打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 對班隊友的無奈

享受的是遊戲過程 呢點絕對認同 不過很殘念,e家有幾多玩家輸左之後會反省自己?對住陌生隊友會識尊重呢玩意? ...
路過打醬油 發表於 27-9-2013 22:54

雖然說會瞭解這含義的玩家少之又少,不過還是有的。有時我也偶爾會看到對手的隊伍會給自己的隊友一些鼓勵,比如什麽加油,盡力啊,並給與一些提示之類的,就算是輸了或平手也不會因此埋怨對方,就算是對手我看到了也會感到很欣慰。不過正如你說的,現在很多玩家看在隊友是陌生人的份上就不尊重對方,而自己卻不會自我反省,對於這類人我也覺得無奈。
回復 支持 反對

坦白講一句而家無人係打緊4V4 個個企後場打丁丁
不過都習慣左同低智商隊友同隊所以平時都唔_理  ...
falz-狄奧 發表於 27-9-2013 23:01

看來部份4V4場都被些自我中心的玩家佔據了
回復 支持 反對

打機一定救隊友
冇人救我咁解
回復 支持 反對

打機一定救隊友
冇人救我咁解
okmijnuhbyg8 發表於 27-9-2013 23:09

有時我被對手盯著,看到隊友被打著我也有心無力救他,難免的吧
回復 支持 反對

乜都有人講架啦
死先就話冇鬼用
最後一丁又話你唔幫手
死戰呢D咁重口味既模式唔係個個適合玩
回復 支持 反對

回復 21# nicktsh

理想中的sd就應該好似你講ge咁,而唔係自己死得快係度數其他人的不足,可惜呢種鼓勵又提醒隊友的人的確太少了= =
回復 支持 反對

坦白講一句而家無人係打緊4V4 個個企後場打丁丁
不過都習慣左同低智商隊友同隊所以平時都唔_理  ...
falz-狄奧 發表於 27-9-2013 23:01

打丁果個咪你囉!_!
回復 支持 反對

打丁果個咪你囉!_!
o19042 發表於 28-9-2013 01:36

唉,都唔知你地點解會咁
回復 支持 反對

打丁果個咪你囉!_!
o19042 發表於 28-9-2013 01:36

都唔知邊個今日係咁打醬油
回復 支持 反對

回復  nicktsh

理想中的sd就應該好似你講ge咁,而唔係自己死得快係度數其他人的不足,可惜呢種鼓勵又 ...
路過打醬油 發表於 28-9-2013 00:58

雖然說會瞭解這含義的玩家少之又少,不過還是有的。有時我也偶爾會看到對手的隊伍會給自己的隊友一些鼓勵 ...
nicktsh 發表於 27-9-2013 23:01

死得快死得慢無所謂 但係隊友做唔做到隊友本份就自己心照
有冇人可以沖出去引火力? 有冇人係人地引緊火力個時補槍?仲要唔係一次半次做倒就叫PASS 似本能反應咁做倒o既人港服有冇3個都唔知
我唔知到底場場街場是如何 但呢兩樣基本港服街場無看過有人同時做過

再講 有時唔罵唔通仲一句加油吧去令人改進技巧?
溫和語氣係岩聽又舒服令人放鬆 但放鬆到自己亂咁來無用架喎
你想嬴 你就無計有時要罵 你想享受 就靜靜唔好出聲自己打好自己應做o既大把人街場唔出聲 佢地唔係唔想嬴 佢地唔想破壞個氣氛咁解
想嬴個班一早出哂聲 但可惜別怪我得罪各位玩家
港服有邊個可以有資格去教人點打SD高達? (包括本人)
被指罵是學習的好機會 因為可以令你自我反思到底有沒有做錯

補充: 對於無人識玩4V4 原因得一個: "個個想自己CARRY全場"點解? 用腦諗諗自己就知 再唔係反思下個人打法去看自己係咪咁 不過相信一定有人會認自己唔係咁架啦
同埋如果比人罵多兩句既壓力都受唔倒 咁出到社會有咩看頭?

以上個人觀點 逆耳請見諒
回復 支持 反對