打印 上一主題 下一主題
收起左側

[活動] 信長英雄集中玩法區

關閉 [複製鏈接]
服部玩法..
1:隱
2:拉
3:分身
4:大絕...
玩法-------------------------
先升1,2,1,2,1,4,2,1,2,3,4,3,4,3,4,3.......
開頭買法鋼,褲
之後等買吹箭.
一隱..一吹.之後大絕.多數都死
then,買回魔,落石,毒弓,紅電,...
後期分身打箭塔,好堅的

[color=red]這帖子是由 牙嵐123 管理人員從 =WarCraft III= 版塊移動到 =【信長野望】分區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

個人酒井玩法

1.吸血 2.重擊 3.戰鬥技巧 4.大絕 5.黃十字

點法=232325323555555555...(吸血可以視情況點~備用點1等)  

買法=褲子*1 手套*1 再生*1(初期比較好)

總之~先用好再生*2 褲子1 手套*1

雙再生的用處 1塊合巨龍 1塊合血兜

比對方壓先合回血兜~若是你在壓線,買血剛後合疾風裝

第一階段裝備 疾風裝*1 血兜*1 巨龍*1 手套←留著撐點攻速

開始留錢合法術刀~有法刀就可以開始殺人

法刀出來~接著就可以合一些三叉啦~或直接衝名刀(蜻蜓,正宗.....

殺人方法:先衝過去打幾下~對方要走就緩速~開吸血~然後... ...KKKKKKK

對方如果喝抗~就打到他返去~如果對方可以反殺你~就著草

只要你緩速一次~對方喝抗一次~你好化算

得閒就去打塔~睇下有冇偷工減料

冇復活就低調d~

最緊要得閒去cp~冇血就開吸血cp

樓主開依個post好唔掂
因為可能只要,求其去第二度復人地既玩法就有分+
同埋,如果有d不知所謂既玩法
會教錯新手

這帖子是由 牙嵐123 管理人員從 =WarCraft III= 版塊移動到 =【信長野望】分區= 版塊的
回復 支持 反對

立花道雪:
第1招:魔免(但唔行得)
第2招:捉人(捉人同時有做成傷害)
第3招:電人
第4招:雷神之怒
第5招:黃點

一開波 庫 + 法力綱
next 一夠錢買雷卷  再買回魔綱   
next 合赤雷           合法兜
next可以合埋血兜   毒泉
next紅雷               風傷

3232342325555555555555( 第1招唔使  冇用  )

殺人方法(用得好95%殺到人  人地冇魔免)
去到赤雷  第3招   大絕  快按第2招捉佢''  
後期可出埋風傷+毒泉

[color=red]這帖子是由 牙嵐123 管理人員從 =WarCraft III= 版塊移動到 =【信長野望】分區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

最上義姬
1開始買法綱怕死就要多舊血綱  之後出陣太
有錢出一文字同赤雷
殺人就出2 之果佢走就出1慢佢 再走前d出大絕

回復 支持 反對

淺井
+法
我比較喜歡第二招
關於撿尾刀的問題....不知道為什麼...
我都直接砍..不想點第一招..(因為會住用技.比敵人走左)

起手買一個再生綱一個回魔綱
一條內褲.再生綱.疾速衣
然後再來吹箭+菊一+之係正宗+長船(可以買村正)那回血就同他說再見
就這樣..
遇敵就看好沒有死掉風險就用第二招飛過去砍..
吹+砍一砍+暈+大決..
我都這樣玩嫁

回復 支持 反對

cp型e達

裝就

1疾裝5全+5衝一文之後長船...自由

回復 支持 反對

服部玩法

1隱身
2拉人
3分身
4大絕
5黃點

一開始買波褲同魔綱
加點:21212411233455555555555533
一開始就儲$買吹箭

用拉狂拉人入塔(拉左定佢) 幫d隊友走佬一流
開始個時d人會唔敢近塔<<拉>>
到6lv後就可以剎人...最好係打d無+500血ge人
打人如下(隱-->打-->吹-->大-->拉-->隱-->打)一定死
個個人唔死就拉多下
之後儲$buy慢書
打人就可以秒
buy毒水(隱-->打-->吹-->毒水-->打-->慢-->大)
之後儲$buy火計再儲$buy石書
最後合大炎
(隱-->打-->吹-->毒水-->打-->慢-->大炎-->大)
條友唔死話佢強(不過好多都會死)

加油a大家 我都咁玩嫁

回復 支持 反對

望月千代女:
狗一定要加...之後加一點+移速同攻速果個

有狗加狗無狗+暈

一開始cp...一條褲一粒魔

隻狗4lv...如果有技術分兩次就可以殺強王

褲 魔 血 菊一

初期必殺到人

之後

褲 血 菊一 鬼徹 長船(唔要長船可以要毒弓先)

殺人方法..

隻狗去先(唔好打人,要隱形..禁h)

之後人去狗打...暈佢狗+人一齊打

佢走放鬼徹..菊一...咬咬咬打打打,,,毒弓...

回復 支持 反對

最愛明仔 >3<"

明智秀滿×鬼武者
技能:
1 : 鬼刃斬 (藍色劍氣樣果招)
2 : 吸魂    (吸血 , MP) 個人認為係一開始殺人既主力技能
3 : 劍術    (爆擊 + 閃避) 我唔玩暴力型..冇乜用
4 : 炎龍劍 (基於 8.1B 明智秀滿 : 炎龍劍 一級CD時間下降20秒)
5 : 黃點

所以開始愛上明仔 !
我會玩法術型 所以點技會係
121224211334....最後點黃點
至於買裝
SLOT 1 : ( 1 ) 褲
SLOT 2 : ( 2 ) 回魔鋼
SLOT 3 : ( 3 ) 電卷    → ( 6 ) 赤電卷
SLOT 4 : ( 4 ) 強化鋼  /    ( 7 ) 回血鋼 → ( 11 ) 巨龍
SLOT 5 : ( 5 ) 血之寶石/     ( 8 ) 巨斧   /    ( 12 ) 毒弓
SLOT 6 : ( 9 ) 長槍 + ( 10 )強化鋼      /      ( 13 ) 鬼徹   
合成格 即係要掉野果D : ( 10 ) 強化鋼
道具NUM為買既次序..SLOT = 格仔

玩法.. 主要兜人後面放吸魂 ... 看血需要...如果唔走就放裝技, 走就放大絕
認為夠MP用可換清酒追人泥大絕...否則 追到天腳底又追不到...通常都係死番轉到
到時又要 囧" 了  鬼刃斬 + 巨龍 可令全部兵冇哂血 到時一下一下就KO哂了 囧"
一開始主要放鬼刃斬尾刀 + 壓人 囧 最好跟有捉的人一路 如: 松永 / 風魔...

到此為止了 - -' 希望大家喜歡.............
今日無啦啦好得閒 唔想溫書 - -''無敵明仔! 大家試試破我明仔殺 26 的紀錄啊 xD !

哇版主快手到你 -_-""

[ Last edited by ﹏聰〞 on 2006-6-18 at 05:08 PM ]

這帖子是由 牙嵐123 管理人員從 =WarCraft III= 版塊移動到 =【信長野望】分區= 版塊的
回復 支持 反對

好得閒的說 -3-" 打多個先"
我的森仔啊 -3-"
1 : 豪雷 ( 點1下 少MP 等兵打一陣出泥 食LAST HIT )
2 : 閃    ( 好重要 追人 , 走佬 可以令森仔變成不死啊 )
3 : 嵐矢 ( 又係 走佬 殺人有用 好似好少有呢類英有定技添 - - )
4 : 多重箭 ( 唔好以為佢廢 .. 係令你既森仔肥既最重要技能... )
5 : 黃點

我點技既次序會係 ..
1323243232141155555.....
豪雷殺人冇乜用架 ... 出技太慢 - -" 除非你有捉緊英同你行 ( 道三 立花 德川 呢類 )
因為森仔要做動作... !

講番買裝 !
SLOT 1 : ( 1 ) 褲 → ( 12 ) 疾風裝
SLOT 2 : ( 2 ) 再生鋼       → ( 7 ) 和泉守兼定
SLOT 3 : ( 3 ) 侍的徽章   /    ( 8 ) 侍的徽章    →  ( 15 ) 村正 [ 我諗都幾難有 - - 通常都完場 ]   
SLOT 4 : ( 4 ) 靈魂寶石  /     ( 9 ) 侍的徽章    →  ( 14 ) 正宗
SLOT 5 : ( 5 ) 武士刀    /      ( 10 ) 侍的徽章  →  ( 13 ) 長船
SLOT 6 : ( 6 ) 強化鋼   /       ( 11 ) 侍的徽章  →  ( 12 ) 菊一文字

一開始唔洗點壓人 只係推兵 唔好俾人壓線到塔
到左6LV 放豪雷自己前面 頂兵 殺4隻 囧" 做多D呢樣野 森仔就會變肥
如果有人叫你殺人 當然要去 多招暈技嘛 囧"" 又可以汁下雞 升下LV
走佬就用和泉 + 閃 + 暈技走 有長船就囧了 殺人易過借火... 自己汁生啦 - - 殺人唔洗教啦掛!
至於推塔.. 最好唔好頂住 俾兵頂 你就殺兵推塔 記住唔好禁兵 - - 禁塔就好了 會打埋兵
禁兵係唔會打到塔的! [廢話 - -]

殺兵過400 - - 都係得森仔做到喳! - -''

回復 支持 反對