多有鬼用 mp可以當hp咁扣咩   護多:護係可以係好短時間內扣晒
即係話 雖然人地要耐d先可以ko你 但係你攻加得冇人地咁多 你都ko唔到人

我33lv 防用埋金鐘有418 試過俾個33lv刀 一下一擊KO左 扣26XX 你話有冇得打
我+左51點體 165點心 HP12XX 護2XXX

[ Last edited by admeter on 2006-7-9 at 07:59 AM ]
回復 支持 反對

Originally posted by deadmatch at 2006-7-10 04:10:
關於無真技一事....
我地雖然無真技,但係有真氣.....
你試下真氣12層,d招12層.........扣得重"容"過刀手

關於吾夠高攻....
admeter...我想問問你係吾係玩全心法c.......
你吾係全心法c.....緊係 ...

我唔係全心 而家12力 12敏 51體 165心 5心1體到
只係覺得攻既升幅唔夠人地外功咁高

[ Last edited by admeter on 2006-7-11 at 12:43 AM ]
回復 支持 反對

Originally posted by hins at 2006-7-12 14:08:
不過d人話體法pk勁好多wo...打怪又好擋...大家點睇?

咪淨係得個擋字lo= = +心有+內攻攻擊力
體法就蝕左d攻 團練就好用既 單練都唔知要幾多下先搞掂d怪 mp又少 咁又係練得慢
pk就唔知..
回復 支持 反對

Originally posted by billyung at 2006-8-1 06:05:
我法師16LV,
74心40體,
642HP,
1102護體,
910MP。

紅蓮4層,
紫霞真氣3層,
雪燕2層,
水真氣1層,
金鐘3層。

學左既技能:
紅蓮,火真氣,雪燕,水真氣,金鐘,吐 ...

第1:食通胃卷就ok

第2:我個人認為水1 3學泥冇乜用
pk方面水3只可以定到刀 搞到佢出唔到技
不過一定要係自己攻擊距離既最後一格 我覺得尼一格係好難踩中
升lv方面 等到高lv個時 要升lv快就要用火3拖怪
所以水1 3可以唔學
我覺得就咁學火1 3 金1 3 金鐘 吐納都ok架la@@

第3:用左1張通胃卷開多5個位
回復 支持 反對

Originally posted by ~~MrBean~~ at 2006-8-27 21:08:
我覺得法c好慘呀,我都係一名26lv法c,d人同我pk,我用吐納,佢又係度藥,,佢又話我狗,咁d法c點夠p呀
我就話出招都狗?      咁佢叫我唔好用吐納,咁法c唔用吐納用咩呀,係唔係先各位人兄!!

o個個人用藥就狗 用藥即係個人廢 有實力都唔使用藥la
吐納又唔係得法c先用得 佢鐘意既話佢都可以用架 冇人話唔比佢用
用技邊有得話狗 唔通話佢用真技都狗咩(法c冇真技)
回復 支持 反對

仲有好多技未出
不過有排都唔會出架la 我諗
http://www.moxiang.com.cn/down/wh.htm尼個網有得睇d新技
d新技既樣靚好多
回復 支持 反對