打印 上一主題 下一主題
收起左側

MG XXXG-00W0 Wing Gundam Zero Custom 完成

你幾耐之前買架- -?第1次見人唔記得盒模型幾錢=3=
miles123 發表於 2-10-2010 20:08

我買完一個禮拜後都唔會記得買咗幾錢。
買時覺得無問題就是了!

唔知..一包十幾粒
係廣華街買
[H]小矮人~~ 發表於 3-10-2010 00:26

返親香港都唔覺眼有哩啲加工部件賣呢!

對翼唔加重陰影,就會失去羽毛嘅感覺,所以我覺得依家咁好。
水貼有少少差池就真係喊了!難得小矮人兄夠心機。
係咪對翼真係過重,所以一定要掂地?

胸前圓球同頭上鏡頭係同夜光色?眼呢?唔用埋哩隻色?
之前 post 死神個位人兄應該考慮下用哩隻色,熄燈後一定夠死神 feel。

好新淨嘅切割板。
回復 支持 反對

賣呢d既舖頭唔多,上網都有
都唔係平..
我都覺,不過主體都咁噴就有小小污糟既感覺...
小貼我都整花左小小,有 ...
[H]小矮人~~ 發表於 3-10-2010 12:18

如果雙翼同樣咁噴,機體本體以一般方法嚟噴,效果或者都OK.........啩!設計者都係諗住機械人有對羽毛翼姐!

近年出嘅高達模型因為構造同平衡問題,所以已經好少人會用我以下所講嘅方法。
如果係雙腳太輕而傾後嘅話,可以試下係腳掌內填滿畢地,甚至放滿好多細小嘅鉛,從而令到部機體重心係哂雙腳掌到。小矮人兄應該從未聽過哩個方法吧?(世代問題)
如果係關節唔夠力,咁就只可因應情況而加強佢了!考小矮人兄你功力呢!

小矮人兄應該年紀大啲,咁咪哥哥囉!
我叫你哥哥嘅話就真係滴汗喇!
回復 支持 反對