打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] SEED D 39重制已出,突自首次出戰,但好似突擊搶眼D...

回復 15# opqnkddk112

個電壓輸出包埋係個os入面?_?
咁阿真次次換裝都幾煩下,
換裝個陣要改埋個os
回復 支持 反對

回復  opqnkddk112

換裝個陣要改埋個os ...
菠蘿君 發表於 22-12-2013 11:33

改電壓姐... 咁你用電腦 想校個螢幕幾光 唔使轉os丫
另外就算要轉os 一部電腦都可以同時有vista同7丫 要轉唔使重新寫過
回復 支持 反對

其實可能在C.E.世界觀入面~ps甲轉電壓就好似普通家用電腦轉卓面咁易
下下講系統~搞到好似好高科技咁~咪又係呃細路

基魔用突自出擊前講一大段野~都係為觀眾面前宣傳機體既強大性能
如果坐係入面果個係技術員~應該只會講一句運作良好就算

回復 支持 反對

回復 22# freedom040542

我自己不嬲都認為唔洗改os,
但係見佢地講到改電壓好似講到要改個os,
咪有啲頭痕囉.
回復 支持 反對

其實可能在C.E.世界觀入面~ps甲轉電壓就好似普通家用電腦轉卓面咁易
下下講系統~搞到好似好高科技咁~咪又係 ...
fung307 發表於 22-12-2013 14:29

金句
不過基拉可能因為係自己再check個系統 所以要講出黎比工作人員聽 ((我腦補的
其實CE用偶像劇元素同埋扮哂好現代既手法吸引細路 做得好成功
回復 支持 反對

回復  opqnkddk112

換裝個陣要改埋個os ...
菠蘿君 發表於 22-12-2013 11:33

不用每次也改東西
因為Impulse的電壓輸出似乎是因應連接裝備來識別如何分配能源的
或者是計算機體的能源量來調節裝甲電源,盡量保持及延長機體運作時間
簡單說就是自動調整而不用人手操作
硬要說人手操作方面也只限於整備調整的樣子
回復 支持 反對

機械嘅野~你唔會明架啦
回復 支持 反對

有得飛巨劍就好
回復 支持 反對