打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] [八卦樂園 ● 坎]-槍械魅力沒法擋(完)

關閉 [複製鏈接]

槍械圖片:
槍械名稱:Clarion-5.56(FAMAS突撃步槍)
槍械簡介:FAMAS(法文全名:Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Étienne,意為「由聖-艾蒂安生產的輕型自動步槍」)由GIAT製,法國軍隊及警隊的制式突擊步槍,亦是著名的犢牛式步槍之一。
感想:呢把槍簡直係我係CSO最鐘意用既槍,次次玩CT必用。首先,佢既三連發mode準確度高,一見到敵人,「砰砰砰」3槍爆頭,敵人已經死了。再者,價錢合宜,只是PT槍一把,完全不用點槍,岩哂一D唔買點數既玩家使用。而且佢係遊戲入面既價錢只係$2150,比M4($3100)還要平有多!!!其次,這把槍很易上手,完全適合新手使用,所以我十分推薦和喜歡這把槍

評分

參與人數 1樂點 +80 +18 收起 理由
馬倫 + 80 + 18 +3個坎 ● 碎片

查看全部評分

回復 支持 反對

槍械圖片:
槍械名稱:M24狙擊步槍
槍械簡介:M24狙擊步槍(M24 SWS,Sniper Weapon System—狙擊手武器系統)是雷明登700步槍的衍生型,提供給軍隊及警察用戶,在1988年正式成為美國陸軍的制式狙擊步槍,以色列國防軍(IDF)亦有裝備。目前美國陸軍正以半自動的M110狙擊步槍逐步地取代M24,但在2010年前仍然是制式狙擊步槍之一[1],其他剩餘的M24將更換槍機和槍管以配合.300 Winchester Magnum彈藥來提供更遠射程[2]。感想:呢把狙當年推出時係我最鐘意既狙槍,點解?因為M24佢既重量十分之輕,有如輕狙。雖則攻撃力只有99%,但已經足以1槍殺死人,當然有時候也會「擺烏龍」,1槍殺唔死人。但總括而言,呢把槍比人既感覺都係唔錯。當然,隨著CSO不斷推出新狙槍,呢家槍亦可能會被其他槍取代
利申:呢把係我玩CSO第一把永久槍

評分

參與人數 1樂點 +50 +8 收起 理由
馬倫 + 50 + 8 +3個坎 ● 碎片

查看全部評分

回復 支持 反對