打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 越級挑戰!? 北ser 5帶6石天山pvp特輯!!

天山就算被上毒/焯傷 照樣可以冰凝 視乎你踏雪準確度如何
陽春解潛龍 呢個的確係個優勢
如果天山將所 ...
楓 〞 發表於 12-3-2013 14:06

其實唔係好明白冰凝既目的
你要我用踏雪去冰住佢 我不如留踏雪走佬
回復 支持 反對

你要我用踏雪去冰住佢 我不如留踏雪走佬 ...
yuncash 發表於 12-3-2013 21:25

有無用視乎戰況如何 你用唔著又唔代表冇天山用得著
而且踏雪可以避到丐幫TAP幾多秒? 冰凝又幾多秒?
天山踏雪之後 丐幫只需數零秒就TAP番天山 再送招狗頭又如何?
況且 天山隱唔到 閃來閃去咪又係現緊身 走佬為咩呢?
用冰凝甩個上毒 再隱身 都係一種打法

其實咩技咩走位都一樣 有無用都係視乎情況
你覺得踏雪可以破好多野 冰凝無作為 其實都有好多野作為前提吧?
回復 支持 反對

你要我用踏雪去冰住佢 我不如留踏雪走佬 ...
yuncash 發表於 12-3-2013 09:25 PM

唔洗咁麻煩啊  踏雪走佬的同時冰凝咪得囉
回復 支持 反對

冰黑衣既同時,對面都要未回好半怒/無半怒先得既- -
回復 支持 反對

第一,講下鐵鎖用法...
當戰局進行到尾聲..當天山移花同丐幫橫掃都出左之後
天山大可以用鐵鎖鎖住丐幫..然後輕功向後飛 換折梅式..同丐幫玩放風箏
多一招遠攻..更著數

鐵鎖另一用法..就係天山搶先手移花連控 連控完鐵鎖+輕功向後飛...
丐幫呢個時候好容易會心急想反控..容易拚命禁狗頭...
但天山對丐幫用左鐵鎖...鐵鎖下的狗頭,丐幫唔會飛到天山身邊..只會被隔空點穴...

中毒踏雪點穴/冰凝其實唔難...我同呂亙打果幾場入面我都用左3次- -"
小技巧可以話比天山知...點樣做到踏雪冰凝技能重疊..
就係當天山平推起手第一下(個環由右下升起果剎那)用踏雪點穴...
咁樣就會100%做到中毒踏雪點穴/冰凝...天地>踏雪冰凝/點穴都係同一道理
當然呢個係FOR近距離...遠距離就係睇感覺囉

其實講真啊- -" 好少見丐幫解鐵鎖...佢地寧願留怒來開龍戰橫掃..都唔用來解定身
至於我以前用天羽打丐幫果陣..基本上都唔會走..因為無咁既必要-_-...
將移花留在橫掃果時用...天山同丐幫的差距就拉開了
之後既事..唔洗我再多講啦
回復 支持 反對

有無用視乎戰況如何 你用唔著又唔代表冇天山用得著
而且踏雪可以避到丐幫TAP幾多秒? 冰凝又幾多秒?
天 ...
楓 〞 發表於 12-3-2013 21:58

走佬為咩?為走你個轉囉-..-" 你都未講冰住佢有咩用 冰住佢昏左佢係度做咩 等冰時間你有咩要做?
不過我都諗得通一個情況下我會用冰既  咪丐幫開左全怒果陣
回復 支持 反對

第一,講下鐵鎖用法...
當戰局進行到尾聲..當天山移花同丐幫橫掃都出左之後
天山大可以用鐵鎖鎖住丐幫..然後 ...
∼香B∼ 發表於 12-3-2013 22:38

我就唔會 人地開轉我一定留左踏雪先走  如果你走甩哂個轉 已經冇得輸
回復 支持 反對

我就唔會 人地開轉我一定留左踏雪先走  如果你走甩哂個轉 已經冇得輸 ...
yuncash 發表於 12-3-2013 11:58 PM

移花抗橫掃 適合4石以上的打法橫掃15秒 丐幫變相散功狀態。加上橫掃低攻 攻擊頻率又慢。係黃金機會比天山開移花。。
硬食15秒移花 唔傷就假

其實我唔明點解要驚橫掃-.-..特別係見到有d人一味逃走 白白被打15秒。。
橫掃期間 明教怒火 天山移花 天龍百步中沖 峨嵋企定定加血平推 少林慈航硬抗
星宿 慕容直接爆技硬抗 星宿留意讀秒放蛤蟆功 武當逍遙 強控瞬移上騎。。
回復 支持 反對

移花抗橫掃 適合4石以上的打法橫掃15秒 丐幫變相散功狀態。加上橫掃低攻 攻擊頻率又慢。係黃金機會比天山 ...
∼香B∼ 發表於 13-3-2013 00:25

好老實講丐幫輸出最高時咪係佢開轉時  等同你天山最高輸出時咪開移花時 明教咪開連斬時
試問你中左冰至 你唔用踏雪走你點用移花抗衡 如果佢拉距離    我自己就真係未試過用踏雪係走唔到既 你走得到佢輸出最高時等同你移花比人廢原理咪一樣  等你走到個轉時再用移花都未遲 你基本上都十拿九穩  同埋 佢沖到埋黎咪開移花同佢劈 但你起碼拖到佢好多時間係度轉空氣 總括而言我係想講天山打丐幫好易 樓上講到片入面D丐幫輸比隻天山好似好出奇咁  我自己玩天山都知打丐有幾易 呢樣一定冇得同我拗  同埋打法大家唔同 我打慣穩陣 (堅未試過企係度比丐幫轉足15秒咁ONJ)
回復 支持 反對

好老實講丐幫輸出最高時咪係佢開轉時  等同你天山最高輸出時咪開移花時 明教咪開連斬時
試問你中左 ...
yuncash 發表於 13-3-2013 12:55 AM

你錯喇 橫掃時的丐幫係佢最低輸出的時候因為橫掃攻擊頻率比平推低 只有1秒1下
加上橫掃加的毒攻少得可憐。。
高石之下 橫掃反而成為丐幫自以滅亡的時候

被冰至無狗減速點辦?
我一向提倡天山打丐幫唔好亂用加速
佢減左你速 你咪開加速 回返50%移動速度

丐幫會係橫掃時行來行去 試圖令天山攻擊超出範圍
但天山企定定 咩鍵都唔好禁 就可以同樣打到丐幫
當覺得丐幫行到接近邊沿果時 天山就用遠攻技補刀
咁樣就可以keep住一路打,唔洗怕被丐幫屈距離

點解要係橫掃果時移花?
因為橫掃時就係丐幫無力反控之時
天山最願意見到既情況 就係唔洗用控技