打印 上一主題 下一主題
收起左側

織田,聯合,中立軍英雄玩法第二回。已經暫停更新,沒有原因。

九鬼個裝ok~ 好正~~~ 我鍾意
回復 支持 反對

齋藤朝信
點法:1lv個陣點1,然後23互點,有大點大,補返1,最後黃十字
初期25%移速好夠,追殺逃跑都已經唔輸俾人.....所以放係較後位置點滿
2技點先係因為齋藤朝信係一隻追殺力高既英雄....經常要衝入箭塔...
起手:電卷+褲
1技衝去吸經,電卷汁兵,3技輔助汁兵
6lv前無野講,跳過
總之買到再生+閃戒+手裡劍就得
殺人搵敏智英,
陰暗位衝>敲敲敲敲>黃血左右大絕+電卷>紅血手裡劍追插
敲緊個陣如果對面開左抗,就返黎,晒佢230蚊都係好事
齋藤朝信比較適合半法半戰,
如果只玩戰士型好似有d晒左大絕
對面多秒殺英就帶抗,
唔多就靠第一技+閃戒走佬算....
之後換裝,再生直衝巨龍(如果識汁兵,唔太難),手裡劍換雪走
空窗可能有d大,除非殺人太多,
如果唔係建議買左雙金牌先.....
出到巨龍+雪走應該係中期左右
殺人就:
陰暗位衝>雪走>敲敲敲敲>巨龍>大絕+電卷如果敲個陣對面驚你大絕食左抗,都可以敲
前提係如果佢有中到雪走,雪走無打中佢就唔好追
中左雪走可以敲多2~3秒再走
整理配裝:
武士服+閃戒+雪走+巨龍+電卷(雷刀)+抗魔
如果你係合百里,就多一個位,咁可以合吉鋼鐵。
不過巨龍+雪走都已經貴...有錢出吉鋼...佩服....= =
名刀可以考慮鬼徹= =只考慮佢招紅雷
如果戰士缺乏,後期就轉返戰裝,9100,禦神之類....

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
...FuNG:] + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

25%移速唔係好夠追人,13互點先好d
回復 支持 反對

原帖由 她和他 於 27-8-2007 11:51 發表
25%移速唔係好夠追人,13互點先好d

呃....我覺得夠既@@

我6lv追入箭塔唔少次...所以先會考慮132324

13點既話,追入箭塔好易無命:lol

保守型可以13點~搏命型可以13232~

所法玩法一切僅供各位參考~
回復 支持 反對

下次寫立花千代玩法==玩左禁奈未見人有寫過出黎;P
回復 支持 反對

片倉小十郎(法術型)
點法:12互點,有大點大,之後3,最後黃十字
起手:褲+電卷+肉+雙智披
呢隻英既優點係"殺傷力高既力英"
不過缺點係"魔少",所以買智披彌補不足
電卷食兵,6lv前買到閃戒+回魔x1+手裡劍就得
之後補滿mp,開大絕,準備6lv開殺,搵無抗魔殺
大絕隱斬>行去旁邊一下斬落去(400傷)>拔刀斬(350)>電卷(350)>手裡劍(250x?)
基本上....
6lv敏智英去到電卷既傷害已經會死...
壓線無可能唔俾人削過血
但係mp使用量...超高超高超高
不過大絕勝在時間長,
可以返去補mp再搵第2個獵物
之後買一本落石,合個百里,中期裝基本完成...
中期黎講,片倉本身技能傷害高,接物物品多只會令自己手忙腳亂
如果,
一開大絕就殺到1個人以上,係12lv前賺一本落石應該唔難
之後合一個巨龍,開始步入黃金期
大絕>隱斬斬落去>拔刀斬>巨龍電卷手裡劍之類放晒落去
如果已經唔太夠魔,智披大可以換法鋼,因為片倉mp真係唔夠放技用....
近待心得當抗魔咁用,如果對面有出兵法卷,你就考慮雙抗啦
後期可以再補一個吉鋼鐵,暈更耐,之後玩法術名刀,鬼徹之類
如果後期你地隊真係無戰士(基本上無可能),
咁就出禦神,9100之類既名刀啦~
回復 支持 反對

對面買左魔杖點算==?(因為我玩香宗第一件裝都係買魔杖,難死,加mp同埋頂多幾下招)
回復 支持 反對

原帖由 迷亂的將來 於 29-8-2007 20:12 發表
對面買左魔杖點算==?(因為我玩香宗第一件裝都係買魔杖,難死,加mp同埋頂多幾下招)

買左抗杖可以試下叫隊友殺

隊友/自己有足夠既暈技,佢有抗杖都難逃一死

或者可以試下殺其他人,

不過對住片倉都買抗杖就......少見。
回復 支持 反對

唔係見到片倉就買魔杖既,你果隊有3個法c以上,我會買魔杖==
回復 支持 反對

原帖由 迷亂的將來 於 30-8-2007 12:49 發表
唔係見到片倉就買魔杖既,你果隊有3個法c以上,我會買魔杖==

對3隻法師買抗魔仗都會比人屈死啦-.-"
回復 支持 反對