打印 上一主題 下一主題
收起左側

Moedaze PROconfig by rs2online CSGO 伺服器 [Update: 2020/03/08]

I7 930幾時多左4核心?
回復 支持 反對

i7 930個HT係叫超執行緒..用XP PRO開SERVER叫專業..硬碟得個7200轉..Xeon變左Xero..進程流失會死server..我懷疑個server用緊realtek lan
回復 支持 反對

另外,你知吾知點解進程流失?
rat2 發表於 5-9-2010 17:26

呢位人兄真強
串嘴時應先做足功課再泥

請問你知唔知FSB有咩用途? DD2 D.C???
I7無FSB係因為內置左記憶體controller
harpertown有fsb係因為個記憶體controller內置左在北穚
係絕對唔會出現閣下所說的"FSB做成的「塞車」足以令HLDS 不穩"

本人用過Windows Server 2008 R1 32BIT/R2 64BIT/VISTA/XP
Windows Server 2008 係可以用盡哂CPU的所有核心, 相反,VISTA/XP會比較差

"8個攞輯核心"
我建議用返8個THREADING, 你咁樣好昜誤導別人
回復 支持 反對

你位人兄仲強
不了解係乜 進程流失就串嘴

HLDS 進程流失
rat2 發表於 5-9-2010 18:37

HLDS 進程流失<-- 本人用e5300完全無出現過相關問題
出現的話可能是閣下的技術__.

"Windows Server 2008 係可以用盡哂CPU的所有核心,但而家係要HLDS用到所有核心,你windows 用到有鬼用,而家係在乜Windows下HLDS能用用盡所有核心,HLDS 係為NT5.X系列設計...XP較好有什麼出奇"
我留左一句:
Windows Server 2008 係可以用盡哂CPU的所有核心包括HLDS

=================================

"CS1.6

系統需求
最低:500 MHz 處理器、96MB RAM、16MB 顯示卡、Windows 2000/XP、滑鼠、鍵盤、網際網路連線

建議:800 MHz 處理器、128MB RAM、具 32MB 以上記憶體之顯示卡、Windows 2000/XP、滑鼠、鍵盤、網際網路連線
"
系統需求這裏沒說CLIENT/SERVER
如果最好用"800 MHz 處理器、128MB RAM、具 32MB 以上記憶體之顯示卡"
點解你又唔用"800 MHz 處理器、128MB RAM、具 32MB 以上記憶體之顯示卡"?
回復 支持 反對

CLIENT/SERVER = half-life 引停

請報告一下你hlds數目,令外e5300 2 core... 吾係4core/2路

建議:800 MH ...
rat2 發表於 5-9-2010 19:20

half-life 引停??
除左E5300之外我都有粒I7 920

關鍵:
你似乎都未知到咩叫FSB,WIKI幫到你

引用:
"Windows Server 2008 係可以用盡哂CPU的所有核心包括HLDS

留左:HLDS在XP用不到所有核心?????????用到wow... "
用到,不過唔係完全
web server都係
回復 支持 反對

1.針對 C2Q / C2Q Xeon 或雙路 CPU

2.你似乎都未知到咩叫Reason: Process lost.,Yahoo!,Google幫到你

3.H ...
rat2 發表於 5-9-2010 19:53

"1.針對 C2Q / C2Q Xeon 或雙路 CPU"
原來FSB得C2Q / C2Q Xeon雙路 CPU先有
紅色:
所有Xeon/雙路 CPU都用FSB?

Reason: Process lost呢個意思你已經係上面答左,不過唔叫"half-life 引停"
唔好我講a,你講b,唔該

"3.HLDS 能 完全 用到所有CPU嗎?"
e個問題好昜答到,一樣,google幫到你

訓啦_ _
回復 支持 反對