樂古Nakuz

標題: 我要係度宣佈而家仲有加速呢回事(對戰都用到...) [打印本頁]

作者: vid2jr    時間: 5-3-2014 22:30
標題: 我要係度宣佈而家仲有加速呢回事(對戰都用到...)
其實呢個加速方法都跟左我兩年多...

不過我都無乜點用, 因為實在太狗

我係度講既原因其實係想大家提防, 以免造成遊戲不平衡

因為除左我之外, 一定有其他人知道點加速

咁點知道人地有冇加速呢?

用眼睇...

點睇呢?

唔係好識, 不過都有

就係喺人地sp果時睇

1.如果加速緊既人sp你, 佢個畫面個sp會早d完

換言之, 你仲比佢sp到尾既時候, 佢可以早大約一秒走, 而你仲食緊sp

2.佢出地圖炮啲攻擊會頻密左

3.用肉眼睇佢行路或dash 既速度(無乜可能, 佢求其吹話部件加嘅你都吹唔脹)

咁呢個加速方法就好死既, 一停加速就無得加返, 所以大家唔洗咁擔心佢會趁放sp 減速

而家個加速方法加速既速度一定係 1 分鐘快8 秒(幾多倍? 唔係好識計)

方法呢...?

我就唔知講唔講好, 因為我驚有人會因此濫用...

當然, 如果大家都希望我公佈方法我都會講既

不過呢個方法唔係個個人都用到, 好似nt-d 咁要特定條件先用到, 我就咁啱撞彩用到

上面絕無吹水成份, 如有半點虛假, 天打雷劈!
作者: Q赤武Q    時間: 5-3-2014 22:49
小 講呢d 乜9野加速都無用
你夠新人類打乜!?
作者: vid2jr    時間: 5-3-2014 22:52
小 講呢d 乜9野加速都無用
你夠新人類打乜!?
Q赤武Q 發表於 5-3-2014 22:49

你up乜...
我有問題定你有問題
作者: Q赤武Q    時間: 5-3-2014 22:56
你up乜...
我有問題定你有問題
vid2jr 發表於 5-3-2014 22:52

我的意思是   難道堂堂的港服新人類高級玩家 還會畏懼 區區的加速軟件嗎
作者: calson3    時間: 5-3-2014 22:58
方法呢...?

不過呢個方法唔係個個人都用到, 好似nt-d 咁要特定條件先用到, 我就咁啱撞彩用到

廢話,提防就提防,講咁多做乜
作者: vid2jr    時間: 5-3-2014 23:01
我的意思是   難道堂堂的港服新人類高級玩家 還會畏懼 區區的加速軟件嗎 ...
Q赤武Q 發表於 5-3-2014 22:56

拿

呢個加速唔係用軟件加嘅...
作者: vid2jr    時間: 5-3-2014 23:03
廢話,提防就提防,講咁多做乜
calson3 發表於 5-3-2014 22:58

我開呢個post既原因係想同大家講,
大家懷疑有人加速未必係錯, 因為真係有, 我所見既唔少添
作者: kennylam25    時間: 5-3-2014 23:41

你話加速用唔到先係新發現姐

港服連nProtect 其他防外掛程序都冇 (gameone打開門比人開掛)
作者: 路卡利奧    時間: 6-3-2014 00:13
講開加速
我早排用地死玩常規無啦無啦被人話加速,我話唔係又話我刪番,但我只係用緊強襲部件咋
作者: fung307    時間: 6-3-2014 00:39
就好似極速快感系列咁~追捕非法改車既人就要用返一架魔改既警車去追
教人分別加速都係雞同鴨講~因為係外行人
到時係現場等有冇內行人踢爆果條友有冇用加速好過
[youtube]LBUMErN1Mfs[/youtube]

作者: GiantStep    時間: 6-3-2014 00:54
SD係一隻加速game= =
作者: battleno    時間: 6-3-2014 07:18
就係喺人地sp果時睇

換言之, 你仲比佢sp到尾既時候, 佢可以早大約一秒走, 而你仲食緊sp

vid2jr 發表於 5-3-2014 22:30

開完加速都只係快一、兩秒?

咁開黎有乜用
作者: hillson09    時間: 6-3-2014 08:46
我要係度宣佈
我係度講既原因其實係想大家提防, ...
vid2jr 發表於 2014-3-5 02:30 PM

以下純個人意見:
此帖重點真的是為大眾提防嗎?
樓主,
還是想公怖少為人知的資訊來曬優悅感嗎?

版主責任:
提醒樓主,
本版禁止發佈非官方認可的修改資訊

改機資訊是一發不可收拾
當年大改風波引發SD街場生靈塗炭
小改引起幾多名會罵戰,比賽不和事件
本主題暫時保留觀察,不排除關帖處理

作者: vid2jr    時間: 6-3-2014 10:40
開完加速都只係快一、兩秒?

咁開黎有乜用
battleno 發表於 6-3-2014 07:18

1分鐘快八秒喎

唔通要快到見唔到影? 姐係話比全世界聽佢加緊速啦... 博踼咩?
作者: vid2jr    時間: 6-3-2014 10:45
以下純個人意見:
樓主,

版主責 ...
hillson09 發表於 6-3-2014 08:46

唔好意思, 呢個加速絕無修改任何資訊

同埋, 我講呢句'當然, 如果大家都希望我公佈方法我都會講既'

既原因係用黎支持'而家仲有加速' 呢個觀點

叻唔切
作者: 雷臣    時間: 6-3-2014 10:57
以下純個人意見:
樓主,

版主責 ...
hillson09 發表於 6-3-2014 08:46

搵反d老新聞來講@.@  當年既小改比而家既加速更可怕, 更多人用, 而且很難發現 (以前識人玩改機, 見佢只改無限彈,攻+20%左右, 無限氣

一齊打npc show俾我睇, 可以一個人pk部 自護, 不過佢唔講真係唔多覺)

而當時我也玩過下會戰同街場, 的確幾乎場場都見到小改玩家, 連最懶既gm都逼住上線捉左幾個大改小改

小加速就好多人都知道有, 樓主只係公開講左出來, 你身為版主就無神神變左佢肚入面條蟲, 即刻審定佢為想認威認勢搞事份子.....仲話佢甘做會令到公會嘈交之類

甘同共x黨有什麼分別??

有人講話邊個邊個貪污, 即刻話佢想破壞社會穩定, 拉佢去槍斃

係阿...貪污呢個問題非常之難解決, 就是不是以後全部人都唔提貪污,日日睇住中央台既洗腦片就覺得中國好強大, 中國好幸福,  就會冇晒貪污???不見得

相信版主都係一時手快打錯字表達錯意思......下次小心少少啦@.@
作者: 雷臣    時間: 6-3-2014 11:02

同埋, 我講呢句'當然, 如果大家都希望我公佈方法我都會講既'

...
vid2jr 發表於 6-3-2014 10:45

其實呢個post頂到1萬頁都冇用,  g1一定唔會理, 玩家同版主唱g1又好, 彈g1又好, 都改變唔到形勢

當年的小改post因為玩家人流多, 影響大, 而且小改明顯得來又有片作證.

而家既sd得反小雞3,4隻, 而且小加速真係好難睇出來.又冇片, 此post難火, 此post火了也對sd幾乎0影響

所以好快就沈...........
作者: hillson09    時間: 6-3-2014 12:16

...
vid2jr 發表於 2014-3-6 02:45 AM

本身樓主你公佈現存有加速已經屬於非官方認可的資訊
如主題是防止及識別玩家加速是可以接受的,有見樓主刻意提及
所以本主題才暫時保留觀察,不排除關帖處理

樓主所提及那一句並不是任何論証手法
只見樓主有機會在此帖發放有關資訊的具體內容

搵反d老新聞來講@.@  當年既小改比而家既加速更可怕, 更多人用, 而且很難發現 (以前識人玩改機, 見 ...
雷臣 發表於 2014-3-6 02:57 AM

無論以任何方法小改,大改,加速,改變遊戲本身的設定
都能影響遊戲公平性,都是不容許的
有見樓主有機會在此帖發放更多有關的資訊
我的回覆主要是提醒樓主設勿發放有關資訊
並引用以前的港服的黑歷史去提醒樓主改變遊戲設定的嚴重性
從來無話過樓主會引發公會罵戰

身為版主,我有義務同職責禁止任何非法資訊
加上本人極之討厭任何非法修改設定的行為
我才疏學淺,少讀歷史政治
亦無讀中國法律,但知大陸貪污是要打把的
國家是理應受法治管制
不知閣下搬出共產黨的比喻是什麼意思
重新,此帖樓主暫時並無發放有關資訊的具體內容
所以我亦無對此帖及樓主做過什麼
如事情惡化,可能會立刻關帖禁言處理

我想信樂古是公開公正
如對本人有什麼不滿,
可到站務區-投訴區對我作出投訴

其實呢個post頂到1萬頁都冇用,  g1一定唔會理, 玩家同版主唱g1又好, 彈g1又好, 都改變唔到形勢

當 ...
雷臣 發表於 2014-3-6 03:02 AM

給不知道的人知道加速的存在,就自然有人想得到同利用
有人據報証實的話,官方一定會受理的
吾理10個人定1000個,規則從來無變,事實就是事實,加速就是影響遊戲公平性

作者: GiantStep    時間: 6-3-2014 12:55
搵反d老新聞來講@.@  當年既小改比而家既加速更可怕, 更多人用, 而且很難發現 (以前識人玩改機, 見 ...
雷臣 發表於 6-3-2014 10:57

而加小改封左未,先前打極都唔覺有人用,最多只知人地個名出現左
作者: GiantStep    時間: 6-3-2014 12:56

當 ...
雷臣 發表於 6-3-2014 11:02

無錯,0影響,要改變都唔到G1話哂事
作者: jerry16    時間: 6-3-2014 13:03

.如果加速緊既人sp你, 佢個畫面個sp會早d完

見過唔小 但原來加速黎?
冇理會正常咁,打爆佢
借議長D片做例子
[youtube]vAzTR1LT0_s[/youtube]
作者: a90600858    時間: 6-3-2014 13:32
成年只見過一個紅星用+速玩對戰 唔止一次
個人估計應該係1.5-2倍速博冇人發現
但其實已經快到好離譜特別係佢用刀果時一眼就睇得出
比人發現左就踢人
作者: jerry16    時間: 6-3-2014 13:38
成年只見過一個紅星用+速玩對戰 唔止一次
個人估計應該係1.5-2倍速博冇人發現
但其實已經快到好離譜{:15_7 ...
a90600858 發表於 6-3-2014 13:32

比個名黎-.-?
作者: a90600858    時間: 6-3-2014 13:44
比個名黎-.-?
jerry16 發表於 6-3-2014 13:38

可以講名??
setsuko
作者: vid2jr    時間: 6-3-2014 14:08

版主一味長篇大論

但完全睇唔明白佢講乜

人地話老屈, 佢又話貪污

姐係咁, 你就反問我
'此帖重點真的是為大眾提防嗎?
樓主,
還是想公怖少為人知的資訊來曬優悅感嗎?'

咁佢話你似共狗老屈我

你又無啦啦拎佢個'老屈人地貪污捉佢打靶'例子黎講

明明個重點係'老屈'... 佢又無啦啦貪污

唔知未唔好講出黎獻醜

無人會話你嗰喎

一句到尾

你唔想我講點加速姐

咁我唔講當然無問題啦

同埋我個主題係想同大家講重有加速呢回事

大家可以係度提出點樣識破人地係咪加速, 作討論

thx

潛水先
作者: 雷臣    時間: 6-3-2014 15:18
而加小改封左未,先前打極都唔覺有人用,最多只知人地個名出現左
GiantStep 發表於 6-3-2014 12:55

應該冇左...之前上網見過某大陸sd論壇話大陸已經破解左, 不過個破解檔要收費等等..話乜野韓服只係將個file 改名同放係第二度

本身我以前改機都係只用大改刷任刷經,  而家g改後成4千幾個經膠滿, 有1千700萬g左右 加上而家sd人流極少, 唔單止我, 好多老手都唔再需要改機
作者: 天弓    時間: 6-3-2014 16:51
比個名來0.0
作者: GiantStep    時間: 6-3-2014 18:58
應該冇左...之前上網見過某大陸sd論壇話大陸已經破解左, 不過個破解檔要收費等等..話乜野韓服只係將 ...
雷臣 發表於 6-3-2014 15:18

外掛要收費先合理既嗎,同埋收費d外掛應該係用唔到對戰,因為咁樣有損佢地生意
作者: hillson09    時間: 7-3-2014 02:12
版主一味長篇大論

但完全睇唔明白佢講乜

姐係咁, 你就反問我
'此帖重點真的是 ...
vid2jr 發表於 2014-3-6 06:08 AM

吾關我事,雷臣講貪污先,我只是回應佢 (゜_゜>) 
所以我都話我都吾明點解雷臣搬共產黨出黎講貪污 (95撘8 (・_・;)?
有証據貪污就貪污,未聽過到有老屈人貪污打把的個案...
雷臣你咁鐘意比喻,我又打個比喻:
你試下公開咁講
"我要係度宣佈而家仲有恐怖份子制做民間毒氣"
內容講點提防毒氣,識別恐怖份子
但最後話我都有毒氣,你要吾要?
你估下美國政府會有咩反應?
相比之下,我係咪算手鬆(^_-)!?

回樓主:
現在都無入你罪
你話你睇吾明我講咩又好,話我老屈都好
我用白話再講多次
你帖中標題是

我要係度宣佈而家仲有加速呢回事(對戰都用到...)

標題用詞以經令人意識到樓主在此帖刻意宣佈有關非法資訊
見帖內資訊內容是防止及識別玩家加速是可以接受的
但樓主結未提及
如果大家都希望我公佈方法我都會講既

更令人意識到樓主在此帖會宣佈有關資訊的具體內容
咁就有問題

最好改標題同刪除那句,
咁我都吾會再搞此帖 (゜レ゜)
作者: 舞動神經    時間: 7-3-2014 02:44

點解要你宣佈有加速
點解要用你可以提供加速方法黎支持自己"港服而家仲存在加速"呢樣野..

你想大家提防
但又做埋提供者

是否有點自相矛盾?

不過我感覺上 樓主講既似係BUG多過外掛講到要用類似NTD既機
NTD咪得劍槍豆+變形+劍槍炮 睇樓主講個所謂加速 都係同變形有關係

另外hillson 唔好咁在意你覺得9唔搭8果個人=kk
作者: MeTa    時間: 7-3-2014 03:00
Sometime i saw some people use it on car 1 p 1

but i also know how to use it

if he use i will use too

don't add too fast

it will be lag
作者: UIOPRT    時間: 7-3-2014 03:37
所以我都話我都吾明點解雷臣搬共產黨出黎講貪污 (95撘8  ...
hillson09 發表於 7-3-2014 02:12

佢講野就係咁95搭8, 長篇大論都講唔到重點出里
作者: 蓮の剎那    時間: 7-3-2014 05:50
版主一味長篇大論

但完全睇唔明白佢講乜

姐係咁, 你就反問我
'此帖重點真的是 ...
vid2jr 發表於 6-3-2014 14:08

個人來:

我只覺得樓主是你自己理解力太差

或着不想去明白而已吧

雖從你發表的某部分帖文

是可看出你可能大概是出於熱心幫人

但是某程度又覺得你好像是想教唆他人
或是好像hillson所說自我炫耀

第一:宣佈? (用來吸引人注意?

[quote]我要係度宣佈而家仲有加速呢回事(對戰都用到...)[/quote]

宣佈? 加速有沒有是由你作主的嗎?

如真是,那你甚麼時候宣佈沒有來看看啊?

加上"宣佈"後, 一般應該都有些證據來證明下你說的話吧

圖呢? 片呢? 該不會是小學老師沒教你嗎?

如果真是,那也怪不得你的理解力會這麼低

還虧你說得出甚麼"如有半點虛假, 天打雷劈!"...

第二:"以免造成遊戲不平衡"?

我係度講既原因其實係想大家提防, 以免造成遊戲不平衡

整個帖的首尾意義相衝

一開始還口口聲聲說加速甚麼"以免造成遊戲不平衡"?

尾後又說甚麼" 如果大家都希望我公佈方法我都會講既"

那我問你究竟是希望遊戲平衡還是不平衡?
作者: alpth    時間: 7-3-2014 10:13
加速一向都有啦

有咩特別

改機就話姐
作者: vid2jr    時間: 7-3-2014 10:57
所以我都話我都吾明點解雷臣搬共產黨出黎講貪污 (95撘8  ...
hillson09 發表於 7-3-2014 02:12

原本諗住深潛唔理呢個post 嫁啦

點知有人係都要攞黎柒...

你入世未深定單純?

共狗做野要證據? 未就係一味老屈囉

嗱, 你而家又話我有毒氣

你個比喻錯晒...

我係有毒氣制造方法(加速方法), 而唔係有毒氣(加速)

同埋我係上面都認左衰仔啦, 講到明唔會講, 你而家又要要脅我刪1樓果句野...

我同你講, 我絕對唔會刪果句野, 因為我會為我言論負責

唔會好似你地咁向惡勢力低頭
作者: leo1937    時間: 7-3-2014 10:59
相信樓主應該係一番好意,只不過係講多左,文末講既不論係BUG又好,改機又好,其實都係影響緊遊戲平衡性,無必要公開討論,想知既自然會去搵或者PM你,所以難怪版主會認為樓主有炫耀既成份
作者: vid2jr    時間: 7-3-2014 11:02
個人來看:

我只覺得樓主是你自己理解力太差

或着不想去明白而已吧

雖從你發表的某部分帖文

是可看 ...
蓮の剎那 發表於 7-3-2014 05:50

你就算吧啦...

無啦啦話我理解力低, 又攞唔出證據

咁我無憑無據話你係弱智仔都得啦(嗱, 我無話你係弱智仔呀)

宣佈? 加速有沒有是由你作主的嗎?
唔好意思

咁我而家有加速方法, 我可以作主'有' 喎 呵呵

後面果段睇番上面啦, 拎條屍黎鞭, 我呸 擦鞋仔 護主犬
作者: GameThree    時間: 7-3-2014 11:28

vid2jr 發表於 5-3-2014 22:30

我都經常遇到
作者: GiantStep    時間: 7-3-2014 12:56
相信樓主應該係一番好意,只不過係講多左,文末講既不論係BUG又好,改機又好,其實都係影響緊遊戲平衡性,無必要 ...
leo1937 發表於 7-3-2014 10:59

好人難做啊...影響遊戲平衡其實講出黎都幾好,起碼比班G M知道種有人用加速
作者: 蓮の剎那    時間: 7-3-2014 15:10
你就算吧啦...

無啦啦話我理解力低, 又攞唔出證據

咁我無憑無據話你係弱智仔都得啦(嗱, 我無話你 ...
vid2jr 發表於 7-3-2014 11:02

那些只是我個人意見, 全部是針對你帖文的問題而出

反而你只給了個這樣的回覆, 看來你的理解力真的.....

另外

口是你的, 你喜歡說誰"弱智仔"是你的權利

就好像你喜歡寫的此帖一樣

只會反映你自己是多麼的無知和幼稚

最後

哇! 你"有"加速好威威啊!!!  

作者: vid2jr    時間: 7-3-2014 15:41
那些只是我個人意見, 全部是針對你帖文的問題而出

反而你只給了個這樣的回覆, 看來你的理解力真的.....
...
蓮の剎那 發表於 7-3-2014 15:10

大佬, 你問我 '宣佈? 加速有沒有是由你作主的嗎?'

咁我而家答你, 你又要串我好威威

真係正宗跌落地拿番渣沙

又係既, 把口生係人地度

跌落地拿番渣沙係你既權利黎
作者: fung307    時間: 7-3-2014 18:19
都係直接係game入面踢爆條友用加速好過~

你頁頭提過'一停加速就無得加返'
這是上個世紀既產物
而家發展到隨時可加可停

你發現玩家有冇用加速既方法真落後
作者: vid2jr    時間: 7-3-2014 18:34
都係直接係game入面踢爆條友用加速好過~

你頁頭提過'一停加速就無得加返'
這是上個世紀既產物
而家發展到 ...
fung307 發表於 7-3-2014 18:19

good 咁有冇其方法睇玩家有冇加速

真心求教
作者: 路卡利奧    時間: 7-3-2014 18:44
.如果加速緊既人sp你, 佢個畫面個sp會早d完

換言之, 你仲比佢sp到尾既時候, 佢可以早大約一秒走, 而你仲 ...
jerry16 發表於 6-3-2014 13:03

我認為片中呢d唔係加速只係lag姐

係出sp的人視角係好正常的sp格鬥推進
不過被人出sp的見到就係好似"冇sp格推咁"跣"過黎"

btw如果呢d係加速,咁咪通街都係?..
作者: fung307    時間: 7-3-2014 19:38
good 咁有冇其方法睇玩家有冇加速

真心求教
vid2jr 發表於 7-3-2014 06:34 PM

你要清楚一般電腦能夠抵受最高加速倍數
假設你得知既倍數係20
咁就要由0至20之間做測試
然後約fd做對戰實驗
用加速對戰值到測試出令常人難以察覺既倍數值
再用得出既倍數值係你手上現有既機都進行測試
測試項目內容自定
在之後既對戰中你就會由對方既動作流暢程度分別得出係唔係加速

再講~就算之後你識分得別加速
你再係度開post教人都係哂鬼氣
每人既電腦都唔同~
如果人地用你定出黎準則去分別加速
有機會會屈錯人~
你既準則更有機會成為唔夠技術既玩家作為打唔過對手既借口
所以最好就係game入面踢直接爆人

補多句心底話~
我起初睇你呢個post既時候係一路睇一路笑

作者: GiantStep    時間: 7-3-2014 21:36
一日都係個頻lag到d人傻哂,
冇加速當人有加速,有加速當人加部件
作者: hillson09    時間: 8-3-2014 02:14
你要清楚一般電腦能夠抵受最高加速倍數
假設你得知既倍數係20
咁就要由0至20之間做測試
然後約fd做對戰實 ...
fung307 發表於 2014-3-7 11:38 AM

出現了~!
教授級改檔佬 0_0
喂喂~ 吾好亂教壞人 (拉你

你入世未深定單純?
共狗做野要證據? 未就係一味老屈囉

雖然我讀Bechelor的時後不是主修法律
但optional修過些少法律
中國有名案件:
前北京市委書記陳希同,
前上海市委書記陳良宇
前中共重慶市委書記薄熙來貪污案
都是有証有據被人民法院定罪
我不會再同你爭論這更多,本身同此帖就無關
只係雷臣95撘8咁講起先 - -'

我係有毒氣制造方法(加速方法), 而唔係有毒氣(加速)

對於執法者來說都係一樣
使用,制作,發放都係有罪
樓主你係加速的研制者嗎?
你可能只係聽返黎
你根本未必知道這些資訊最大的影響力可以有幾嚴重

我同你講, 我絕對唔會刪果句野, 因為我會為我言論負責
唔會好似你地咁向惡勢力低頭

負責任?你覺得你自己的這言論好型?
你的言論只顯示你是一個假以憤世嫉俗的人
但做錯事,你能承擔嗎?
如果SD新加速時代因你而起,
場場有人加速,比你加速得更快
到時你就真係惡勢力的發起人
你有能力負擔後果嗎?
你做的事應該負責任地改好你的言論
而你又無視勸喻

最後:
你先要為你部份回覆的言論負起責任
所有的人身攻擊的言論 一侓扣分
(5分我已經好手鬆,嚴重者會被禁言)
此帖以引起會員討論對有關資訊的具體內容
以及樓主無視版主勸喻
所以關帖

給樓主的最後機會:
如果樓主善用編輯功能
改標題為"防止及識別玩家加速"之類
結未改為"嚴禁討論或發放加速內容"
都仲可以接受,我會考慮重開此帖同加分

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcnocontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2