打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 已經對sd高達online冇咩熱情啦

小弟平時玩sd, 只係鍾意玩任務, 很少去玩對戰,只希望用一用高達動畫中的機體
為了解難度高的任務, 合了不 ...
BIC 發表於 5-12-2013 17:03

SD機體數目越來越多,加上三屬減去加成,機體重覆性開始越趨嚴重以往有同樣武器的機體,如G3/Strike/V/zz這些機,能力有所分野,但現在很多機職能,定位相似,能力又差不多(Age和00某些機我已經分辦不了,UC傑斯塔3子,基拉祖魯(安杰羅用機x2)又係好難分)有些機比不上同rank機(00r(SS)&00r(s)),有些新機有特色卻不好用....
希望韓方注意一下....不要再為斂財亂出B/A機
回復 支持 反對

和樓主有同樣的想法
回復 支持 反對

SD玩完未,就黎玩完同我講聲先
回復 支持 反對

SD機體數目越來越多,加上三屬減去加成,機體重覆性開始越趨嚴重以往有同樣武器的機體,如G3/Strike/V/zz這些 ...
derek9394 發表於 6-12-2013 23:18

做生意野, 昆錢沒錯, 錯就錯在港服的營運問題很沒勁, 雖然成日送機, 但跟韓服、台服、甚至國服比, 港服好似孤兒仔

加上9you更新檔亂晒大龍, 內容、任務圖紙、活動派機, 這一年多來左錯右錯

隻神之伺服器令到不少人走頭, 再加上5566房、bj、對戰加速外掛無王管

任務房就算有老手開"嘟"帶刷都無人入, 而且因為公會系統名存實亡, 新手無人帶, 個UI出字又麻煩, 想教都唔知點教, 出咗字對方都睇唔到咁
見到新手打任務亂咁衝亂咁打放SP, 真喺想嘔血.......好多時幫佢過咗就算....到佢有心玩到高頻先吧啦

已經無乜人玩啦, 仲bj5566做乜........ 唔通掛埋一堆G去合機、抽木瓜機返來就是為了掛5566? 咁喺人玩GAME定GAME玩人呢?

機體方面反而問題唔喺咁大, 有些機強勢易用得好, 這是必然的事, 主要睇個人技術和隊友配合啦

其實G改後已經好唔少, 起碼有好多機都返生可以打到唔錯

其實如果樂古多d在game入面或有關媒體拉新手過來, 睇睇以前各位高玩留下來的攻略/技術文, 相信都可以幫到個game唔少, 起碼d新手唔使盲摸摸, 會有心機玩好多, 好過只谷優惠包/新手包, 而無相關的引導, 希望G1真喺比返個HEART出來搞啦
回復 支持 反對

做生意野, 昆錢沒錯, 錯就錯在港服的營運問題很沒勁, 雖然成日送機, 但跟韓服、台服、甚至國服比, 港服好 ...
dragoonkwok 發表於 7-12-2013 17:22

更係GAME玩人啦,個人黎講5566同BJ係其次,要處理的話多人先算啦 ,
不過唔會影響一大班玩家,想有人玩!?咪同陸服一**囉,想好玩的咪比錢,
唔好玩的,最多咪黎黎去去用果4頁機位去hea黎玩,種洗玩SD,
港服真係就黎玩完,等汁啦,唉...d問題真係搞到SD老手一頭露水,
我地呢d蛋散一味成日估9YOU呢到果到,GAMEONE出錯又X又X......
搞到我地日日估黎估去,連想G1少少地一次光明正大同我地交代下d事情一d都冇,正**
根本就係灰色地帶太嚴重,我直頭諗係G1同9YOU都想玩死我地班玩家,
僭意識想整死我地,想我地冇日好過咁,原來當隻GAME係死的,真係玩撚完啦!
回復 支持 反對

得閒上黎樂古睇下有咩更新算
回復 支持 反對

各位對高達仲有熱誠既話 大可去試下玩日本個高達online 自問好玩過sd百倍
連結係簽名到{:15_773: ...
31566798 發表於 5-12-2013 20:43

同志你好,我都玩緊
       SDGO已經半放棄中
回復 支持 反對

回復 27# yiperic
歡迎你黎討論區一齊吹水
回復 支持 反對