打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 仲想起我底?

垃圾紅星求埋堆
回復 支持 反對

打SD極無聊既原來係因為唔想同新手挽~~
回復 支持 反對

簡單啲黎講將毒拎依個職業推到變成專業
只係個人意見 勿插
工口仔 發表於 8-9-2013 22:57

口氣重左少少

只不過係一班有很多時間既玩家加上部分幾乎日日玩SD既人, 想玩得特別勁或更加專業

而組成既一個圈子

不過SD已經好少人, 再搞小圈子, 只肯同某類高手玩之類,不是更青黃不接嗎?

呢隻GAME而家老手多新手少

到時樓主真係搞得成既話, 新手/中手 連陪打都冇埋

不是將會更少人玩?

加上樓主題目"打SD極無聊想組個高實力玩家群組,厭倦新手就黎齊齊諗掂佢"

不是更令新手討厭或不滿嗎?

SD越來越少人玩

其中的原因,

不用再明說吧
回復 支持 反對

打SD極無聊既原來係因為唔想同新手挽~~
三毛 發表於 9-9-2013 15:29

中晒POINT~
回復 支持 反對

口氣重左少少

只不過係一班有很多時間既玩家加上部分幾乎日日玩SD既人, 想玩得特別勁或更加專業

...
雷臣 發表於 9-9-2013 21:19
我都唔覺有新血囉lol...
回復 支持 反對

我都唔覺有新血囉lol...
SecRetivE◆言 發表於 9-9-2013 21:21

有阿, 個次我星期日反香港玩SD都見到有新手, 不過真係少.......

不過伺服器因為人流比較多( 多都係講緊幾多百個而已) 的原因而LAG機

加上其他種種原因, 新手都基本走晒了 (如低1冇場玩, 有場就有老手去開黑蝦新手)

所以唔覺有新手係正常
回復 支持 反對

其實現在的新手想進步先容易
基本上有心玩的要追4年的差距吾難
我地以前邊到會知有咁多技術
又無攻略,無人教到我地
最多睇HF高手,自已領略有咩可以學
收槍E個term我都係玩左2年先知

再加上有高手同有上進心的新手玩
先可以激發起佢地的鬥心
就好似真飛鳥想打爆freedom一樣

雖然我係老手
但係我吾會怕同新手一隊
除非佢係S場用隻刀仔西
咁我會叫佢去A-C場玩
同佢地一隊對自已來講更有挑戰性
有幾次試過同柴仔一隊,房內D人話同佢一隊實輸
結果我隊嬴左,佢又開心,我又開心

我地D老手進步速度一定不及新手快
應該係開條群老手帶新手
排斥新手只會握殺未來的可能性
為何要咁做?
回復 支持 反對

口氣重左少少

...
雷臣 發表於 9-9-2013 21:19

哈哈 我不嬲口臭 當我講笑就可以

你講起令新手不滿 我早幾個月同同事都有少少關於呢方面既爭執
事原係咁 佢介紹左一隻Online Game比我玩 講真我都唔係咁想打機叫做陪佢玩...
咁我打機不嬲都hehehaha無句認真 我就講左啲類似"懶醒"既說話 但只不過係講笑
條友唔知發乜神經 又話最憎啲新手一黎放自己係頭三位...
我問佢...做乜無喇喇嘈 然後我不斷解釋我無惡意只係講笑
條友就不斷話 你想掩飾自己唔係"依類人" 不斷loop幾億次

講真我聽到"依類人"心情都唔係咁安穩 (明明自己唔介意啲Game)
個心情就好似你陪人玩想埋堆然後比人話你異類
第二日番工當無事發生過 最後好彩佢都當無事 正常工作

覺得幾貼切標題所以純粹分享
回復 支持 反對

哈哈 我不嬲口臭 當我講笑就可以

你講起令新手不滿 我早幾個月同同事都有少少關於呢方面既爭執
...
工口仔 發表於 10-9-2013 00:54

所以新聞都有講, 同事或者上司之間唔好加FB之類.....
加左之後, 自己去玩又好, 點都好, 只要你更新, 都俾人知晒

而且日日反工見住, 放工又見, 好辛苦者

PS:不過如果作為高層管理者就冇乜所謂

呢個post 既用意比較自私, 不過佢地都冇野講. 就算了

話時話, 岩岩發現俾g1呃左個消費獎阿........嗚..............

我既3部新a機凍過水了
回復 支持 反對

唉 玩返單機算 玩隻online game 都講埋唔埋到堆/小圈子
回復 支持 反對