樂古Nakuz

標題: 我玩任何一種gunz 都係咁ge >< [打印本頁]

作者: yoyoss123    時間: 23-4-2008 12:45
標題: 我玩任何一種gunz 都係咁ge ><
我玩任何一種gunz 都係咁ge ><    need help!!!

個keyboard 係gunz game 內按鍵 好慢 /口\"
ja 係咁 > 例子  :

本應 按 ww>左鍵 >空白    <<<竟然這動作 約2秒後先 做得出.......
( 係個display 到 ,自己隻人 係到自己走 ,自己attk )

係5係設定 問題啊?? 我試過倆款gunz ' 都係咁啊.....
但玩其他GAME又冇事 又正常wo  , 一玩 gunz 就係咁 La.....

究竟咩問題啊.........plz help......
作者: SillyMS-II    時間: 23-4-2008 15:51
拍片

可能普通野

或者你唔太了解GunZ
作者: 我的姓氏    時間: 23-4-2008 15:55
ZZZ
i not kwon why
maybe you are taking video
作者: yoyoss123    時間: 23-4-2008 16:23
拍片
???
how?  press wt key?
作者: yoyoss123    時間: 23-4-2008 16:55
有片la   008 多d    ,睇耐少少,睇多次

see 片

我係§Ra口                       (玩 http://www.gunzonline.com/ )

作者: SillyMS-II    時間: 23-4-2008 18:29
有問題咩...........
正常
作者: SillyMS-II    時間: 23-4-2008 18:33
你玩光明GunZ或者我幫到你
作者: wwpwowpt    時間: 23-4-2008 19:31
你玩其他game無事
係指咩game
講個名黎聽

mouse會唔會都係咁

有冇開bt , foxy

作者: yoyoss123    時間: 23-4-2008 20:04
原帖由 SillyMS-II 於 23-4-2008 18:29 發表
有問題咩...........
正常

我按完D key 巨1,2秒後先做ar ....
做完先可以按other key ar  ..

例如一  ww>左>空白 aa>左>空白   
以上動作要隻人做完先可 做other thing..

旁邊人睇 隻人自己 change gun 自己 行前 ,,自己行左右 lo
而事實上我隻手已冇按 keyboard any key!~

作者: wwpwowpt    時間: 23-4-2008 20:08
答我問題先
作者: yoyoss123    時間: 23-4-2008 20:13
原帖由 wwpwowpt 於 23-4-2008 19:31 發表
你玩其他game無事
係指咩game
講個名黎聽

mouse會唔會都係咁

有冇開bt , foxy

HP 無事
playing 就無事lo  ,但到
打字時出字好慢 中英刀係!! 頻道打字時出字好慢!
hp 同 gunz 刀係咁

冇開bt , foxy ~~......
作者: wwpwowpt    時間: 23-4-2008 21:30
出字好慢...
你有冇用hare?
作者: 衡94    時間: 23-4-2008 23:39
遲d可能唔會架喇..
作者: yoyoss123    時間: 23-4-2008 23:54
原帖由 wwpwowpt 於 23-4-2008 21:30 發表
出字好慢...
你有冇用hare?

hare ?  wts that?
作者: wwpwowpt    時間: 24-4-2008 00:01
會唔會開得太多大食背景服務或程式..
我以前試過開住跑黎玩都會咁
作者: andrewexex886    時間: 24-4-2008 00:16
作者: wwpwowpt    時間: 24-4-2008 14:37
我唔係好識
你講既情況我只諗倒4個可能

1. Hare有一個功能有機會令出字慢
2. Gunz option入面禁左手邊最低果個ICON,入面有個叫maximum performance.唔好tick。我tick左個格好似都會咁。
3.開太多背景服務。
4.CPU頻唔夠高應該有影響。我學校部機2gb ram,Geforce 7300 GS,好明顯高我部機好多,但我屋企玩gunz禁制唔會有延遲(你情況),而學校玩就有小小,冇你2秒咁嚴重。根住睇下學校部機,發現佢cpu得1.80GHz,我部機有2.66。

平時打字會唔會都係出得慢?
CPU幾高頻?
有幾多ram,虛擬記憶體幾大?唔知關唔關事呢
入工作管理員處理程序影幅相post上黎睇睇
有冇開其他程式例如msn

作者: SillyMS-II    時間: 24-4-2008 16:20
無線keyborad+無線mouseAoA

但係人地玩其他都冇事bo-.-
作者: yoyoss123    時間: 24-4-2008 23:26
原帖由 andrewexex886 於 24-4-2008 00:16 發表
我重想講係咪無線keyboard-.-

有線PS2 米記套裝keyboard-ps2 鼠-usb    -_-
光明你應該解答到 @_@

原帖由 wwpwowpt 於 24-4-2008 14:37 發表
我唔係好識
你講既情況我只諗倒4個可能

1. Hare有一個功能有機會令出字慢
2. Gunz option入面禁左手邊最低果個ICON,入面有個叫maximum performance.唔好tick。我tick左個格好似都會咁。
3.開太多背景服務。
4.CPU頻唔夠高應該有影響。我學校部機2gb ram,Geforce 7300 GS,好明顯高我部機好多,但我屋企玩gunz禁制唔會有延遲(你情況),而學校玩就有小小,冇你2秒咁嚴重。根住睇下學校部機,發現佢cpu得1.80GHz,我部機有2.66。

平時打字會唔會都係出得慢?
CPU幾高頻?
有幾多ram,虛擬記憶體幾大?唔知關唔關事呢
入工作管理員處理程序影幅相post上黎睇睇
有冇開其他程式例如msn

1 咩係Hare 先....-_-
2 let me try 1st ....
3 開太多背景服務。? 我基本有43個程序 ~.~
4 我部 P4 1.8GHZ -_-   ,,我話2秒 係大約ja ~~

平時打字(淨講打英,5係game 中)冇出得慢的情況∼
CPU幾高頻? 點樣睇??
1GBram ,虛擬記憶體幾大? 點樣睇??
冇開其他程式例如msn∼

作者: wwpwowpt    時間: 25-4-2008 00:23
講真我真係唔多識
2.如果冇tick,試下tick左佢 -_- 睇下有冇幫助
3.我得26個
4.Gunz最低要求只係500MHz...似乎冇乜影響

控制台>系統>進階>(效果)設定>
進階>(虛擬記憶體)變更>自訂大小>起始大小:ram值x1.5>最大值:ramx1.5x3
應該幫唔倒個gunz
不過整下對部機都好- -

作者: andrewexex886    時間: 25-4-2008 00:51
作者: yoyoss123    時間: 25-4-2008 23:26
my port is 7xxx ~ 77xx     <<  is gd?
作者: wwpwowpt    時間: 25-4-2008 23:35
我諗我知道原因
因為頭先都試過 - -
攪左好耐先整番

不過想問下你用咩顯示卡先
係唔係ati
作者: andrewexex886    時間: 26-4-2008 00:00
作者: wwpwowpt    時間: 26-4-2008 00:06
我頭先一裝最新driver就出你個情況
裝番舊driver即刻冇事
我唔知係我張顯卡太舊同driver有衝突定係driver同gunz有衝突
定係點樣
總之有問題
所以想問你用緊咩顯卡
作者: 衡94    時間: 26-4-2008 00:11
............/&acute;‾/)
............/....// .......^^^^^^^^^^^^^
.........../....// ....../......__...........__.......\
...../&acute;‾/..../&acute;‾\.....(-....(.0.).......(.0.).....-)
.././.../..../..../.|_...&iexcl;.........../_................
(.(....(....(..../.)..)..\..........____........../
.\................\/../ ....\..........................
..\................./........\__________/
....\..............( ...............\..........\.
......\.............\ ................\...........
作者: yoyoss123    時間: 27-4-2008 00:04
ATI -_- Card name: RADEON 9600 SERIES  
     Manufacturer: ATI Technologies Inc.
        Chip type: ATI Radeon Graphics Processor AGP (0x4150)
         DAC type: Internal DAC(400MHz)
   Display Memory: 128.0 MB
     Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (75Hz)
          Monitor:   Monitor Max Res: 1600,1200
      Driver Name: ati2dvag.dll
   Driver Version: 6.14.0010.6783 (English)

之前刀有人幫跟 display card driver 的問題
他叫我updata 個 driver ...
之後以為冇試... 第二日就出現 個ATI 不回報- -
連彈2 次 -0-
but 我冇理到//.

作者: wwpwowpt    時間: 27-4-2008 02:07
已經知道原因
可以保留現有driver
你入處理程序
睇下見唔見'ati2evxx.exe'
有幾多全部關哂佢
根住
開始>執行>輸入services.msc>搵Ati HotKey Polle,double crick佢>啟動類型:已停用
咁樣應該冇問題

不過ati2evxx.exe係ati顯示卡增強工具
增強d乜我都唔知
關左佢可能冇咁勁- -
不過你張卡咁勁都冇乜所謂啦
自己衡量
作者: johnlau1994    時間: 27-4-2008 11:24
無線keybroad的確會咁...所以我都換番...
mouse就唔會XD
試下關左一d常駐程式
入執行打msconfig之後禁最尾果個啟動...
自己睇名啦...之後untick非必要既常駐之後reboot
去bios check下部機幾多時脈同埋有冇超頻...仲有cpu溫度...
自己開機果陣禁del就入到bios...之後你自己都應該搵到...
試下重裝display驅動程式set番d display setting做defeat...
咁樣都唔得既我都唔知lol
format部機之後
安windows.安底版區動.安display驅動...安cd-rom驅動...之後再安其他...
咁樣應該唔會點lag XD

作者: yoyoss123    時間: 27-4-2008 23:58
原帖由 wwpwowpt 於 27-4-2008 02:07 發表
已經知道原因
可以保留現有driver
你入處理程序
睇下見唔見'ati2evxx.exe'
有幾多全部關哂佢
根住
開始>執行>輸入services.msc>搵Ati HotKey Polle,double crick佢>啟動類型:已停用
咁樣應該冇問題   Let me try it 1st

不過ati2evxx.exe係ati顯示卡增強工具
增強d乜我都唔知
關左佢可能冇咁勁- -    乜關左會冇咁勁ga ?"
不過你張卡咁勁都冇乜所謂啦     咁勁?咩意思先!/? 張卡舊ga La~`
自己衡量
作者: yoyoss123    時間: 28-4-2008 00:11
之前 #27  的 post  所提及到的  不回報
連彈2 次~~  

e+ 有图 ~

作者: 衡94    時間: 28-4-2008 13:12
[[bao_06]]
作者: wwpwowpt    時間: 28-4-2008 17:46
我唔知呀- -
我果張x850
唔知你勁定我勁

總之根我方法做左先算
影響應該唔大
不過你開住就肯定整唔番gunz
我都係關左先正常番
作者: andrewexex886    時間: 28-4-2008 20:04
作者: yoyoss123    時間: 28-4-2008 23:15
原帖由 wwpwowpt 於 28-4-2008 17:46 發表
我唔知呀- -
我果張x850
唔知你勁定我勁

總之根我方法做左先算
影響應該唔大
不過你開住就肯定整唔番gunz
我都係關左先正常番

OK la~ 暫時解決左長遠都5係辨法... 明明有增強器..但刀用不到....
thank you ^^
作者: andrewexex886    時間: 29-4-2008 00:04
作者: wwpwowpt    時間: 29-4-2008 00:32
原帖由 yoyoss123 於 28-4-2008 23:15 發表

OK la~ 暫時解決左長遠都5係辨法... 明明有增強器..但刀用不到....

咁你關左之後仲有冇問題
至少比我知道個方法work唔work -.-
作者: 衡94    時間: 29-4-2008 13:04
[[bao_10]]
作者: andrewexex886    時間: 29-4-2008 17:31
作者: 衡94    時間: 29-4-2008 18:01
.............
作者: andrewexex886    時間: 29-4-2008 18:24
作者: SillyMS-II    時間: 29-4-2008 20:37
[[tk_34]] [[tk_34]]
作者: andrewexex886    時間: 29-4-2008 21:13
作者: yoyoss123    時間: 29-4-2008 23:13
原帖由 wwpwowpt 於 29-4-2008 00:32 發表

咁你關左之後仲有冇問題
至少比我知道個方法work唔work -.-

Is Work!! thx a lot ^_^
作者: andrewexex886    時間: 30-4-2008 15:19
作者: 衡94    時間: 30-4-2008 17:30
[[bao_09]]
作者: andrewexex886    時間: 30-4-2008 18:17
作者: wwpwowpt    時間: 30-4-2008 18:32
原帖由 yoyoss123 於 29-4-2008 23:13 發表

Is Work!! thx a lot ^_^

你令我忽然之間好有成功感
thx a lot :handshake
作者: 衡94    時間: 30-4-2008 18:47
[[bao_03]]
作者: wwpwowpt    時間: 30-4-2008 21:51
原帖由 yoyoss123 於 28-4-2008 23:15 發表

有長遠辦法
買新顯示卡
作者: 衡94    時間: 30-4-2008 22:28
[[bao_11]]
作者: andrewexex886    時間: 30-4-2008 23:02
作者: 衡94    時間: 1-5-2008 00:33
[[bao_12]]
作者: andrewexex886    時間: 1-5-2008 11:57
作者: 我的姓氏    時間: 1-5-2008 16:34
[[onion_41]]
作者: yoyoss123    時間: 1-5-2008 22:39
原帖由 wwpwowpt 於 30-4-2008 21:51 發表

有長遠辦法
買新顯示卡

講笑... AGP槽 還有咩可代替?....
我部P4 1.8 1GBRAM 都還可玩得....
but 太難頂...慢慢慢慢慢-o-
作者: andrewexex886    時間: 2-5-2008 00:51
作者: yoyoss123    時間: 17-5-2008 21:59
原帖由 andrewexex886 於 2-5-2008 00:51 發表
AGPPPPPPPPPPP
買張GeFORCE FX1100啦你

how much -o-.......
作者: andrewexex886    時間: 17-5-2008 22:51
作者: yoyoss123    時間: 19-5-2008 22:01
古董 - -"
反野吖-囗-
點揾=_=

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcnocontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2