查看: 3790|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[計劃] 末日反抗RPG(7人)(英雄們vs黑魔法師)

今日係第三日
我第一次整劇 手工可能唔係咁好
進度:
地圖 : 30%
觸法 : 0%
故事 : 100%(諗好哂=])

故事發生係300年前 黑魔法師破壞左o個世界 搞到個世界無左明天 戈陣有7位英雄 合力封印左黑魔法師 但係黑魔法師仲未死 佢破壞左d英雄ge記憶
300年之後 黑魔法師封印破解 再次想破壞e個世界 英雄ge封印都因為黑魔法師ge甦醒破解左 佢地要再次合力 今次要殺左黑魔法師佢!

跟住介紹下唔同玩家用ge角色
1p:狂野射手(帖木)
2p:暗夜殺手(查理曼)
3p:密林狙擊手(羅賓)
4p:聖魂劍士(華勒B)
5p:閃電刀客(信長)
6p:魔法弓手(書部台)
7p:無名騎士(征服者)

1-7p 一隻僧同一隻王
!!!!!!請注意!!!!!! 隻王千祈唔好死 佢之後會幫你叫多d人幫手!!!!!!

個劇都幾難玩 因為故事講佢地咩都唔記得哂 所以一開始係無技能ge 不過當你慢慢升lv 會一招一招咁學=]
6p同7p比較特別 要由技術比較高ge人玩 因為佢地唔係英雄 係皇家騎士 睇女皇頭 去到一個位要同1-5p分開 到最後先合力打黑魔法師=]

現時整好左的戰場如下(我會簡單介紹下點玩):
前言:話說黑魔法師破解左個封印,d英雄覺得有異樣 大家出番黎 準備ko佢,有兩個皇家騎士出現,話:女皇叫我地兩個黎幫手 殺左黑魔法師佢=],英雄們:我地咁諗無打,咩都唔記得哂 睇黎要重新學過lu.  .  .
Round 1-楓之城大戰:前面咁大個城堡 入面會唔會有我地岩用ge野呢 等我地入去問下先,
              楓之城守護神x2:喂你地幾個 行黎行去想點呀 係咪想打先
              英雄&皇家騎士:無呀,我地係300年前戈d英雄 我地有野做 睇下個城有無岩我地ge野姐
              守護神x2:你地幾個傻仔話自己係英雄?番屋企玩泥沙丫有你地份,快d走!
              英雄&皇家騎士:睇黎都係要教訓下你地兩個,當我地傻仔?
              目標:破壞楓之城+殺兩個守護神
Round 2-水岸大戰:打完個城 +得戈小小攻 有鬼用咩 前邊又個人 問下佢點先可以邊勁d先.  .  .
              老人:前面有班水手 問佢地拎d船 過左條河 戈到有人會幫你地嫁
              水手:想拎船?同我地打過先講!
              目標:殺回10個水手佢
休息時間-話說有好多人幫我地手 仲有個教練幫我地 英雄同皇家騎士要分開啦 相信之後一定會見番ge

英雄路線:
E-Round 1-破壞力訓練 快快手手打爆d城牆啦 係後邊有個人等緊你地呀
              目標:打爆3層城牆(勁難打=]) 狂狼勇士加入
E-Round 2-發現組織!:同狂狼勇士行下行下見到個工廠,問下原來係黑魔法師ge!佢地叫自己做黑色翅膀!打爆佢個工廠!
              目標:打爆佢個工廠,學到技能1 =]
我整得好快嫁啦 多謝哂=]
回復

請問是~防守類的劇情還是單純RPG類的劇

看了你的故事內容~似乎還不錯
我也是喜歡魔法之類的故事

那你得要多設些技能了^_^
回復 支持 反對

是單純rpg來的
技能呢-_- 多少才是多呢= = 你想要10招還是20招-_-
不夠清楚 呵呵

另外想問一下
如何叫一個位置不停的生兵,之後指派他們到某一個地方呢?
回復 支持 反對

技能多一點感覺才好玩~

但是相對的BUG就會多= =

不過如果大大作劇的技巧好,基本上也不必擔心這個問題@@

加油~有新劇玩囉!!! 期待+1
回復 支持 反對

個劇情都幾難玩嗎? 好期待喔  遲d發個地圖黎看看吧~
回復 支持 反對

喂喂= =答左我問題先有得玩嫁
回復 支持 反對

喂喂= =答左我問題先有得玩嫁
黑焰狼魂 發表於 19-1-2011 19:53

點個觸發重複囉
回復 支持 反對

認真我真係好唔鐘意哈鐵吉書呢4隻野
有佢地係度一定破壞平衡
建議你收埋呢4隻好d

另外我好鐘意威廉華勒B:lol
回復 支持 反對

佢無set哈仔, 但係有成吉同鐵都會令到其他玩家好難食兵~.~
回復 支持 反對

明白 咁不如轉帖同查理曼?

P.S. 因為第一次整劇 唔識點樣無啦啦生隻兵出黎(我好廢) 跟住重要無限生(我真係好廢) 跟住再指派佢地去某某地方(我真係好廢!)
回復 支持 反對