查看: 1959|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 雖然好似好無聊,但都想發表下...

有時SD做D小更新,例如由1.1.89升做1.1.90,都唔會放完整安裝檔甚或手動更新檔...
跟住問題黎啦,自動更新Download速度慢,算~
唔知咩原因,根據我個人經驗,係Win7解壓同安裝個咁細ge更新檔都好_慢,即使我粒四核八頻ge I7-4820K已經超頻超到4.3Ghz都係咁...
最近因為要做功課寫essay的關係,裝左Win8,有埋dual boot feature,所以可以係win7同win8之間轉黎轉去都冇問題,因為SD唔可以係Win8作業系統運行的關係,只好留住個win7黎玩SD,突然有個想法,遇到呢d小更新的情況下,用win8黎做果個自動更新咪得lo!
即使冇得玩都好,因為自動更新只係DL patches同埋解壓安裝咋嘛,咁咪成為左係win7作業系統下,運行更新會有速度慢ge解決方法lo!!
更新完,轉返去win7直接噤「開始遊戲」黎玩,咁咪慳返d等待時間lo~
可能你會覺得咁做好哂氣,但我諗你地都應該明白,如果知道要等佢慢慢更新先有得玩,可能好多人都會冇乜心機走去噤著個自己更新慢慢等,加上隻game開始沒落,你可能直接放棄唔玩,而走去溝女又好,玩其他game都好之類...
至於你又會諗,做小更新就走去裝Win8會唔會好傻...
對於呢個問題,真係唔係個個都有須要同會做... 但我會,因為我要搞超頻,成日都會炒系統,所以今個星期已經重裝左windows十幾次...
哈哈,好似好無聊添,廢up完啦~
回復

我發現,原來E+要更新到1.1.93... 我搞錯左添... <_< 不過WIN8的確解Patch解得快dd~
回復 支持 反對

岩岩發現,係Win7到裝SD,再裝WIN8,用Dual boot入左win8之後,去返硬碟機到搵返裝係win7 programme files(x86)入面的SD directory黎開SD就會係Win8到玩到SD @O@!!
回復 支持 反對

其實宜家win8玩到==
回復 支持 反對

舊機 955 4.6ghz  無問題
xeon 2620 2.0ghz 都無問題
回復 支持 反對

win8早就可以運行sd啦,何必那麼麻煩??
回復 支持 反對

乜win8仲未玩到咩?
回復 支持 反對

WIN8玩到SD啊
你搞超頻好似超好多..
我覺得超0.2GHZ已經好夠..
如果超好多我諗好快壞
回復 支持 反對

不知道是不是我錯覺,我好像只看到樓主在自言自語 (自 highing
回復 支持 反對

樓主請善用編輯功能,謝謝  
回復 支持 反對