樂古Nakuz

標題: 劍術討論區 [打印本頁]

作者: 紫月舞天    時間: 24-3-2006 18:27
大家可以在此發問你對劍術的意見及問題

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: [S]yanfai    時間: 24-3-2006 18:51
我係第一個= ="我想問30lv後劍技型唔型

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: ko0o0    時間: 24-3-2006 18:54
作者: 小龜    時間: 25-3-2006 16:10
劍係冷門既武器*

但都後期十分勁!
(因為大陸板人講的)

可以用4力1血1心(普通型)/5力1體心(力型)/重有出心劍4力2心*

最勁係心劍*

招可以學月迷+多招...

不過就因為佢武器唔令我就無用

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的

[ Last edited by 小龜 on 2006-5-9 at 02:35 PM ]
作者: limhoho2008    時間: 25-3-2006 19:51
作者: 001035    時間: 26-3-2006 10:09
我玩劍 3力 2血 1心  好嗎?
同埋屬性玩火好唔好 ?

作者: 隨風    時間: 26-3-2006 12:05
我係全力~
劍出招係最快既~
功擊力又過高拳~同槍差吳多
係可造之材

作者: i-CCW    時間: 26-3-2006 13:44
Originally posted by 小龜 at 2006-3-25 16:10:
劍係冷門既武器*
但都後期十分勁!
可以用2力3血1心(普通型)/3血3心(出技型)

後期點勁法??bao_37

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: 隨風    時間: 26-3-2006 13:51
Originally posted by i-CCW at 2006-3-26 13:44:

後期點勁法??bao_37

但前期我都吳覺得癈= =

作者: HermesParis    時間: 26-3-2006 15:16
作者: 倫仔!    時間: 26-3-2006 18:09
我個時玩劍18lv同番其他同lv既職 都贏@@我加4力2體

作者: HermesParis    時間: 26-3-2006 19:17
作者: Nami_YiN    時間: 27-3-2006 00:45
我想知劍有咩特別..?
因為我知道拳可以打暈,弓同槍攻既範圍大..

作者: ckmar    時間: 27-3-2006 03:08
有無人係玩4力1心1血架 我係咁練架 練起黎都唔錯架 出技會比較多 不過未玩過pk唔知成效去到邊

作者: tung3214    時間: 27-3-2006 09:53
劍技邊招好用
有幾招唔知邊技勁d

作者: ranman89pk    時間: 27-3-2006 12:52
very good 我都想用下劍

作者: lijlm294    時間: 27-3-2006 13:08
劍d技...勁唔勁嫁...

作者: HermesParis    時間: 27-3-2006 14:48
作者: jimmi    時間: 27-3-2006 16:24
我之前壓測用劍16lv
pk完全唔得
打怪都ok有一招可以打得幾遠下

作者: no8881    時間: 27-3-2006 16:51
Originally posted by jimmi at 2006-3-27 08:24:
我之前壓測用劍16lv
pk完全唔得
打怪都ok有一招可以打得幾遠下

唔可以錦講
劍係後期先會勁既武器黎
如果只係升劍既話
配五行果D招就會變化大好多
但係因為劍招無暈人果D
所以一定要配金果招黎暈人
同埋劍可遠可近
就算D人(唔記得係水定金)定你定到唔行得
都可以配招乳燕黎格空打
所以話   劍係最難講勁唔勁既武器
而且劍有把85LV既劍
其他都係去到81LV  劍應該會有D唔同

作者: HermesParis    時間: 27-3-2006 18:22
作者: leotso    時間: 27-3-2006 19:10
劍好唔好用架=.=

作者: liukwunting    時間: 27-3-2006 19:19
扲劍係唔係好型?

作者: ItoMisaki    時間: 27-3-2006 19:31
唔知有咩技好用..=.=?
介紹下好嗎

作者: juoie    時間: 27-3-2006 20:08
多謝分享^^

作者: ckm199030    時間: 27-3-2006 21:24
我fell到玩劍幾好呀

作者: gn02937011    時間: 27-3-2006 21:27
我想用劍ar!!!thx

作者: ItoMisaki    時間: 27-3-2006 22:50
想問下  劍加攻有咩用   
係咪 主升 2隻技好d?
月迷+附骨  好唔好呢...... 同埋 我 1力 3體 2心  好唔好呢....
會唔會用普攻升lv 呢~?

作者: [S]龍戰士    時間: 28-3-2006 18:12
加咩劍會+技攻?
作者: 謙屎    時間: 29-3-2006 20:04
劍係一隻中等既職....PK同打怪都可以
所以我會玩劍
作者: Mtu笙    時間: 30-3-2006 04:08
-_-
劍我學左附骨同雪燕..
感覺良好...
作者: o約定o    時間: 30-3-2006 12:22
月迷仲好d......pk必用...
作者: 阿B※    時間: 1-4-2006 00:40
作者: 小龜    時間: 1-4-2006 09:11
2力3血1心

好勁的-33333=

3力2血1心都可以"
作者: ItoMisaki    時間: 1-4-2006 11:36
2力3血1心  係唔錯...
不過  好似....2 力2 心 2血好d..
作者: georgeloo85    時間: 2-4-2006 15:50
我本人19lv 玩4力1體1心 決得不錯啦 除了刀外其他有機會贏
我很猶疑劍手要不要玩內功好?
作者: o約定o    時間: 2-4-2006 18:06
Originally posted by georgeloo85 at 2006-4-2 15:50:
我本人19lv 玩4力1體1心 決得不錯啦 除了刀外其他有機會贏
我很猶疑劍手要不要玩內功好?

我之前 誤打誤撞....
+jo   1力3 體2心....... 升技方面唔錯..狂爆技...血又多....唔錯升...
跟著 15lv 個陣  覺得唔夠力...就 5力1體 or4力2體    升落都唔錯...
作者: bennytin    時間: 2-4-2006 18:39
以下係我玩劍練到10 lv既心得~
我1~10 都係3力2體1心,11 lv開始想點3體3心
我學左3招~ 三燕(同近戰pk用),月迷(同遠攻pk用),蒼松(劍得一招範圍技)
練功唔錯,血同mp多,攻擊力唔太差
我10 lv開始pk,果時係輸比刀同弓(lv唔係差太遠,1~2 lv左右,其他武器都win),刀攻太高,不過差13血就贏,弓比人屈向後跳射果招=.=不過都打到佢剩1/3血,我p左大約15次,有9勝既成績,我已經覺得唔錯,pk果時一定要開金鐘,呢個好重要,如果唔係,好快就比人ko,仲有要提提大家,劍pk好多人都會用金既電,電到你郁唔到,我都試過用,完全係浪費mp(我好後悔學左,去學補血仲好),成功定人既機率近乎0(15場5場用左,5場都冇個成功=.=),所以大家都唔好用比較好,p近戰剩係用三燕就夠,衢得太遠就用月迷,等對手行近你又用返三燕ok~ ko~ 打遠攻剩用1招,月迷(可以打好遠),如果係暗可以間中用下三燕衝到佢身邊,通常人地都會行開d先繼續打你,果時用返月迷ok~ ko~ (如果用到mp冇晒就要用普攻了=.=)

[ Last edited by bennytin on 2006-4-2 at 10:49 AM ]
作者: ItoMisaki    時間: 2-4-2006 18:54
Originally posted by bennytin at 2006-4-2 18:39:
以下係我玩劍練到10 lv既心得~
我1~10 都係3力2體1心,11 lv開始想點3體3心
我學左3招~ 三燕(同近戰pk用),月迷(同遠攻pk用),蒼松(劍得一招範圍技)
練功唔錯,血同mp多,攻擊力唔太差
我10 lv開始pk,果時係輸比刀 ...

全程pk用月迷  巳經ok....月迷出得快......
作者: Elber    時間: 4-4-2006 21:53
劍...成日俾人話廢...PK又唔掂
其實劍配埋陣法, 可以好癲!
只要有耐性玩, 劍後期會好勁囉...我壓測.封測都係玩劍
而且唔覺PK廢 [ 前期 ] , 一樣都可以打嬴好多同級既玩家
大家公測必定要玩下劍呀~
作者: ItoMisaki    時間: 5-4-2006 01:26
劍係唔錯ga...呢度好少講劍................
劍   配陣法  係點..未配過...
不過係咪多血 唔會死  可以頂耐d  就出到陣法...
一出陣法 好多都死哂..-=.=爆爆爆爆勁陣法.............
作者: kinggfh2002    時間: 6-4-2006 20:07
請問劍用咩屬性最勁?
作者: [H]峰仔新一    時間: 7-4-2006 16:58
我想用劍,唔知點加點同學咩技???
作者: jy04651314    時間: 9-4-2006 18:54
劍應該點升d技啊
作者: lamcheong    時間: 10-4-2006 11:00
配陣法!!
有陣法學嫁咩,,,
點先有!!??
我係加4力1體1心
幾唔錯,,,
10lv之後
加2力2體2心
咁就好恐怖
技就,,,
月迷+戈招範圍技+戈招特刺
咁就玩哂!!!哈哈
(個人意見)
作者: 追風逐日    時間: 10-4-2006 19:19
我想問下如果唔加心係咪會好廢= =??(我加4力2體)
如果係咁點加最好??
作者: drliu    時間: 10-4-2006 20:40
劍用咩技好= =
作者: drliu    時間: 11-4-2006 13:07
劍有3招外功比較有用
作者: 小小土耳其    時間: 11-4-2006 13:18
我2力2血2心好唔好呀?
作者: lunhkyoyo    時間: 11-4-2006 19:26
我未玩過...明天sin可以玩
玩劍+咩技好
作者: rainjk2766    時間: 11-4-2006 22:37
Originally posted by 小龜 at 2006-3-25 16:10:
劍係冷門既武器*

但都後期十分勁!

可以用2力3血1心(普通型)/3血3心(出技型)

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Onlin ...

2力2血2心 好吾好
作者: goofy1991    時間: 11-4-2006 23:02
其實劍ge技係睇攻定係內力家
作者: simon2563    時間: 12-4-2006 10:02
請問劍邊招係大技?
作者: 無言    時間: 12-4-2006 13:35
Originally posted by simon2563 at 2006-4-12 10:02:
請問劍邊招係大技?

蒼松迎客係大範圍技
作者: kinggfh2002    時間: 12-4-2006 19:43
請問劍用咩屬性最好?
作者: simon2563    時間: 13-4-2006 00:26
點解冇人提下"浪子回頭"?講下佢好唔好用la~
作者: lkt2000    時間: 13-4-2006 11:00
點配劍?= =
咩屬性...?
點配點?
咩陣?
咩技?

[ Last edited by lkt2000 on 2006-4-13 at 11:34 AM ]
作者: jeyuen    時間: 13-4-2006 18:48
三燕+浪子回頭好好用
作者: gn1176456    時間: 13-4-2006 19:03
個人覺得如果劍PK玩水3冇咩用....
1.打遠打..冰左都係俾佢打到~~
2.打近戰..如果要唔俾佢打到..就要用多好多mp出月迷打佢...如果唔係..
你普功..佢都係打到你...............""
另外有小小pk心得@@"..(唔岩睇當冇post過@@)
附骨破甲好強...如果打遠打..可以 月迷>三燕>附骨 or 三燕>附骨~
近打就附骨>附骨>附骨...如果俾人冰左~就月迷啦@@
作者: 天翼    時間: 14-4-2006 00:48
我1~12lv 就 2力2體2心 之後就4力1體1心 就幾好...
作者: 追風逐日    時間: 14-4-2006 15:30
我想問下劍加心有咩用= =????
作者: lkt2000    時間: 14-4-2006 19:08
Originally posted by 追風逐日 at 2006-4-14 15:30:
我想問下劍加心有咩用= =????

多d mp出招lol
作者: simon2563    時間: 15-4-2006 11:40
其實我到現在還不明白「附骨之蛆」有咩好用,只不過是三下連斬,點解好用?
我依家唔知應該學「附骨之蛆」好定「三燕投林」好,唔該比d意見我^^thx
作者: lkt2000    時間: 15-4-2006 13:30
Originally posted by simon2563 at 2006-4-15 11:40:
其實我到現在還不明白「附骨之蛆」有咩好用,只不過是三下連斬,點解好用?
我依家唔知應該學「附骨之蛆」好定「三燕投林」好,唔該比d意見我^^thx

三燕投林...pk好屈
作者: 小笨貓    時間: 15-4-2006 14:30
作者: sheepL    時間: 15-4-2006 14:31
三燕可止pk屈,你有節奏就 可以唔扣血殺怪
作者: o約定o    時間: 15-4-2006 18:40
Originally posted by lkt2000 at 2006-4-15 13:30:

三燕投林...pk好屈

月迷屈d............
其實閃黎閃去....人地 一早點jo你...
你點閃都冇用啦=.=
作者: kei11196    時間: 15-4-2006 19:02
附骨之蛆~正ar~
作者: 逍遙    時間: 15-4-2006 19:23
作者: lkt2000    時間: 15-4-2006 20:31
Originally posted by 逍遙 at 2006-4-15 19:23:
我想問 學咩技 最好.....我唔pk 因為我好lag...人地打我10下 至環1下--

打怪型......月迷,附骨,蒼松
作者: 鉛筆小新    時間: 16-4-2006 12:48
我+3體3心......
這樣加對嗎
作者: lkt2000    時間: 16-4-2006 13:24
Originally posted by 鉛筆小新 at 2006-4-16 12:48:
我+3體3心......
這樣加對嗎

1定要加力...如果唔加好廢
作者: [H]閃光    時間: 16-4-2006 20:58
我想問可唔可以學曬all招?? 如不能最好學幾多招?
作者: lkt2000    時間: 17-4-2006 09:07
Originally posted by [H]閃光 at 2006-4-16 20:58:
我想問可唔可以學曬all招?? 如不能最好學幾多招?

最多4招...
月迷津渡
附骨之蛆
三燕投林
蒼松迎客
作者: 追風逐日    時間: 17-4-2006 13:33
Originally posted by lkt2000 at 2006-4-17 09:07:

最多4招...
月迷津渡
附骨之蛆
三燕投林
蒼松迎客

我覺得附骨之蛆冇乜用....因為出得太慢啦= ="""
作者: lkt2000    時間: 17-4-2006 13:35
Originally posted by 追風逐日 at 2006-4-17 13:33:

我覺得附骨之蛆冇乜用....因為出得太慢啦= ="""

你late d 用就勁ga la
作者: chishing2    時間: 18-4-2006 20:18
d人話劍加敏既= =
我個fd話= =
佢話會好勁
作者: 低手~    時間: 18-4-2006 21:48
Originally posted by chishing2 at 2006-4-18 20:18:
d人話劍加敏既= =
我個fd話= =
佢話會好勁

y加敏?=,=
又唔是遠攻
作者: jacky2580    時間: 18-4-2006 22:45
Originally posted by chishing2 at 2006-4-18 12:18:
d人話劍加敏既= =
我個fd話= =
佢話會好勁

佢係咪呃你呀
作者: happykay    時間: 18-4-2006 23:20
點解我用劍 都唔勁ga 打人又唔好 , 只係打得個一個 ....
俾人圍攻個時真係好慘 ar = = 有咩方法解決 ???
作者: ∼HoNG∼    時間: 19-4-2006 01:48
我想問劍....洗唔洗升內力被動技.....好似唔夠mp.....

550mp....有4-7層招.....好快冇晒mp~"~

Originally posted by happykay at 2006-4-18 23:20:
點解我用劍 都唔勁ga 打人又唔好 , 只係打得個一個 ....
俾人圍攻個時真係好慘 ar = = 有咩方法解決 ???

蒼松打幾隻都得.....
作者: 卍李小龍卍    時間: 19-4-2006 09:10
劍玩咩內功最好~
作者: 低手~    時間: 19-4-2006 10:25
Originally posted by 卍李小龍卍 at 2006-4-19 09:10:
劍玩咩內功最好~

唔是好明您廣咩???
您是唔是想廣五行
我用木同土
作者: chishing2    時間: 19-4-2006 17:50
佢話可以閃人攻擊同埋打快d
咁大6同香港墨香有冇唔同先= =
佢係玩大6........唔知係唔係唔同= =
作者: 追風逐日    時間: 19-4-2006 22:26
近戰加敏=廢人一個.....
同樣道理,弓/暗加攻都係廢人~~~~
錯左唔好小我= ="""
作者: 鋒    時間: 19-4-2006 22:30
加敏系加遠距攻擊同距離咋ma-0-
我覺得得果招三燕投林隻揪都ok嫁   可以沖過去  同槍果招沖過去好似
作者: [H]963852741    時間: 19-4-2006 23:21
我係玩劍既     19      lv          644血    1000護體     500法**  (技能)有2招   劍術   7lv  /   打坐   6lv  / 第   22000技能點到*** 招有  月迷
作者: s03161    時間: 20-4-2006 01:58
咁如果玩劍要邊幾招技呀?
作者: dyahoo2001    時間: 20-4-2006 09:50
有無人可以整理下d資料,再打一份完整ga表人點升lv、點加點、學咩技等等
作者: 侯仔    時間: 20-4-2006 10:02
我王道30 lv劍...
我124力,43心,43體 (大約)
蒼松 9 lv, 三燕 5 lv,金鍾5 lv, 陣法1 lv..

升lv一個人..冇人搶埸都幾好升架~~
作者: ′||..YinG×°    時間: 20-4-2006 13:01
劍5lv果幾招邊招最掂??
作者: kenshin999    時間: 20-4-2006 15:31
劍加敏會浪費?
作者: ∼HoNG∼    時間: 20-4-2006 15:47
我想問劍....洗唔洗升內力被動技.....好似唔夠mp.....

550mp....有4-7層招.....好快冇晒mp~"~

同埋洗唔洗加心......
作者: 鋒    時間: 20-4-2006 21:33
你覺得唔夠咪加law-0-   睇埋長遠少少
遲d 會唔會夠?
你系唔系狂食mp 既人?
系既話咪唔加law
如果你覺得之后都系會唔夠   
又唔系食mp大
咪加law...
作者: Rage3    時間: 20-4-2006 21:36
劍d技...勁唔勁嫁...
作者: alanyiu99    時間: 20-4-2006 23:43
劍系修4力(必修)另1心1血/1心1內/1內1血/2內/2血都得
劍客唔加內就造成MP不足夠之缺..
技能:[爆技] 紅蓮吐焰(己見,因為此技能較易修煉[好似1次有0.11%],集中修煉,高等時可以爆很多怪。)
   [防禦] 金鐘罩(技能易是較易修煉,每次使出有0.10%,1層可提高7點防禦。)
 [複數攻擊] 蒼松迎客(技能修煉速度屬於中等,每次0.07%,打怪2次,如果幾隻怪企埋一齊,一定數量都會受攻擊。)
   [遠攻] 月迷津渡(拉高攻怪(近攻)有一定既效用,每次好似0.09%,一擊時打得好多,對付不學遠攻的玩家也是一大效用!)
以上係小人既意見..多多指教!

[ Last edited by alanyiu99 on 2006-4-20 at 03:49 PM ]
作者: 稚氣    時間: 20-4-2006 23:50
禁單體邊招勁丫??
作者: sheepL    時間: 21-4-2006 11:00
單挑  加多技  三燕
作者: 叛逆神仙    時間: 21-4-2006 15:03
我以家學左 雪燕 月迷 蒼松 金鐘
                    ↑↑↑↑↑↑↑
                      有冇錯到  其實雪燕係咪唔洗學...我仲要學d咩技??
作者: lkt2000    時間: 21-4-2006 16:12
Originally posted by 叛逆神仙 at 2006-4-21 15:03:
我以家學左 雪燕 月迷 蒼松 金鐘
                    ↑↑↑↑↑↑↑
                      有冇錯到  其實雪燕係咪唔洗學...我仲要學d咩技??

附骨~~~~~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcnocontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2