樂古Nakuz

標題: 妖精 專用討論交流區 [打印本頁]

作者: tiu_mark    時間: 29-3-2007 23:10
標題: 妖精 專用討論交流區
請各位會員集中討論OR交流,

不要在開新POST 了,

有問題請在這發表,

多謝合作!!

pS :有好的資料會加分

希有寵物的坐標 :
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1

妖精練級地點以及部分稀有寵物坐標:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1

作者: kailok    時間: 30-3-2007 16:46
我想問下10-20LV妖精用咩寵好???
作者: sheepL    時間: 30-3-2007 18:48
火岩結晶  18lv
===================================

妖精有 3隻寵 or more , 小心d
30lv 個送經任 唔好日日做 ,
高lv 過隻寵 好多,手尾長
作者: timothyzee    時間: 31-3-2007 06:37
我新手玩點樣玩 唔識做任 升lv唔識加點 隻寵有冇得加點?
作者: kailok    時間: 31-3-2007 18:25
我想問下20-30LV用咩寵好?
作者: sheepL    時間: 31-3-2007 19:50
火岩結晶 18lv 既
升到上去la
作者: a087833950    時間: 1-4-2007 08:29
好多人都係+3靈1力1體既..其實力+到用到裝同武器其他+體式力靈就ok了
作者: 1~234    時間: 2-4-2007 23:39
我想問火岩結晶係邊度有???

同出面d人買幾錢???

識飛果d鳥幾lv 用,點有???

小青蛙有咩用,咁多人 放咁貴???

同上小兔呢???

識飛果d叫咩名,where有???

海裹果d怪有咩用,捉左都召唔到出來???

d人咁鍾意召d蜂出來,why,勁咩???(好核突)

[ 本帖最後由  於 2007-4-2 23:49 編輯 ]
作者: 和希    時間: 3-4-2007 01:55
=.="火岩係人族既伐木場同火岩洞大把俾你捉~價錢好平
飛果d睇下係咩寵有喇高lv低lv 最價係飛天豬又係最好用既飛天寵
小青蛙同細兔仔呢d都係稀有寵~所以會價d
識飛果d你係指飛行器=.=!? 你係遊戲禁o自己慢慢睇=.=
海入面果d寵當然可以招出黎不過淨係可以係海到招喚出黎~
蜂係飛行寵排第2最好 所以比較多人用

天空寵=陸地+天空可以用
陸地寵=只可以陸地用
海中寵=只可以係海到用

我覺得妖精加點方法有幾種~一種玩法精一種玩妖狐
玩搵錢既就用法精吧~加點方面:力跟武器加跟住(4魔1血/3魔2血)
搵錢既法精升到40lv就ok~跟住係漁村出面捉d機械蟹賣俾npc一隻=2千蚊
1日有心機捉 應該有150萬

至於玩妖狐其實同玩拳俠差唔多
不過無範技不過d單技好屈機
加點方法 敏跟武器加 谷力同血(4力1血/3力2血)
作者: 1~234    時間: 3-4-2007 14:14
原帖由 和希 於 2007-4-3 01:55 發表
飛果d睇下係咩寵有喇高lv低lv 最價係飛天豬又係最好用既飛天寵
識飛果d你係指飛行器=.=!? 你係遊戲禁o自己 ...

咁我想問海果d點召出,寵物果d人員係係地上,海上有咩??點召出來
作者: 1~234    時間: 3-4-2007 14:18
同我想問黑巢狂狼,勁唔勁,做寵好唔好???
作者: 和希    時間: 3-4-2007 14:30
原帖由 1~234 於 2007-4-3 14:18 發表

火岩果d其實可以話最好用架喇 陸上寵黎講~
至於海寵既問題  海寵只可以落左水先召喚到
作者: 1~234    時間: 3-4-2007 15:37
我19LV 要打狂狼巢穴D 狂狼,好難打,點解,我妖精D技扣得少到低B,火岩结晶都扣得勁少,要點打???
作者: 和希    時間: 3-4-2007 17:39
原帖由 1~234 於 2007-4-3 15:37 發表
我19LV 要打狂狼巢穴D 狂狼,好難打,點解,我妖精D技扣得少到低B,火岩结晶都扣得勁少,要點打???

你咁低lv打d19lv精英怪梗係難打~一係叫人幫打 一係升高d lv先解
作者: sheepL    時間: 3-4-2007 18:40
原帖由 和希 於 2007-4-3 14:30 發表

火岩果d其實可以話最好用架喇 陸上寵黎講~
至於海寵既問題  海寵只可以落左水先召喚到

唔一定 =.=
火岩爆防 , 狼係平均 , hp都多d

仲有技 都唔同
作者: 和希    時間: 3-4-2007 19:08
原帖由 sheepL 於 2007-4-3 18:40 發表

唔一定 =.=
火岩爆防 , 狼係平均 , hp都多d

仲有技 都唔同

個人喜好與觀點-.-"
我覺得火岩比較好用d囉~防高攻高血都ok 打人同怪又呂係成日miss
作者: 狂@車R    時間: 3-4-2007 21:51
原帖由 1~234 於 2007-4-3 14:14 發表

咁我想問海果d點召出,寵物果d人員係係地上,海上有咩??點召出來

潛入水後照常召出來

原帖由 1~234 於 2007-4-3 14:18 發表

在差不多級數的寵物, 建議使用火岩結晶

火岩結晶在綜合能力方面是最高的
作者: willyium    時間: 4-4-2007 10:36
不知道有無人用靈敏妖狐
也是每次升級配點為3靈1敏1力
選擇穿著輕裝
請問好唔好呢
同埋應唔應着低級D裝和低級D法器來補體不足
作者: 1~234    時間: 4-4-2007 11:20
我見D人,騎住D鳥係到飛,點有
作者: asuka1234    時間: 4-4-2007 12:11
原帖由 1~234 於 2007-4-4 11:20 發表
我見D人,騎住D鳥係到飛,點有

果d係騎寵,需要達到30級去祖龍城長老接任務再去解。
建議先儲5個純爪,這任務需要純爪5個。

騎寵只能夠作交通工具代步,不能作戰鬥用途。
但若果你是妖精,NPC給你的便是魔鬼魚,若果你想要飛鵝,暴龍,獅子...等等便要去乾坤袋那處買。
PS: 乾坤袋的所有物品都是需要以港幣轉換成點數,再變換為黃金,才可使用。
作者: 和希    時間: 4-4-2007 13:01
原帖由 asuka1234 於 2007-4-4 12:11 發表

果d係騎寵,需要達到30級去祖龍城長老接任務再去解。
建議先儲5個純爪,這任務需要純爪5個。

騎寵只能夠作交通工具代步,不能作戰鬥用途。
但若果你是妖精,NPC給你的便是魔鬼魚,若果你想要飛鵝,暴龍 ...

更正少少2者係有分別=.=
飛行器係30lv就用到 但唔係個個族都係要鈍爪~
加上騎寵係必須40lv~
騎獅子同龍係必須60lv
作者: kwokho123    時間: 5-4-2007 09:28
我想問下~
妖精係要點加點ga?
你地又話要加power~之後又叫我地加(4魔1血)~
咁姐係要點加?
作者: 和希    時間: 5-4-2007 15:16
原帖由 kwokho123 於 2007-4-5 09:28 發表
我想問下~
妖精係要點加點ga?
你地又話要加power~之後又叫我地加(4魔1血)~
咁姐係要點加?

睇清楚d 我話有幾種玩法ja~
一種係魔法型~一種係妖狐型
作者: hoho913913    時間: 7-4-2007 01:00
靈芝要打咩先會掉咖-o-  要成100個先解到任 好變態-_-
作者: 為何    時間: 7-4-2007 19:16
原帖由 和希 於 2007-4-3 01:55 發表
識飛果d你係指飛行器=.=!? 你係遊戲禁o自己慢慢睇 ...

玩妖狐要加靈力
因為武器只用到法器,用法器就要加靈
用其他武器變唔到妖狐

或者唔用任何武器都得
作者: 999716    時間: 9-4-2007 20:17
我有五隻寵
物阬(火岩)  法防(幼諸夫) 空寵(60飛狐) 海寵(52萬年玄龜王) 騎寵(寒武龍)
飛行器 天歌
點就 2.5靈 1.5力 1血
作者: sheepL    時間: 11-4-2007 15:23
原帖由 999716 於 2007-4-9 20:17 發表
我有五隻寵
物阬(火岩)  法防(幼諸夫) 空寵(60飛狐) 海寵(52萬年玄龜王) 騎寵(寒武龍)
飛行器 天歌
點就 2.5靈 1.5力 1血

升力做咩 ??  你d寵lv 幾多 ?
作者: fungfung2100    時間: 13-4-2007 02:35
最低lv 蜂係咩?
where 捉?
係地捉唔捉到佢
作者: fungfung2100    時間: 13-4-2007 02:39
飛狐and 寒武龍
係唔係稀寵???
佢地幾lv可以捉?
作者: 小雲    時間: 13-4-2007 10:17
原帖由 sheepL 於 2007-4-11 15:23 發表

升力做咩 ??  你d寵lv 幾多 ?

佢唔升力- -點著裝?呀

你..著法裝..都要加少少力啦
作者: 999716    時間: 13-4-2007 11:30
我D寵62lv 我隻火岩用左240w升技 可以秒殺70法c
作者: sheepL    時間: 13-4-2007 11:59
咁正@@"  咩技.........

=================
吸血技(寵)邊到有 ???
作者: leung8888    時間: 15-4-2007 02:44
妖精一般練靈妖(即係出法術)因為妖狐難練又冇咁方便
靈妖d力著到裝就得 靈同體隨你點加 你可以全靈都得
陸寵建議 火/熔岩  熔岩d成長數值比火岩高小小(真係幾小)但係少一招技
水寵就任務要到先捉黎用
飛寵就8lv小葉蜂 另外要高攻就可以揀2lv幼蠍黎養
d寵愈低lv養起 d攻擊力果d數值就愈比高lv同類別高
作者: 999716    時間: 16-4-2007 18:08
無吸血 不過有回血
冷郤8秒 回32% 寵都可以打win精英怪
先+防 血-到一半自回  我就開另一隻
兵分2路
重可以搶怪
我同寵集中開火 可以搶win肉盾
所以副本我成日死
單練都係就正
作者: fungfung2100    時間: 17-4-2007 12:09
飛狐and 寒武龍
係唔係稀寵???
佢地幾lv可以捉?
作者: sheepL    時間: 17-4-2007 13:16
寒武龍 係用點買
飛狐 係一個類別
作者: 999716    時間: 21-4-2007 00:43
飛狐最低34 lv
寒武龍 係用點買 300
作者: kinZeroX    時間: 28-4-2007 04:43
標題: 回復 #7 a087833950 的帖子
咩叫體式力靈呀?
唔係好明你講咩
作者: [H]chyip    時間: 29-4-2007 11:14
靈妖要學d咩技? 妖狐x妖狐x 果d駛唔駛學
作者: 里予女夭    時間: 17-5-2007 09:01
標題: 任何人玩呢隻game
唔理係   候人   定   杜若   (李夢白)

都要日日解   (而唔係怕會高lv過隻寵   寵可以換過隻高lv)

石頭寵   主要就係物防高   力大   閃比較弱少少   魔防低   (我隻石寵 8x lv 唔好以為隻野好勁)

假如錢多   而又係由細帶到大   我提議不如捉隻超級細隻ga寵   升隻寵技能(但就一定用好多錢)

可以幫隻寵加   破甲   咆哮   尖燒<字音   即係果d會令到隻怪減物防魔防攻擊力ga技能(假如隻寵本身無ga話)
作者: 999716    時間: 17-5-2007 18:38
本人建意 石頭要學 破甲   咆哮 而不學 尖燒 因為尼個技好廢
重有洗X沙 洗左就可以學破甲同咆哮 硬皮5好洗 因為太有用
作者: kwokho123    時間: 27-5-2007 10:14
咁樣妖精一開始點升最快啊?
作者: 999716    時間: 1-6-2007 22:32
做任升
大眾平常做法
1-40lv都係甘

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcnocontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2