樓主: kmw20044a09
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] ^/~淺談機體能力-隱形是罪嗎?~\^

關閉 [複製鏈接]
有時係高低不平的地形下,就算有通指都好難發現全隱的地死,因為他可以在你的上方/下方(只是地死的要加陪小心吧),而且也要提防自己會成為地死的頭號秒殺目標,而地死不是甚麼腦殘機,你要偷襲成功就要靠隊友的掩護了,乘著對方的注意力集中在隊友時便向對方的菊花狠狠的砍下去,而且不要被對方的隊友發現,因為在高出力炮擊面前,80%血的地死都是難逃變成灰的局面(本人用WZC的炮秒了地死的菊花兩次),而且被一堆拳機SM更是常見(我FD曾試過想暗殺我,但三刀還沒到,便有一大票隊友衝過來秒他了)
回復 支持 反對

個人認為隱形對付對方技術不太好,防線鬆散的敵人係非常有效
因為可以逐個擊破,打亂對方
係街場常見既情況
殺7殺6都好正常
但對方水平同我方差唔多
隊形緊密,其實係完全冇落手機會
衝左過去都未必有命逃走
對地死係最強既講法,實在無法認同
回復 支持 反對

即係佢一唔用會隱形
既野 就即被秒
中多幾次野就會講悶之類既說話個堆人嗎?
佢眼中只可用死神?咁好易悶 場場都得死神
個人喜好姐 只可以講要用就要用到底
唔好講悶同咩罷玩 自己揀的
回復 支持 反對

我既見解~
地死ew一定唔係最強,當然我字典係冇最強既機~
每場有地死既對手,對我黎講係冇分別,
反正都要經常注意有冇拳機偷襲,而死神要進攻都必須係半隱形狀態,所以沒差~
另外隱形時間都唔長,只要對方進功失誤,佢就只有撤退,如果佢繼續留係前線,血防都低既死神唔駛多講喇~

而我習慣同朋友合作,只雖要有一個隊友lock死地死已經夠
反正佢一隱形甩左lock,就會叫大家停止進攻,好好招呼呢位大爺~

講到同死神單p,試問玩格鬥都唔駛右click lock住打~
佢隱形有否,都唔會有影響~
回復 支持 反對

我都有部oc6全攻地死,
偷背秒d同隊友失散嘅人真係超爽,
但係一唔小心就會被人秒番轉頭= =
所以玩地死真係要技術
回復 支持 反對

玩V2B 同隻用3武隱左GE S死,用2武刷一刷背,比起用S死偷背秒人爽好多V.V
回復 支持 反對

隱形真的對任何機體有用
((樓主說的隱狗我沒見過-0-
回復 支持 反對

講對包機 多3絕對比地死好用
回復 支持 反對

說實話隱形機唔係你死就係我亡
比人捉番轉頭就準備見龜霸都得;P
回復 支持 反對

係hf度地死已經差唔多絕左種....起碼我玩左sf 120場死亡最多都只係10場見過只地死....咁證明左d咩? HF大多數嘅玩家已經對隱形機有免疫力 唔同港服(部份嘅)玩家...明明只隱左形嘅地死係面前都可以當佢冇到...
回復 支持 反對