樂古Nakuz

標題: 一年的遺憾 [打印本頁]

作者: zero101    時間: 2-12-2008 22:20
標題: 一年的遺憾
在下係個幾月前同一個女仔道歉...
事緣一年前不幸講廢話太多...激到人地[[onion_77]]
人地就足足唔采我一年,又唔可以話唔采,只不過我同佢講野佢就回返我:關你咩事![[onion_47]]
一年後我決定道歉,我好直問人地我有冇做左D咩對你唔住既野(依家想起面都有D紅,點會直到咁白痴?)。對方:唔知囉!
咁即係點?

再之後,個女仔問我攞野(MSN),我有D火[[bao_01]] ,道:冇必要比你。   跟著精彩囉,比人鎖左,XG個FD list都刪埋你[[tk_40]] 。

本來人地鎖左我返而令到我對佢好感大減,以為事件告一段落,點知之後feel又返番黎,又開始上堂成日望住人地(偷望= =),事件原來仲未解決。
我想問,黎到依個地步仲有冇得救?[[tk_33]]其實我真係好鍾意人地,好想搞返好段感情,難道真係冇得救????????????????!!!!!!!!!!!!!!!

作者: zero仔    時間: 2-12-2008 22:21
睇黎佢的確好憎你- -"
算啦..我諗除左奇跡之外冇野幫到你..
作者: zero101    時間: 2-12-2008 22:36
標題: 回復 2# 的帖子
知否人地憎在下既理由?
我搵人幫我問我過了:佢(即係我)成日講埋D無聊野又煩。
我覺得其實係因第D野,唔可能因依個。
作者: 冰月~    時間: 3-12-2008 05:48
其實你好應該係msn個次既機會度同佢講清楚-.-
一年都係咁''
文神爺我都幫你唔到-.-
有既,揾日打俾佢扮衰仔認錯,講話係我衰or something like that,有幾衰講幾衰
講到佢forgive你為止
不過佢肯唔肯聽就令一回事=.=
作者: zero101    時間: 3-12-2008 17:38
標題: 回復 4# 的帖子
明顯對方係唔show我,
一般方法搞唔掂。
想擺個女仔張相上黎比大家過過目...
擺唔擺好?
作者: 星碎.夢滅    時間: 3-12-2008 22:08
原帖由 zero101 於 3-12-2008 17:38 發表
明顯對方係唔show我,
一般方法搞唔掂。
想擺個女仔張相上黎比大家過過目...
擺唔擺好?

咁係因為你自己重蹈覆徹...
無汲取之前既教訓....
而家唯有靠你自己用誠意打動人...
三兩次肯定無用嫁喇....
長期抗爭吧啦...
姐係每日sd 1個sms比人道歉咁啦...(如果你接受到既話)
方法自己諗啦....係睇你自己誠意有幾多...
作者: 冰月~    時間: 4-12-2008 00:37
其實sd我覺得唔夠,面對面會比較好''

樓主中意既個條女有無朋友or佢會唔會上樂古先??
停一停,想一想
如果俾佢or佢朋友發現你pt左佢張相出黎
佢會更加憎你''

真的要靠你既誠意了
作者: zero101    時間: 4-12-2008 18:02
整張相出黎一事當我冇講過,悔氣話而已。
本人唔玩sms,同就算真係日日sd sms比人,人地好快會換左個號碼。
在下係一個比較內向既人,不善交際,表達自己更是外行一個...
同好奇怪,個原因其實係咪令有內情?...
係咪真係就憑我講無聊野就嬲人嬲左一年?
我自己覺得解決方法有 :
1.如上面所講,面對面。
2.搞清楚人地嬲你d咩再講。
3.等時間沖淡一切。
4.等人地生日同佢講生日快樂(唔一定做:送大禮)。
5.奇蹟。
6.搵溝女高手,不過我唔係好鍾意個d人。
7.忘記人地。
8.搵代替品,不過好難,在下專一到恐怖。
9.單膝下跪,求人地原諒自己。
10.周圍放風話自己鍾意人令到人地不大可能再唔理你,試下人地有咩反應(應該唔會有生命危險= =汗")...衰左就算...還定咁落去都係冇。

唔知邊項措施最好?
其實大家係咪需要更多資料作去分析= =?
即係你比人幾多料人地就比你幾多料...
廢話講完,各路人兄請指教~
作者: 冰月~    時間: 5-12-2008 00:24
1同2係最好的﹐搞留清楚﹐等自己都有個知字先﹐其後再算‘’
咁你咪好憎我-_-不過我只懂去留住女仔既心XD
而且唔個點解好容易捉摸到佢地﹐所以都幾受女仔歡迎﹐可能星座關係吧‘’

3﹐7﹐8
呢3個都只係樓主唔想接受現實而做出既決定
如果真係中意人﹐比D勇氣出黎敢問樓主既對象OR朋友知道你是內向嗎﹖

﹐9﹐10
以上做左絕對有可能會有反效果﹐10<<<做左必死
作者: 匿名    時間: 5-12-2008 20:55
人地唔理你 冇計!
就算你真係對人地有feel!
但係感情e樣野好難講!
作者: 冰月~    時間: 6-12-2008 00:43
請問樓主有幾清楚佢份人-0-?
作者: zero101    時間: 8-12-2008 18:05
標題: 回復 11# 的帖子
係度好難講比你知...
我最清楚係人地同我既生活習慣同態度大不同。
佢平時通常都係聽歌...上下討論區。唔打機,打機白痴一名。
返學都幾勤力,上堂唔會訓教,但有時會睇得出佢發左夢。佢英文科最好,其餘無樣掂。
一小息/午息/放學/所有非上課時間一定搵朋友一起(除非上廁所),但佢自己唔會主動講野,係人地講...咪笑下囉(說來遺憾,從來都聽不到人家說了什麼)。如果佢唔係女仔,應該係被人排斥的一群。
更詳盡:http://weblog.xanga.com/zero1010 ... 91312356735352.html
咁唔知冇違反版規= =...
再有唔清楚再問我。
作者: 冰月~    時間: 8-12-2008 23:08
那麼樓主應該試下搵機會同佢傾下計,談下心,唔洗驚食lemon
最緊要係你有嘗試''

那麼佢又係一d好靜好少出聲既女仔黎吧?
作者: zero101    時間: 9-12-2008 10:42
標題: 回復 13# 的帖子
佢係幾好靜下...
但我自己....係沈默。
lemon我食唔少,點解我咁憂心?唔係我真係唔夠薑,係人地真係唔比機會我。唔好講談心,正常講一句都有困難。

其實,在下是不願花太多時間到這個女的身上,不幸是對方正中在下的「要害」,在下心中一直不能把她放下。
二人性格的差距,與我必須處處遷就對方(遷就對方,對情侶夫妻很正常,但這裡說的遷就並非普通之遷就也,且只能是我遷就對方。對方因能力所限,並不能倒過來遷就我。)我對對方有很多地方也不甚喜歡。喜歡了人家,卻發現人家在性格上與自己大不同。
對方年長我幾近一年...但我們二人間思想的年齡差距,差了二十年之多。可以說,我並不適合她,她都不合於我,但事情往往不是明確。
作者: 冰月~    時間: 10-12-2008 02:57
咁樓主還是算了吧,既然知道自己同佢唔甲,而且樓主亦睇得咁開,相信你心中對佢都有所保留的吧''
不過樓主如果第日真係想識多D朋友同女仔溝通到,真係要放膽去交朋友,就好似我咁,到新學校既時間總是主動同新朋友傾計,女仔都一樣,唔好因為性別唔同就驚俾人講同怕羞''
好多人都係因為咁而錯失機會''
所以望樓主對溝通方面有所改善~[[onion_48]]
作者: ~雲~    時間: 18-12-2008 17:34
朋友我應該幫到你
你知係我邊個就得
作者: ptwong    時間: 22-12-2008 03:03
作者: ichliebs002    時間: 4-1-2009 01:45
作者: 凌閃    時間: 4-1-2009 12:54
可能..佢都幾重視你..唔系既話..冇可能你愛佢 佢會甘惱既~
作者: pkfbi999    時間: 4-1-2009 18:01
作者: 正`    時間: 8-1-2009 15:55
扮死狗吧-.-唔好再激人了
如果你係msn無講果句野
事情係咪變得簡單得多

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcnocontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2