樂古Nakuz

標題: [正式]GOT5團隊賽正式帖 (現已截止報名!)新賽程表出爐! [打印本頁]

作者: 馬倫    時間: 12-8-2013 20:01
標題: [正式]GOT5團隊賽正式帖 (現已截止報名!)新賽程表出爐!

由於較早前有隊伍放棄參賽,所以總隊數改為18隊。以下為新的賽程表:

[attach]1025435[/attach]

注1* 第一階段賽完成後將會有9隊晉級,為了下階段比賽能公平進行,完成第一階段比賽的9隊隊伍中勝利回合最少的一隊將會自動淘汰,假若有相同則抽籤決定

再次表明,這只是一個普通的娛樂GOT5賽事,並不是什麼大型的比賽,因此所有設定不一定完全依足正規比賽

如果有問題, 請引用 /回覆 /PM 倉井影/馬倫版主。謝謝大家合作。

活動日期:
25~31號 兩點開始或夜晚10點開始(時間可由會員選擇)

頭4日為第一階段淘汰,後兩日為第二階段,最後一日為總決賽

活動對象:樂古會員(不包括CSO版主)

活動說明:是次為團體GOT5 淘汰賽,有興趣之人士可填寫報名表,然後待版主通知活動日期後現身即可
PS.如本活動在8月17日前報名隊伍不足夠8隊,本活動將取消

獎品:
冠軍:每隊員500樂點及5FUN POINT
亞軍:每隊員400樂點及3FUN POINT
季軍:每隊員400樂點
參加獎:每隊員30樂點

========================

比賽資料:

模式:一般

場地:train、nuke、d2、inf (隨機4抽1)

頻道:01-15

起始美金: $800

回合:13

可用槍械:
手槍:基本手槍,夜鷹,黃金夜鷹,ES FIVESEVEN,228緊緻型,槍神雙槍

散彈槍:連發散彈槍,leone12(m3)

衝鋒槍:mp5,mp7a1,km UMP45,es c90,英格倫,Schmidt 衝鋒槍

步槍:xm8,scar,m4,ak,idf,5.56,krieg 552,bullpup(aug)

狙槍:schmidt scout,krieg550,vsk94,awp(或紅)

機槍:qbb95,m249

換組方面:
上半場完結後,會有5分鍾時間休息和換組,休息時間完結後即時開始下半場賽事。下半場完結後,勝利14回合或以上的隊伍為勝利
若打和,則會再次比賽5回合,這5回合視為下半場賽事的廷長賽

比賽流程(會員):

入場->上半場賽事(13回合)開始->上半場完結->5分鍾休息+轉組/場->下半場賽事(13回合)開始->下半場賽事完結->其中一方得14回合勝利->完結
                                                                                                                                 l
                                                                                                                                打和->再次比賽5回合->完結

===========================================

demo問題:

在比賽完結後,必須在本帖交出相應的demo

格式:

複製代碼

比賽報名表格:
  1. 隊伍名稱:
  2. 隊員1 遊戲名稱: 樂古ID:
  3. 隊員2 遊戲名稱: 樂古ID:
  4. 隊員3 遊戲名稱: 樂古ID:
  5. 隊員4 遊戲名稱: 樂古ID:
  6. 隊員5 遊戲名稱: 樂古ID:
複製代碼

規則:
1.請各位依時間到達指定的遊戲室,由活動時間開始計算,超過5分鍾未到達的隊伍將視為棄權
2.如有突發事情未能參賽,請在賽前pm版主-馬倫作通知,賽事將另作安排
3.如使用以上槍械例表以外的槍,將視為作弊,即時取消參賽資格
4.比賽中途沒有休息時間,請在賽前解決一切大小二便
5.比賽以抽籤形式進行
6.用任何不法程式或BUG.將視為作弊,即時取消參賽資格7.禁止在屍體上作出任何侮辱的動作
8.不設復活賽
9.如有任何爭議,樂古COM擁有一切決定權

ps.早前已報名的兩隊隊伍不用再次報名

如有漏洞,麻煩提醒

作者: 血映雪    時間: 12-8-2013 20:13
狙槍:schmidt scout,krieg550,vsk94,awp(紅)
馬倫 發表於 12-8-2013 20:01

能不能用芬蘭之星或者鷹眼什麼的? 它們也很笨重哦, 不能跑著開槍...
我純粹是來問無聊問題的, 無意參加!

按了支持...
作者: volongoto    時間: 12-8-2013 20:18

隊伍名稱: TTZENHANCE
隊員1 遊戲名稱:ROSZE                   樂古ID:Rusko
隊員2 遊戲名稱:fAirst1                    樂古ID:volongoto
隊員3 遊戲名稱:MANSUNBOY           樂古ID:MANSUNBOY
隊員4 遊戲名稱:ANNCHENG             樂古ID:ANNCHENG
隊員5 遊戲名稱:林氏兄                     樂古ID:6606
作者: MANSUNBOY    時間: 12-8-2013 20:18
INF竟然冇 對呢個比賽有D失望
作者: 6606    時間: 12-8-2013 20:18
地圖就最好抽籤 :loveliness:
作者: 馬倫    時間: 12-8-2013 20:21
回復 3# volongoto

已記錄,謝
作者: rich7    時間: 12-8-2013 20:33
點解唔整埋inf呢?同埋比賽地圖可唔可以唔好規死哂,等到時比賽版主你自己抽一張地圖作比賽地圖.咁樣會吸引好多囉.
作者: 馬倫    時間: 12-8-2013 20:45
回復 7# rich7

好,那就地圖4抽一
作者: pkpk45123    時間: 12-8-2013 20:48
想參加但唔挽得.
作者: RACESTARTz    時間: 12-8-2013 21:04
希望整一個隊伍名單

同埋賽事更新

最好有埋直播啦@@

有賽事更新比較好

起馬真係完場之後可以快D知

唔洗等到哂打哂先知@@
作者: rich7    時間: 12-8-2013 21:05
回復 8# 馬倫 多謝你採納我既意見,不竟這樣是最公平的
作者: FxlDylaNl    時間: 12-8-2013 21:13

隊伍名稱:sTaRmaTe
隊員1 遊戲名稱:lDReAml 樂古ID: DReAmlOsCaR
隊員2 遊戲名稱:CmHeiz 樂古ID:FxlDylaNl
隊員3 遊戲名稱: MoRtGaGe 樂古ID:Mike-Lam
隊員4 遊戲名稱:lBuzzl   樂古ID:a203021
隊員5 遊戲名稱: LcKuaNz 樂古ID:ABcdczz
後備1 遊戲名稱: 依沙   樂古ID:kukubE
作者: volongoto    時間: 12-8-2013 21:27
建議呢個貼高亮+頂置   多D人留意到
作者: roompklee    時間: 12-8-2013 23:09
1.無樂古ac可吾可以參加
2.demo會又邊位去睇,會多會個一位,
作者: 馬倫    時間: 12-8-2013 23:14
回復 14# roompklee

1.不能   2.所有版主均有權觀看
作者: qwqw135790    時間: 12-8-2013 23:24
想問有無得食花生????
直播???比人m6????
作者: 馬倫    時間: 12-8-2013 23:30
回復 16# qwqw135790

直播方面如果到當天都不能使用,就會開放m6
作者: roompklee    時間: 12-8-2013 23:34
回復 17# 馬倫

m6會有人報位喎!==
作者: 馬倫    時間: 12-8-2013 23:35
回復 18# roompklee

放心,直播方面有版主識,如果係個日有咩突發事用唔到先會m6
作者: kissopen222    時間: 12-8-2013 23:44
回復  roompklee

放心,直播方面有版主識,如果係個日有咩突發事用唔到先會m6 ...
馬倫 發表於 12-8-2013 23:35

直播會DELAY,所以唔係即時情況
報唔到位, 絕對公平
作者: 菠蘿君    時間: 13-8-2013 00:18
回復 20# kissopen222

佢既報位應該係指
開放比其他會員入場觀看可能造成報位,
而唔係直播個陣報位
作者: kissopen222    時間: 13-8-2013 00:39
回復  kissopen222

佢既報位應該係指
開放比其他會員入場觀看可能造成報位,
而唔係直播個陣報位 ...
菠蘿君 發表於 13-8-2013 00:18

你認為M6會放街外人入?
唔講都知只有版主/評判(我唔知有無啦)可以M6
作者: yinkamman    時間: 13-8-2013 00:53
我印象中CT也能用黃金CV-47而TR也能用黃金M4A1?
那麼關於近戰武器的限制呢?
作者: 煙大爺    時間: 13-8-2013 02:03
滾輪小跳方面有冇咩規定@@?
作者: roompklee    時間: 13-8-2013 04:03
回復 22# kissopen222

佢意思似係,開放俾所有有興趣睇既人!
作者: kissopen222    時間: 13-8-2013 09:57
回復 25# roompklee

傻啦,咁仲得了;P
作者: 雙層魚柳包    時間: 13-8-2013 10:32
lm
作者: 馬倫    時間: 13-8-2013 10:52
回復 24# 煙大爺

冇
作者: 菠蘿君    時間: 13-8-2013 13:42
回復 22# kissopen222

比人m6????
直播方面如果到當天都不能使用,就會開放m6

我理解錯咗???
作者: Rusko    時間: 13-8-2013 13:42
可用紅ak?
作者: kissopen222    時間: 13-8-2013 14:00

回復 29# 菠蘿君

可能我應錯,但開放m6基本上無可能始終都係比賽
作者: 馬倫    時間: 13-8-2013 15:02
**13/8更新武器清單

金AK,金M4重新被例入為不可使用武器
作者: vaz    時間: 13-8-2013 17:08

隊伍名稱: TOOMUCHVIDEOGAMES
隊員1 遊戲名稱: hypathor  樂古ID: vaz
隊員2 遊戲名稱: SilverRex  樂古ID: SilverRex
隊員3 遊戲名稱: TENGUZ   樂古ID:  ApinkChorong
隊員4 遊戲名稱: 孖Bx         樂古ID: 神忍光仔
隊員5 遊戲名稱: annex      樂古ID: A_AW0W
後備1  遊戲名稱: nIKOLAUZ 樂古ID: asd25896wow
後備2  遊戲名稱: ChinGYe2 樂古ID: ChinGYe2
作者: qwqw135790    時間: 13-8-2013 17:25
隊伍名稱: TOOMUCHVIDEOGAMES
隊員1 遊戲名稱: hypathor 樂古ID: vaz
隊員2 遊戲名稱: SilverRex 樂古ID: S ...
vaz 發表於 13-8-2013 17:08

無周防雪子既????
作者: vaz    時間: 13-8-2013 17:32
無周防雪子既????
qwqw135790 發表於 13-8-2013 17:25

關佢咩事? 我地都唔識佢..
作者: qwqw135790    時間: 13-8-2013 18:03
關佢咩事? 我地都唔識佢..
vaz 發表於 13-8-2013 17:32

佢唔係你地團嫁咩????粉紅色笑哈哈LOGO
作者: sfs091109    時間: 13-8-2013 18:18
可用紅ak?
Rusko 發表於 13-8-2013 13:42

NO
作者: vaz    時間: 13-8-2013 18:22
佢唔係你地團嫁咩????粉紅色笑哈哈LOGO
qwqw135790 發表於 13-8-2013 18:03

nah
作者: nezip9    時間: 13-8-2013 19:37

唔打
作者: Vassili    時間: 13-8-2013 19:52
HI@@
作者: 馬倫    時間: 13-8-2013 22:05
另外有更改:

因為地圖方面採用隨機,為公平起見,版主不能參與本活動
作者: volongoto    時間: 14-8-2013 15:32
推~~~~~~~~~~
作者: nezip9    時間: 14-8-2013 16:11

-4隊......
Add Oil.....
作者: madafuqa    時間: 14-8-2013 16:24

如果參賽者於比賽當天有事情不可參賽,請問可否由同團後備替上?
還有連狙KRIEG550批准在比賽中使用,原色的AWP卻不?
作者: 黑夜舞魂    時間: 14-8-2013 17:07
兩個問題:
1)版主不能參加指既系cso版主定所有樂古版主都唔可以參加?
2)可唔可以填多兩個後備如果正式打唔到就比後備補上?
作者: Tris_31K    時間: 14-8-2013 17:11

隊伍名稱: CAPTINTEEMONDUTY
隊員1 遊戲名稱:伊藤剎那                樂古ID :Tris_31K
隊員2 遊戲名稱: LongxNicewOw   樂古ID : MatcHAgaiN : D

隊員3 遊戲名稱: 天虹仔                 樂古ID :laamlaam127

隊員4 遊戲名稱: RoLulFoETl軍       樂古ID:yuk456852

隊員5 遊戲名稱:  eonsik            樂古ID : Doublelift
作者: 馬倫    時間: 14-8-2013 17:12
回復 44# madafuqa

1.可以,請在表格中寫明後備的資料,但如當天要使用後備,後備的參加者與原本的參加者都不能獲獎2.意思是原版AWP或紅版AWP都可以使用
作者: 馬倫    時間: 14-8-2013 17:13
回復 45# 黑夜舞魂

1.只是CSO版2.可以,請在表格中寫明後備的資料,但如當天要使用後備,後備的參加者與原本的參加
作者: Rusko    時間: 14-8-2013 17:25
為甚麼紅awp能用而紅ak不能用??求解~~
作者: 黑夜舞魂    時間: 14-8-2013 17:30
隊伍名稱:RevenGell
隊員1 遊戲名稱: N一Zone                         樂古ID: kuen2728
隊員2 遊戲名稱: RevlKimie                        樂古ID :lolz123123
隊員3 遊戲名稱:AF一Vengeance                  樂古ID: kenneth011
隊員4 遊戲名稱: K一Zone                          樂古ID: qwaszx1987
隊員5 遊戲名稱: NTLxC                           樂古ID:nltxc
後備: 遊戲名稱: 熾魂飛                          樂古ID: 黑夜舞魂
作者: volongoto    時間: 14-8-2013 17:33
七隊.唔錯.快D報多D
作者: qwqw135790    時間: 14-8-2013 17:35
為甚麼紅awp能用而紅ak不能用??求解~~
Rusko 發表於 14-8-2013 17:25

紅AK同普通AK 數值有別
作者: qwqw135790    時間: 14-8-2013 17:35
如果全部加埋係單數,咁點算???
作者: MANSUNBOY    時間: 14-8-2013 17:41
紅AK同普通AK 數值有別
qwqw135790 發表於 14-8-2013 17:35

2把數值一樣 唔識唔好扮代表
作者: 馬倫    時間: 14-8-2013 17:42
回復 53# qwqw135790

那要版主團亂入了
作者: marypass654    時間: 14-8-2013 17:53
做咩之前個POST無左既?
作者: volongoto    時間: 14-8-2013 17:55
獎品有冇勳章嫁,反正咁多勳章都未派過
作者: jjfuqa    時間: 14-8-2013 18:18
隊伍名稱: PhuckingIndians
隊員1 遊戲名稱: asfuqa      樂古ID: asfuqa
隊員2 遊戲名稱: madafuqa 樂古ID: madafuqa
隊員3 遊戲名稱: jjfuqa        樂古ID: jjfuqa
隊員4 遊戲名稱: fuqindians 樂古ID: fuqindians
隊員5 遊戲名稱: bigfuqa     樂古ID: bigfuqa
作者: lapjai123    時間: 14-8-2013 18:46
隊伍名稱:UPMUD9
隊員1 遊戲名稱:周防雪子XD 樂古ID:kabuxd
隊員2 遊戲名稱:ARJAN 樂古ID:maryjai
隊員3 遊戲名稱:中秋節燈籠 樂古ID: FaaTJAi
隊員4 遊戲名稱:一清乂風一 樂古ID:lapjai123
隊員5 遊戲名稱:BubbLe小泡x 樂古ID:sgava88
作者: qwqw135790    時間: 14-8-2013 19:06
2把數值一樣 唔識唔好扮代表
MANSUNBOY 發表於 14-8-2013 17:41

一把係7.62mm子彈,一把係7.62厘米(cm),哈哈
作者: volongoto    時間: 14-8-2013 19:16
唉.好驚影帝出沒
作者: sfs091109    時間: 14-8-2013 19:22
-3 有冇人-2 zzz
作者: MANSUNBOY    時間: 14-8-2013 20:10
可唔可以唔比xmaxlgaming打 如上上圖 歌神 好驚有影帝 依家個歌神周圍比掛 佢地咁樣我地好難打
作者: kissopen222    時間: 14-8-2013 20:10
幾熱鬧喎,祝個比賽順利啊吓
作者: vellaius    時間: 14-8-2013 22:58
隊伍名稱:Vendetta
隊員1 遊戲名稱:Vellai       樂古ID:vellaius
隊員2 遊戲名稱:搖搖棒      樂古ID:Michaelcs555
隊員3 遊戲名稱:ShiFtx      樂古ID: Pantelion
隊員4 遊戲名稱:FKER616  樂古ID:fker616
隊員5 遊戲名稱:NIDhorr    樂古ID:nidhorr
作者: volongoto    時間: 15-8-2013 01:39
其實咩係5fun point
作者: vellaius    時間: 15-8-2013 01:46
fun point好似可以換點
作者: roompklee    時間: 15-8-2013 03:13
回復 55# 馬倫

咁可觀性高好多!期待!
作者: roompklee    時間: 15-8-2013 03:33

規則好多無列明

1.有無規定16bit 32bit
2.LOGO BINC咁高尚行為禁吾禁

3.DEMO睇CHEAT係好難,會吾會多幾個有經驗版主去判段

4.會否考慮香港缐上ser作賽,設定滾輪就入吾到場

另外整個,估中頭二三名有奬攞
作者: volongoto    時間: 15-8-2013 03:44
16bit demo睇唔到

至於cheat 預左會有影帝嫁啦
作者: nezip9    時間: 15-8-2013 09:30
可唔可以唔比xmaxlgaming打 如上上圖 歌神 好驚有影帝 依家個歌神周圍比掛 佢地咁樣我地好難打 ...
MANSUNBOY 發表於 14-8-2013 20:10

講到我地實開野咁,唔打囉~
祝你打得開心呀下 紋身
作者: volongoto    時間: 15-8-2013 10:00
祝你打得開心呀下 紋身
nezip9 發表於 15-8-2013 09:30

最好就唔好打啦,見到同歌神來往既TEAM都唔會正常.例如: EQMAN
作者: MANSUNBOY    時間: 15-8-2013 10:59
祝你打得開心呀下 紋身
nezip9 發表於 15-8-2013 09:30

咁你就打呢個比賽 証明自己冇用掛啦
作者: TTZgot5    時間: 15-8-2013 12:37
回復 63# MANSUNBOY

講真,你地呢兩日一直挑釁我,都係想我帶隊
不過點挑釁都無用,事關我31號晤係香港,仲有娛樂比賽,贏輸都無乜用
作者: TTZgot5    時間: 15-8-2013 12:44
回復 72# volongoto

輝仔你又想要? 叫聲歌神哥黎聽下先
作者: MANSUNBOY    時間: 15-8-2013 15:35
回復  MANSUNBOY

講真,你地呢兩日一直挑釁我,都係想我帶隊
不過點挑釁都無用,事關我31號晤係香港, ...
TTZgot5 發表於 15-8-2013 12:37

依家你講咩都冇人信架啦 不如你摺埋收爹啦
作者: volongoto    時間: 15-8-2013 16:33
冇人想你帶隊。唔好自high啦掛仔
你開掛就清場,冇掛就死狗啦
搞清楚啦歌神,唔好以為自己好勁先得嫁
作者: Catoldman    時間: 15-8-2013 17:20
隊伍名稱: 20ff
隊員1 遊戲名稱: Catoldmanwithawp 樂古ID: Catoldman
隊員2 遊戲名稱: Endlessravagers     樂古ID: Vincentrussian
隊員3 遊戲名稱: Topkingneverlose   樂古ID: Topkinggor
隊員4 遊戲名稱: Bboycloudmethodz 樂古ID: genkedbymum
隊員5 遊戲名稱: Hazardousincubus  樂古ID: killerjoejoe
作者: MANSUNBOY    時間: 15-8-2013 17:36
好多分身 真係驚有影帝
作者: GuiseNTK    時間: 15-8-2013 17:51
Oh,,,,Really,,,,Strong,,,
作者: rich7    時間: 15-8-2013 18:46
咁邊隊做t先邊隊做ct先?
作者: vellaius    時間: 15-8-2013 20:02
樂點咩黎架
作者: zenith710    時間: 15-8-2013 21:17
我得一個人
得5得?
作者: ellono    時間: 15-8-2013 21:50
隊伍名稱: BESTOFmandic
隊員1 遊戲名稱: mandicell0no    樂古ID: ellono
隊員2 遊戲名稱: mandicfnx         樂古ID: mandicfnx
隊員3 遊戲名稱: mandicfalleN     樂古ID: mandicopper
隊員4 遊戲名稱: mandicewow    樂古ID: mandicewow
隊員5 遊戲名稱: mandicBIT         樂古ID: mandicBIT
作者: mandicfnx    時間: 15-8-2013 21:58
可唔可以講下個''''mix''''''的賽制 小弟真係唔明
作者: yuk456852    時間: 15-8-2013 23:46
ng ming x2
作者: rich7    時間: 16-8-2013 01:38
回復 85# mandicfnx 你唔洗明架喎,叫你地個ono再勁d,你地4隻掛機唔洗打都仲得^_^
作者: makusu    時間: 16-8-2013 01:41

隊伍名稱: 進擊的巨肥
隊員1 遊戲名稱: MemorieSxSo 樂古ID: somanchun
隊員2 遊戲名稱: 小惠豬 樂古ID: 小惠豬
隊員3 遊戲名稱:  TheQueenKiller 樂古ID: 巨肥維尼
隊員4 遊戲名稱: 西大俠 樂古ID: makusu
隊員5 遊戲名稱: KALOTZ 樂古ID: KaLoTz

後備 遊戲名稱:  xGlamouRlcHill 樂古ID: `GENESIS
作者: volongoto    時間: 16-8-2013 03:03
係咪17號就停止報名?
作者: 馬倫    時間: 16-8-2013 07:57
回復 89# volongoto

係
作者: 馬倫    時間: 16-8-2013 07:57
回復 83# zenith710

can't
作者: ❤風❤    時間: 16-8-2013 10:27
15ser好似會彈game?不如換過個ser
作者: mandicfnx    時間: 16-8-2013 11:50
回復  mandicfnx 你唔洗明架喎,叫你地個ono再勁d,你地4隻掛機唔洗打都仲得^_^
rich7 發表於 16-8-2013 01:38

到時有live you just see what the gun skill ok? do you understand
作者: Awkward    時間: 16-8-2013 15:43
到時有live you just see what the gun skill ok? do you understand
mandicfnx 發表於 16-8-2013 11:50

好勁呀d英文 grammar都岩曬
作者: rich7    時間: 16-8-2013 15:58
回復 93# mandicfnx gunskill我又唔覺得你地勁喎
作者: roompklee    時間: 16-8-2013 17:33
好熱鬧呀~
作者: elmofly    時間: 16-8-2013 18:14

成班智障

睇你地對話都覺得好好笑

又ABC但錯文法

要打比賽又要做多疑拎

待看LF2
作者: rich7    時間: 16-8-2013 19:16
回復 97# elmofly 巴西佬唔識英文係正常架,打到咁既句子都算收科
作者: Natka2    時間: 16-8-2013 19:24

隊伍名稱:aEn0
隊員1 遊戲名稱: PowerJai  樂古ID: PowerL2
隊員2 遊戲名稱:l一廂情願l小初 樂古ID[size=11.818181991577148px]:small127
隊員3 遊戲名稱:Edward9  樂古ID: Natka2
隊員4 遊戲名稱:FKUstarix 樂古ID: testyourspeed
隊員5 遊戲名稱:lDiSsaPoiNtl 樂古ID: bbchu123
待作更改..
作者: ILoveUMacY    時間: 16-8-2013 20:12

隊伍名稱: EpSx易辦事
隊員1  遊戲名稱: yaddoog             樂古ID: yaddoog
隊員2  遊戲名稱: ILoveUMacY        樂古ID: ILoveUMacY
隊員3  遊戲名稱: 柏熙                       樂古ID: pakhei53
隊員4  遊戲名稱: MicsiNzZ              樂古ID: 7MicsiNz
隊員5  遊戲名稱: 剩下未標示的時光    樂古ID: lokwow
後備1  遊戲名稱: 紅黑lReDBLaCk    樂古ID: Iakdep
後備2  遊戲名稱: 卡樂beZ               樂古ID: iloveu123

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcnocontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2