打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 三更公開回應公會賽犯規一事

不知者不罪~
輸打嬴要~物以類聚~

這就是社會常態~回望雷曼事件
回復 支持 反對

回復 57# Q赤武Q

照你道理說的話即是有條友犯左法,但係執行者(警察),受害者都唔知道有件咁既事發生,事後先發現左佢係犯左法既,咁犯法個條友都叫做係合法啦,犯法個陣冇比人捉到:),講野之前有冇用腦:)
回復 支持 反對

做咩咁話自己啊
darkcha 發表於 21-10-2013 18:33
我係吾係要回避,我在此的話,闇剎大神你顏面何存:lol:
回復 支持 反對

G改與否同有冇犯規完全冇關係
分別只係在於犯規後對比賽造成既影響

個陣唔齊遠中近就係違例
問題在於GM係經過商討之後繼續比三更出賽
呢個決定係未經對方同意
令對方覺得呢個決定對佢地唔公平
但賽例同時講明GM擁有最終決定權

至於GM當時係因咩理由而暫停比賽
就要睇下GM點交代

結論:三更個陣係違例
但比賽係喺GM決定下繼續進行
三更毋須負上責任
對方可以BLAME作出此問題判決既GM
當然GM亦保留最終決定權#bye#
回復 支持 反對

回復  Q赤武Q

照你道理說的話即是有條友犯左法,但係執行者(警察),受害者都唔知道有件咁既事發生,事 ...
一Napier一 發表於 21-10-2013 18:44

Hi猛狗仔  仲以為你連狗仔式都唔識游 直潛落水底添
回復 支持 反對

一場賽跑無論過程點樣緊湊,點樣精彩,當中起步有其中一人偷跑已經可以話犯規,
就算裁判係即場睇唔出,賽後都可以提出REJECT賽果。
(只不過GM擁有最終決定權E條傻HI免責權已經不是第一日俾人HI,)
(皆因佢地連引用E條例準則係咩都冇人知,就好似政府發牌咁:lol:)
回復 支持 反對

首先我想澄清napier個ac係我開既,但留言個位就真係唔係我黎既,啱啱放學番黎==

亦都講句,今次重唔重賽唔緊要,第二都冇所謂!三更實力的確強~我

地亦都冇話三更有錯,規則上只係想GM有一個交代:handshake:

回kenny  叫版主check check  IP  gogogo
回復 支持 反對

花生友一名,今次係我第一次睇公會戰.........G改前既公會戰好似有寫禁大機.......而G改後覺得冇左包剪拳屬性加成所以轉做近中遠屬性做規則,GM因此覺得大機比起以前冇咁大威脅所以比用都唔定,但亦有可能係GM出公告打少左句都唔定=.=所以可能我以小人之心度君子之腹啦,直播時聽到話三更練左好耐,當然未打過公會戰既我黎講唔明白練習有幾辛苦啦,但可否理解為三更公會早有預備用這漏洞..........畢竟禁用大機似乎係約定俗成既野,當然你話其他隊伍比賽前唔睇清楚比賽規則我都無話可說,而在比賽途中中止左第一場比賽可能GM係戈一刻先發覺有問題.....可惜已經太遲了,正所謂順得哥情失嫂意(好似係咁,麻煩正字刑警CHECK下),唔比三更比賽又會被人話無理取消人資格,因為公告冇寫嘛.......但係比佢落場又比其他隊伍鬧.......其他隊伍知道左又唔可以轉機,因為有規則話會取消資格嘛.........又唔可以臨時先改規則,所以GM點做都係會比人鬧........
回復 支持 反對

挑 猛虎仔  廢物泥- -   想當年話想入泥鬼屋 果時我個會都有好多人嫌你煩  逼我死死地幫你條廢物單挑測試   ...
kenny6080 發表於 21-10-2013 17:24

蕉皮定二手小胖子
回復 支持 反對

回復  Q赤武Q

照你道理說的話即是有條友犯左法,但係執行者(警察),受害者都唔知道有件咁既事發生,事 ...
一Napier一 發表於 21-10-2013 18:44

前面我已經講佐,一切由GM判定,你們信唔過GM?
按你所講,G改後,社會進步了,有滴唔合理的法則是否要調整?某人一直漏用社會規則謀取自身利益,眾人皆知。失敗了1次,2 3名不滿足啊,變了受害者?

04) 請各參賽者於比賽前15分鐘準備好參賽機體,進入房間後不可以轉換出場機體,如經發現,將被取消資格;
這個法律你們都有違反,所以唔可以取消資格,要重賽,甘又可以多條命。算到尽 計畫通。8強你們占了3條命啦,你們輸在冇學上年甘,SD公會彈珠內戰OL

為何你們只講我們犯法 你們犯法+利用漏洞完全唔講;我們提你們就無視。

子曰:溫故而知新
送返第4屆公會POST給你   有興趣的自己搜索 [彈珠 代打]
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4369282&highlight=%E5%BD%88%E7%8F%A0%2B%E4%BB%A3%E6%89%93
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4369458&highlight=%E5%BD%88%E7%8F%A0%2B%E4%BB%A3%E6%89%93
回復 支持 反對