打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 小野+流星合寫☆★惡靈流星傳2014重制★☆第7話趕稿中

何謂港式書面語
回復 支持 反對

期待16@______________@
字數多過宣傳結局啵a_a
peter哥睇左味?
我沒有反白
ED主角先好玩架MA,入左黑暗,又唔會話好似某某動畫玩D咩大無畏精神,
證實主角超變態,又後宮,E加仲話要統一世界,
睇黎反新流星果班人真係嫌命長;P 之前推完主角入監獄,
仲話佢抵死,點知比佢走返出黎,你地仲唔死.(咔咔咔
最後出黎果下話要復仇,好好玩XD
回復 支持 反對

果然等待系無白費
好睇
回復 支持 反對

已幫貼新版

另外 已幫kero姐檢舉

發送到:
時間: 2011-6-9 09:15 PM
內容: 原始短消息: [Discuz!] 向您報告一篇帖子

QUOTE:
向您報告以下的帖子,詳細內容請訪問:
http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=65713&page=1#pid712912

他/她的報告理由是: 這篇文章是冒認原創
沒加上轉帖字眼
真正的原創在這
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3849359

版主回答:他們是同一人'
回復 支持 反對

今次好多人出場咁
期待
回復 支持 反對

眾多精英的聯合軍
回復 支持 反對

好ya 等你出
回復 支持 反對

e個序前幾日出左係M群,真係笑死
成班人話故事本來結局太慘,要求新增GD END
最後多左E個序 唔知會有咩新人物呢xd
回復 支持 反對

真正結局內容其實被流出

唔想睇既就真係唔好睇xd

講少少重點先:

首先.......................跟住..................然後..................最後..................完

係唔係好合理呢

我自己都覺xd

正題

雙手擁有紅色緞帶少女得知世界將會被她消滅,
所謂淨化即係清除細菌,地球入面既細菌係人類
但係人類佈滿左成個世界,少女最後決定成個世界消滅

連接另一版本的序

當然連少女自己都係唔想做咁既地步 但係佢既使命
自己好多方法都試過,但都係唔得 
既然主角渴望重寫世界,於是話左比主角知不消滅世界既條件,就放手一搏 比佢試下 作為開創新世界的劇本
當然世上冇免費午餐,更係要有代價架la
代價係....(另一版本的序寫左 不重復)

主角因為付出代價,所以記憶出現混亂
但係主角係e度既身份唔同晒 
之後唔詳細打la 
開始左六千億分之一奇蹟重寫世界

其他人既命運重寫左,世界都唔會比人消滅
但係 新世界既劇本入面 
主角係咩都得唔到
最慘重寫左之後要付出最後既代價--性命
閉上眼的剎那化為光芒 隻身一人消失於黑暗中

「我會在這裡一直一直守護著你們!」

唔公平 最後結局根本唔係good ending
算係悲劇收場 希望樓主其實仲未寫完
回復 支持 反對

唔一定要Good Ending的= =
企鵝K1A 發表於 28-7-2011 13:05

問題係點解要咁絕
先係戴人虛假面具 文中寫明內心一直討厭這樣的自己 冇一日睡得好
之後加入全部組織做多重間諜
拋棄昔日戰友 丟下了朋友  出賣組織
殺死了自己恩人 連和平日子也過不到一天
最後還要親手殺死在這世界的戀愛對象  

代價太過沉重
實在有種沉重感覺
回復 支持 反對