打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 猛虎仔?_? 器量王唔夠打亂踢

回復 20# 雷臣

證明好多香港玩家個個都唔夠老實,一係怕冇面

有時唔太老實反而會造成雙方的損失

呢d就係本地玩家的嚴重心態,一種惡性循環

加上日本係好講求禮儀的一種地方,真係佢地的自豪

香港就顯得比較失色,加上唔夠團結,

印象中就算係我地都只會係死死氣的感覺
回復 支持 反對

打得認真有什麼問題!?
work hard,play hard~!

技術水皮吾緊要,
但起碼吾好吾認真咁玩
當你見到你隊友吾 ...
hillson09 發表於 8-1-2014 16:00

我對於認真既意思有所不同....其實我係暗指某D人打SD時太認真, 對輸贏睇得太認真,

對技術太認真, 一定要嬴一定要勁一定要威....

我都認同玩SD唔係一定要勁先玩到, 但無奈而家某D人打機太認真, 上晒腦既人, 將打機睇成打仗甘, 輸左會死人

隊友廢之類, 一係串一係踢,  講野似精神病, 2句唔埋3句就粗口..  而家SD少人玩原因之一都係因為呢D人幫手趕客

不過為免講得太白, 直接用打機太認真帶過算了

好聽一句太認真

難聽D打上腦

再難聽D就廢事講了

再過陣先覆,,,我傾緊電話
回復 支持 反對

回復  雷臣

證明好多香港玩家個個都唔夠老實,一係怕冇面

有時唔太老實反而會造成雙方的損失

呢d就係本 ...
aten9912 發表於 2014-1-8 08:10 AM

所有競技遊戲,現實或虛擬
遊戲,運動,棋牌
都能有高低之分,能顯玩家品格
其實分別不大
玩家在當中去追求成就其實是無問題的
你所指的情況其實是玩家品格的問題

日本文化其實亦有不好的地方
他們認為見高就拜,見低就踩是理所當然的事
回復 支持 反對

所有競技遊戲,現實或虛擬
遊戲,運動,棋牌
都能有高低之分,能顯玩家品格
其實分別不大
玩家在當中去追求成 ...
hillson09 發表於 8-1-2014 16:19

本地玩家都唔例外呀,見人勁就話神

見人廢就有咁盡踏到盡,完全變成現實中過得唔好的人的出氣袋

當然以前都做過,但係已有自知之明,做左都係無意義的

末殺左一班新血同埋有活力的玩家
回復 支持 反對

本地玩家都唔例外呀,見人勁就話神

見人廢就有咁盡踏到盡,完全變成現實中過得唔好的人的出氣袋

當然以前 ...
aten9912 發表於 8-1-2014 16:34

講日本人呢...我真人識一D, 其實我自己個人上好欣賞日本人做野既精神同埋態度

你可以話日本人好假, 但日本人即使心入面睇唔起你中國人, 口上面都好少串77, 相反仲好有禮貌

PS: 當然日本人心入面多多少少都會睇唔起中國人(包括香港), 話晒當年日本人打中國, 以一當十可能吹大左D, 但以一當五基本不是問題

講反香港SD, 其實講真, 我相信串人個D, 係現實生活中可能過得不得意不開心, 所以需要打機來發洩,需要別人認同

相反在現實生活比較滿意既人, 對於呢D 假既網絡生活, 都冇乜太大追求, 因為另一方面既生活已經滿足左佢

我就希望SD SER順D, 氣氛好D, 大家玩得開心就是了
回復 支持 反對

講日本人呢...我真人識一D, 其實我自己個人上好欣賞日本人做野既精神同埋態度

你可以話日本人好假 ...
雷臣 發表於 8-1-2014 17:38

唉 好心你就收皮喇 你真係好煩 又話乜9打機唔使咁認真
diu 係你廢jer炸?_? 要hea玩diu你去玩Minecraft啦 有咩game真係唔使認真呢?_?
跑online都要認真玩啦 同埋見你回覆好似作文咁 反而覺得你似認真左個位囉
我就覺得認真玩係要 不過就心裏diu人就ok 唔使講出口既 我就唔信你無diu過d新手

好7心你咪賴大個看透世事咁7樣啦 好嗎?

評分

參與人數 2樂點 -5 Bravo! +2 收起 理由
derek9394 + 2 佢不嬲都係Hea住玩,認真噴既蛋散 ...
hillson09 -5 我一向已經好手鬆的說 開分AC爆粗言穢語 - ...

查看全部評分

回復 支持 反對

你可以話日本人好假 ...
雷臣 發表於 8-1-2014 17:38

我都希望係咁,和和氣氣,遊戲同現實都咁美好

香港先會有將來,雖然呢D都只係理想
回復 支持 反對

我對於認真既意思有所不同....其實我係暗指某D人打SD時太認真, 對輸贏睇得太認真,

對技術太認真,  ...
雷臣 發表於 8-1-2014 16:13

講野似精神病, 2句唔埋3句就粗口

死得啦 香港實好多精神病啦 香港一大堆地盤佬都係精神病架啦 連我老豆都係精神病架啦:Q
回復 支持 反對

回復 支持 反對

有米到- -我仲未買..
darkcha 發表於 7-1-2014 18:26

做咩姐你
回復 支持 反對