打印 上一主題 下一主題
收起左側

[活動] 信長英雄集中玩法區

關閉 [複製鏈接]
百地玩法
一開波暴風加雷電
之後買錢合紅電
再有錢買毒弓同毒泉
加點就131313咁加(有大加大)
再肥就買風傷同大炎
之後賣左紅電換一文字
之後你一定殺得最多人
因為我同fd玩試過
我果時1個打3個
用晒上面果d之後
佢地比我sm

[color=red]這帖子是由 牙嵐123 管理人員從 =WarCraft III= 版塊移動到 =【信長野望】分區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

第2次講啦  石田玩法  

放毒4lv     1

將一枚淬毒的匕首射向敵方目標,造成320點的啟始傷害,然後每1秒造成25點的傷害,持續8秒。 毒性會讓目標的攻擊速度和移動速減緩20%。

老樹盤根4lv     2
讓樹根從地面竄出,使敵方的部隊在6秒的時間無法移動和攻擊,而且每秒造成40點傷害。

法力燃燒4lv    3
逐漸消減範圍770內敵方部隊的法力14%。

兀鷹群4lv    4
招喚來34隻攻擊性很強的兀鷹,兀鷹會跟著施法者移動,並主動攻擊範圍1100內的敵人。持續35秒。

2-1-2-1-2-4-2-1-3-1-3-4-3-3-3-5………………………………

一開波買法剛同必買既野 暴風褲 跟住去打法英 有錢買毒泉開
打冇魔免既人  第1招毒佢跟住定佢再放泉 8秒過左再毒 唔死開大絕

後期轉風傷 或者唔洗轉兩樣一齊用唔洗用大炎  毒弓都得屈晒機

定佢就放晒all技佢唔死既就毒佢
第3招企係人地隔離企完走開再行埋會扣多d果陣重扣得多過本願寺

大絕用途:  
打人   (要佢地集中就要係人地隔離開大絕唔好咁遠開)
補血   (無血開大絕周圍行下  打下人  等完絕補番)
刪塔   (大絕刪塔,唔係扣好多,不過應該扣到一半所以等多足輕先好去
        以前有林卷就刪得勁快不過e家就唔得啦,刪塔果時唔好比佢打d足輕
        打你好過因為好易補番晒)
                                                                                  心得在此 比大家既..

這帖子是由 牙嵐123 管理人員從 =WarCraft III= 版塊移動到 =【信長野望】分區= 版塊的
回復 支持 反對

武田玩法=.=
買庫同法綱
一開波升疾如風  第2招 林個招 有大絕升大絕(武田係香港先生嗎? 有風火山林@@?)
有錢就合3叉 之前可以買再生綱
講講下 升完疾如風 林個招,就可以升火
升晒就緊係黃點啦==
個人認為神裝 村正 本多個把名槍9100
神甲 長船 正宗武士 同埋正宗武士右面個把 好似有得升72攻同埋 有機會打人地-265血 唔記得左倘名
我見過有人合兜..... 唔知佢做乜合兜<-----? 我見佢係咁用大絕爆塔-.-
仲有武田招林要係後面沖上黎  係前面沖上黎 會冇乜用

[color=red]這帖子是由 牙嵐123 管理人員從 =WarCraft III= 版塊移動到 =【信長野望】分區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

等唔切 因為冇人POST SO想連POST
本多忠勝
一開波買庫 同法綱
升ban 第2lv 無敵 第3lv ban 第4lv 槍術 lv ban 6lv大必 7lv ban 8910都係槍術 11lv 無敵 12大必 升晒無敵就開始加黃點
有錢買吹箭 之後合疾風裝 同埋買血綱 最緊要呢樣=.=
一開波 吹人 大必 打到咁上下 ban人 咁人地都差唔多死啦
我既玩法

個人認為好勁 <-----殺過好多人
                                      ↑
                                      │
                                      │
                      試下玩下@@                                 死得好慘  
                                      ↓                            好慘呀 咁就死左
                                          →暈死人地@@↓           ↓  
                                                                           最上<--本多

[ Last edited by 啁賢 on 2006-6-26 at 02:22 PM ]

這帖子是由 牙嵐123 管理人員從 =WarCraft III= 版塊移動到 =【信長野望】分區= 版塊的
回復 支持 反對

我玩得最廢 最廢既人  道基(職田軍)既
以上post 同樣都冇人post so 我想連post

當然要升風之力 同埋毒人啦 最緊要就係一開波買庫 法綱
之後合河咩毒 用毒介合個個
有大絕個時 camp佢 開毒箭 加風之力<----開唔開都得 開左打快d 唔開慢d 因為大絕都有加攻速
之番買d武士刀 加下攻速 ... 之後有錢就買長船.太刀,千其唔好買住菊一 因為你有毒箭
買完長船先好買 之後買村正 神甲 正宗武士刀 同埋 有機會打人265血個把名刀
教錯唔好話我 因為我好小玩呢隻

(完)end

回復 支持 反對

玩左成千次既稻姬............

蠍毒箭
在攻擊敵人時額外產生毒傷,並減緩移動速度與攻擊速度,但每射一發需消耗法力點數。

等級1   法力6
在攻擊敵人時額外產生6點的毒傷,並減緩3%移動速度與攻擊速度,每射一發需消耗6點法力。持續10秒。

等級2  法力8
在攻擊敵人時額外產生12點的毒傷,並減緩5%移動速度與攻擊速度,每射一發需消耗8點法力。 持續10秒。

等級3  法力10
在攻擊敵人時額外產生18點的毒傷,並減緩7%移動速度與攻擊速度,每射一發需消耗10點法力。 持續10秒。

等級4  法力12
:在攻擊敵人時額外產生24點的毒傷,並減緩9%移動速度與攻擊速度,每射一發需消耗12點法力。 持續10秒。

風之力
增加指定部隊的攻擊速度。 等候時間 20秒

等級1  法力120
增加友方部隊30%的攻擊速度和移動速度。持續15秒。

等級2  法力140
增加友方部隊50%的攻擊速度和移動速度。持續15秒。

等級3  法力160
增加友方部隊70%的攻擊速度和移動速度。持續15秒。

等級4  法力180
增加友方部隊90%的攻擊速度和移動速度。持續15秒。

自我恢復  (原本第4級可以補800)
再一定的時間內醫療指定部隊的生命點數。  等候時間 20秒

等級1  法力100
醫療指定的部隊300點的生命點數,醫療時間10秒。

等級2  法力120
醫療指定的部隊400點的生命點數,醫療時間10秒。

等級3  法力140
醫療指定的部隊500點的生命點數,醫療時間10秒。

等級4  法力160
醫療指定的部隊600點的生命點數,醫療時間10秒。

融影術   
施展之後可以永久隱身,且攻擊的時候不會現形   等候時間130秒

等級1  法力240
暫時轉化為持續隱形狀態,攻擊的時不會現形,並增加100點基礎移動速度,與2倍的基礎攻擊速度。可持續11秒。

等級2  法力280
暫時轉化為持續隱形狀態,攻擊的時不會現形,並增加100點基礎移動速度,與2倍的基礎攻擊速度。可持續15秒。

一開始有隊友:35352453532452255551111
一開始無隊友:25252452535453535351111
裝備一開始有無隊友都一樣:1.褲 2.武士刀 3.武士刀 4.武士刀 5.武士刀 6.望遠鏡
7.賣望遠鏡 8. 武士刀 9.疾風衣 10.披風
分歧1 : 11.賣武士刀 12.菊文字 13.賣武士刀 14.長船 15.賣武士刀 16.魔免水 17.茶器加血之寶石
18.賣武士刀 19.村正 20.賣武士刀 21.蜻蜓 22.賣疾風衣 23.正宗
分歧2 : 全武士刀升逆刃刀,最後賣疾風衣換蜘蛛 一把逆刃刀換村正

基本上有隊友果種升法除非你隊友係法師又唔買血剛再生....如果唔係千奇唔好用(迷:咁你又打出黎  我:真係有法師唔買又成日衝...= =)
無隊友升法....一開始風之力衝出去應該可以即買一把武士刀,,之後又買....望遠鏡係用黎打王
(開隱形打)比人打左唔洗買..去8.............6lv果時開始殺人....開風之力先..再用大絕
要記住打果時要行去人地身邊...如果唔係會比人睇到d箭會走..唔好打多過1300血既人..
儘量等人行到去自己陣地果面先好打....唔好行去塔同騎馬營附近....
到10果時應該12lv..可以不停殺人...有5把可以用大絕拆騎馬營..第1次打唔爆...大約仲有5分之1
第2次用風之力打....風之力平日可以拆塔同走佬...所以唔可以成日用...任何情況都要有180mp..用黎走佬.......講番技能..第1招減太少...最多都係減9%...浪費mp....就算用都唔好用連射..反正可以持續10秒
點一下就ok.....
買魔免果度係因為d個時候全宇宙都會買洞寶......所以要擋魔......不如升蜘蛛方便回魔長期作戰
村正就係方便1打幾
分歧1玩神裝當然強.....分歧2玩暈都係變態......
最後除左真田果D有回避技能既人次外都可以打

玩D隻...最緊要賤....(我就當然唔係.....好好人架)
除左不停打兵塔營組頭之外...
見隊友比人圍...唔好理....賺錢......
見隊友打人...衝去補刀...
稻姬....無錢唔強.......阿門

p.s:睇到人話用河豚....強烈建議唔好用....因為河豚扣得35點咁少唔好講....
河豚最大用途係5秒毒....即係一下攻擊可以傷人5秘....對玩攻速既稻姬唔好用.....
不如用其他野升攻........個人意見...不針對任何人仕.....阿彌陀佛(= =""")

[ Last edited by ERFox on 2006-6-29 at 01:11 AM ]

回復 支持 反對

第2多玩既風魔.....

忍法•迷蹤步
隱形並在一定的時間內提昇速度。當攻擊時隱形術即告失效,但是攻擊時會造成額外的傷害。
等候時間10秒

等級1     法力100
能夠隱形,並讓移動速度提昇10%並持續10秒。如果攻擊的話,隱形術即告失效,第一擊會造成50的額外傷害。

等級2     法力110
能夠隱形,並讓移動速度提昇15%並持續15秒。如果攻擊的話,隱形術即告失效,第一擊會造成100的額外傷害。

等級3     法力120
能夠隱形,並讓移動速度提昇20%並持續20秒。如果攻擊的話,隱形術即告失效,第一擊會造成150的額外傷害。

等級4     法力130
能夠隱形,並讓移動速度提昇25%並持續25秒。如果攻擊的話,隱形術即告失效,第一擊會造成200的額外傷害。

忍法•熾烈之徑
施展之後只要經過的地方都產生火焰,持續給予經過的敵人燒傷。   等候時間11秒

等級1     法力100
施展之後只要經過的地方都產生火焰,經過火焰的敵人每秒會受到60點燒傷。

等級2     法力120
施展之後只要經過的地方都產生火焰,經過火焰的敵人每秒會受到90點燒傷。

等級3     法力140
施展之後只要經過的地方都產生火焰,經過火焰的敵人每秒會受到120點燒傷。

等級4     法力160
施展之後只要經過的地方都產生火焰,經過火焰的敵人每秒會受到150點燒傷。

忍法•十八方手
回復 支持 反對

仲唔係最勁既人??
濃基
一開波 緊係買法綱 同庫
升第1招 汁下兵 2lv升第2招 12121212咁升 有大就緊係升大啦
升晒就升第3招 爆擊
當然都係有大升大啦
之後就加黃點
裝就 我會合陣太刀x2 菊一x1 正宗武士x1 村正x1 有機會打人265血個把x1
有打人265個把就賣左把陣太刀去 買落紅雷@@
仲有緊係買神甲啦

回復 支持 反對

(sm)淺井玩法
淺井 一開波庫 法綱
升閃身先 引隻龜龜入去中路打 之後升飛野出黎姐係第1招
12121212咁升 有大緊係升大
升晒就升第3招 血埋加黃點
要合紅電 仲有買多個電書
有錢就買毒弓/落紅雷
可以買毒泉/風之傷 but冇乜用

完

回復 支持 反對

信長軍既垃圾中既垃圾
柴田
一 庫同埋再生綱
仲有 買多幾個再生綱啦 最好4個
唔會死既@@
有錢就合晒3叉槍 好勁架 用大綱爆塔
加埋攻
仲有 升加攻 同埋暈人 升晒就 升爆擊啦

完

版主sor 連post左3次 because 想加分@@

回復 支持 反對