查看: 2988|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] (分享)時空單打27分完成

http://www.youtube.com/watch?v=4IBlLPxz49c

http://www.youtube.com/watch?v=iuePxelkiSA

http://www.youtube.com/watch?v=PxcDPZUTC5A

分開左3段片,請用480然後再放大黎睇
如有不足請指教
武器係+10雙暗38lv厄刀
回復

xz >>zzz e招除了xz 2下之外,>>zzz都吾高攻
e招主要用於pvp >>zzz超低擊倒值,但只能挑2次(第3次會挑極低空,變成倒地)
而xz能消除浮空值,配合2次>>zzz挑空後,用xz消除浮空值,再2次>>zzz
可以打好多下先強制倒地

話說點解招一閃吾同左既- -"
此為烈刃初出時候數值
一閃5lv
無記錯覺醒一閃單怪11下(3xxx%),2怪以上均為每隻21下(6xxx%)
無覺醒一閃單怪3下,2隻會每隻怪重復做成傷害,即是2xxx%+2xxx%
3隻怪則會2xxx%+2xxx%+2xxx%,如此累推
所以..當時無覺醒限於4隻怪或以上先會用
回復 支持 反對

我自己隻烈刃岩岩升到一閃4LV= =
不覺醒 20倍......1刀
覺醒2倍....8刀

2隻怪   完全同一點     8X2 16倍 (覺醒加攻 + 多HIT時總和攻擊力     差不多 = 20倍)

同意樓上再樓上.....3隻或以上     覺醒一閃
2隻  覺唔覺都得
1隻  最好唔覺

點解多HIT會高攻d...
呢d係我打PVP     食一閃時所得出既結論.....(炸)
回復 支持 反對

樓上好似講錯左....應該係打錯字者....

唔覺醒   一刀斬 本身17倍物攻
覺醒    八刀斬  每刀(好似係)2倍物 ...
lhs321 發表於 22-9-2010 07:22

冇錯冇錯.好同意你講法
雖然我唔識計瞬殺既攻擊力
但係瞬殺呢招技真係好難介定到底覺醒強/不覺醒強
要睇返王既體型,物防,同埋集中度黎考慮
回復 支持 反對

樓上好似講錯左....應該係打錯字者....

唔覺醒   一刀斬 本身17倍物攻
覺醒    八刀斬  每刀(好似係)2倍物攻

同樣地  人地低防小小    2隻企同一點已經比較痛....
極端高防果d  2隻都唔係好高威力

(PVP當中  因為玩家數值既比例  多hit  比 單發 更有威力)
回復 支持 反對

有人計過條數
1~2隻怪重疊,不醒覺比醒覺多1xxx%攻擊力
3~以上,醒覺比不醒覺多1xxx%或以上的攻擊力 ...
月下狼 發表於 22-9-2010 01:31

不覺醒的確係比覺醒攻擊力高好多
但係如果2隻怪黎講既話.我本人試過係覺醒打得痛好多
3隻以上既話如果怪又企係同一個點既話.就一定係不覺醒痛
如果分開左成半個人位既話.咁一樣要覺醒先打得痛
呢個係我自己平時用瞬殺得出黎既結論
以上係個人睇法,未必準確
或者你可以自己試下然後上來分享到底覺醒強/不覺醒強
回復 支持 反對

TO 豬豬   
你講既例子無一個係我想講既囧
主要係想講 xz >>zzz
之後就自己研究啦

想快既話
另外就要汪意  ...
lhs321 發表於 21-9-2010 23:31

xx>>zzz呢招我都出過下.一樣唔太熟.而且係覺得慢左少少
可能本人慣左用zzz>>^z
因為速度快.收招快.冇硬值
另外你講既由下層打上去上層我都玩過
特別係貝斯馬果度最好玩
但係拍片既關係.我想有咁快打咁快.所以都用返d實用既招
平時玩既情況下我都會玩你所講既連技
多謝指教
回復 支持 反對

其實我zzz>>^z唔係唔熟
只係因為拍片既關係.會有lag既情況
有時明明禁左跳但係佢冇跳到
另外冰火果 ...
好色小豬豬 發表於 2010-9-22 01:24 AM

有人計過條數
1~2隻怪重疊,不醒覺比醒覺多1xxx%攻擊力
3~以上,醒覺比不醒覺多1xxx%或以上的攻擊力
回復 支持 反對

整係睇左part3 比d建議你
zzz>>^z 練熟d,可以再低d
打冰火雙子時,可以參考k大打既方法,利用消擊倒值黎打
打 ...
adam444555 發表於 21-9-2010 23:17

其實我zzz>>^z唔係唔熟.不過我會改善下
因為拍片既關係.會有lag既情況
有時明明禁左跳但係佢冇跳到
另外冰火果度.我知道-擊倒係好.但係隻王始終都係會霸體
而且鍵盤唔太好.係空位出zzxx^下xz成日失手
但係係角位就好順手
所以我先會打到咁上下就放鎖2
好多謝你既指導
另外.其實瞬殺呢招真係好難講覺醒勁定係唔覺醒勁
比如3隻雷文企埋同一個點咁就一定唔放覺醒勁
如果3隻雷文企埋一齊.但係分開左成半個人位既話
咁就一定要覺醒先勁
因為唔覺醒要打得痛係一定要d王同怪企係同一個點
呢個係我個人睇法,未必準確
回復 支持 反對

TO 豬豬   
你講既例子無一個係我想講既囧
主要係想講 xz >>zzz
之後就自己研究啦

想快既話
另外就要汪意   zzxx 跳Z    主要係想
直接擊出第2層
等隻王移動時  落地  取消自己攻擊動作   至小可以進一步加速(雖然都幾睇運氣)
直接打上第2層   一時攻擊多隻  之類既移位
打上第2層你都可以跳X 降擊倒                我就無野好講啦

覺醒一閃   多hit好多
主要用於     唔係高防既對手
極為集中於一點既  大量對手
滿足以上2個條件    覺醒一閃  攻擊力大於一切技能
回復 支持 反對