打印 上一主題 下一主題
收起左側

[心得分享] 4月9號,話咁快就拍拖4個月A0A

回復  傲邪一少

第一次, 佢阿媽逼佢學煮上海菜, 因為佢阿媽開上海菜館, 生意好差, 希望可以從同學仔 ...
無本生利 發表於 17-4-2013 22:16

恕我直言.
第一.若事情真是這樣,我首先向你在愛情方面際遇感到不幸.
第二.我從中都可看見到,其實你也是一個求生之道.
第三.我以我朋友做E.G.好明顯係不對路,你那個女朋友對你太大疑心,
相信不會幸福.

第四.若你前三次也是這樣,我只能說一聲,我理解亦可認同,
但若果第二個你真係好愛佢,佢值得你咁做既話,我就覺得你做錯了.

最後,我係愛情路上都吾係走得好多,亦多謝你真心分享,
我相信你會得到你想要既愛情,千奇好吾失去信心既對愛情既信心.
時機過了就沒有,好好把握吧兄弟
回復 支持 反對

第二次佢搵我同佢傾計, 問做咩要成全佢, 明明你都可以比到幸福我, 我結左婚生埋仔先知道你係一個大 ...
無本生利 發表於 17-4-2013 22:37

有時幸福就係你眼前走過,把握不到不代表不會再有,

又何必去自欺欺人,不相信愛情,失去信心,其實你自己都明白嫁

有時做人就係咁,有d野得到,就要失去有d野,

但對於某d事情黎講,真係吾可失去.

找個自己喜歡的女孩吧,不要再怨天尤人了,你很好的
回復 支持 反對

回復 48# 無本生利

答你一樣大家都知既野,
年齡.地位.金錢.不是問題,

問題你愛他/她就足夠,若你不愛,佢好有錢你都吾會幸福

何必在這回味,後悔,勇敢去面對將來吧

我既前路比你更迷茫,但一定要比信心自信自己,信己即無敵
回復 支持 反對

愛? 我去愛一個女人? 係, 你岩, 大家都唔知有咩前路唔知點樣去面對..但係到今時今日, 我好難先可以 ...
無本生利 發表於 17-4-2013 22:57

值吾值得,吾係即刻發現到,
我亦相信你自己懂選擇,
女人既幸福就係男人愛佢鍚佢關心佢,同樣男人亦是.

點先有信心去愛一個人?
你點解就冇信心去愛一個人?
點解吾識好好把握?
愛吾係好似撞鬼咁撞,靠自己,
愛可以好慢咁發生.亦可以好快,就好似一見鐘情
但你要好好維繫及愛,

若果依家既你,肯定!相信!以後既自己吾會後悔!
你就當我冇講過,
世界上有愛,雖然吾係必然,但一定吾係冇
回復 支持 反對

回復 52# alcolaSam

多謝,下次加D意見,會好D
另外多多參與本版活動,可大量獲取樂點.謝謝
回復 支持 反對

回復 54# 手田水口廿卜

HAHA,實有0.0 8周年果個都諗緊
回復 支持 反對

回復 56# 手田水口廿卜

要諗嫁HAHA
回復 支持 反對

你知唔知有一樣野我唔係好信有, 佢就係愛...有人同我講過愛唔可以用錢黎量度, 但係無錢既愛係香港一 ...
無本生利 發表於 18-4-2013 19:59

(可唔可以格行HAHA)
我都明白你講既野,你講得亦有道理,
依個社會就係咁,你講既野,我都相信有咁既事,
我亦知道好多人係錢面前會變成另外一個人,
你好難去相信點解會變到咁,但事實就係咁.
的確愛情,錢唔可以用黎量度,
但係錢卻可以令愛情變質,
你可以話我講野好矛盾,
事有兩面,
不一定要從好方面想,正係從好方面想果D叫 傻得可愛
但都吾可以從壞方面想,正係從壞方面果D叫 憤世嫉俗
我都冇咩好講....
始終你講得有道理,我講亦都有道理,
只不過吾係全部都岩用
不過真係好明你講血統果到..
我真係無言了- -
回復 支持 反對

回復 60# 無本生利

我吾明點解你叫我少先生.我亦吾想你咁叫= =
但我真係吾認同你講既血統.
若以血統判定一個人才能,我真係吾認同.
如果你有本事媾到個上海女仔, 你要好好珍惜佢, 因為佢係一個人才, 可以幫到你去發達, 幫你生一個可以以先敢為天下既仔女去氣吞天下, 洗風洗雨, 你有好多野唔駛愁, 你只係無左一種慳錢既智慧

以你咁講,佢係人才我先應該珍惜?而吾係為愛?去珍惜?
仲有我認為如果想日後自己好過D,係靠自己既能力,即使點捱得好,
當然要有計劃,及你說的智慧.

而且做朋友的話,還有恩可言?
我吾明點解你講
.因為你只係對錢有興趣.

我有時真係吾太認同你既講法,但你既講法確有你既道理
回復 支持 反對

回復 62# 無本生利

如果你咁講,我一定認同,
我就最少聽個我上上代既事情,有時我就會好天真咁諗,
大家都係自己人,點解要咁做.
吾好講我知吾知其他人,
自己都會有黑暗面,正如你吾知其他人既黑暗面,
當然我吾會睇得太黑暗/太美好.

暫時我吾會去知.但最少有樣野我會覺得重要但會係愛上,
錢重要但吾會令我愛上,佢可以要我拼命去搵,但絕吾會愛上

當然愛我都相信吾係用虛幻既相信去建立係現實黎講,
我其實好討厭依個世界,但最少依個世界有值得我吾討厭既事
承你貴言
回復 支持 反對