打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 猛虎仔?_? 器量王唔夠打亂踢

唉 好心你就收皮喇 你真係好煩 又話乜9打機唔使咁認真
diu 係你廢jer炸?_? 要hea玩diu你去玩Minecraf ...
f91x123 發表於 2014-1-8 09:59 AM

開分AC爆粗 = ='

我有義務要扣分
已經一向好手鬆的說

比人話吾夠咩,
好心你做野光明正大D啦
回復 支持 反對

主動搵我講野既日本人都係打英文~.~

話日本人假又好, 點都好, 幾乎次次打任務(打npc) 完場時都習慣 ...
雷臣 發表於 8-1-2014 15:15

“辛苦曬”?會唔會系個副官講的?港服的原裝副官完場好像都有講;P 不過無可否認,日本教育方针,就真的好好:hug:
回復 支持 反對

回復 29# f91x123

你依加在地盤嗎?{:15_762:}
回復 支持 反對

“辛苦曬”?會唔會系個副官講的?港服的原裝副官完場好像都有講 不過無可否認,日本教育方针,就 ...
BARATHUM 發表於 9-1-2014 02:54

那個,.....因為隻GAME係全日文, 我上網搵左教學, 大約知道某D字既意思

同埋隻GAME係冇副官既~.~

講起教育, 我認為香港97之前既教育比而家好唔同... 大道理唔講

講D細野, 以前家長對教師, 學生對教師係比較尊重, 而教師好多時
除左書本上既野, 也會教一些做人道理等等東西

到左今時今日, 種種原因, 有時打開報紙見到教師跳樓, 學生跳樓,教師大罷工, 教師收受書本供應商既間接性回扣
教師參與激烈政治運動, 教師當街講粗口等等

是人變了還是社會變了?

日本教育係點我唔多知, 不過我見得既可以出國做野既日本人, 平均文化水平比大陸南韓都要高, 比香港也感覺沒什麼差距
回復 支持 反對

講野似精神病, 2句唔埋3句就粗口

死得啦 香港實好多精神病啦 香港一大堆地盤佬都係精神病架啦 連我 ...
f91x123 發表於 8-1-2014 18:13

講野似精神病係一樣野, 講野有粗口係一樣野

原文指講野本身唔正路, 唔合理, 而且仲要加成堆粗口

請不要斷章取意, 這跟某些為反而反既政棍沒什麼分別
回復 支持 反對

好佩服你同某hillson 講野回應有pt 有質素不像某些放屁少年
雖然你9成野都系離題
很同意你打機打上 ...
Q赤武Q 發表於 8-1-2014 19:45

你樓上那個米亂講野lol @@

甘離題實離啦, 我同樓主口中既主角唔熟, 對佢做乜也沒什麼興趣

有人用分身插口亂講野

而家開始變成罵戰post了.

冇乜必要唔回了

有想法既人, 無論係真實經歷或者只係想想, 都會有一堆文字出來, 就好似你同一位

50幾歲既民企老闆傾計, 永遠都有說不完的話題, 講不完的人生 相反我同小部分年輕人傾計,

永遠3句唔埋就講玩, 飲飲食食, 無聊花邊新聞等等....

又離下題先啦,..玩乜鬼罵戰真無聊

在大陸也很多這類年輕人, 但可能因為大陸生活逼人, 危險性太多, 就講最基層既打工仔
反工俾老闆拖糧3個月冇得投訴, 身份證俾人沒收, 行街俾人搶手機, d車撞完人就走

種種騙子(真人真事,有錯就認, 我也不怕樣衰講講:今年年中同事用qq問我借左幾萬銀,而該騙子對同事既生活
流程, 習慣, 同事們之間的叫法以至該同事當日既出差流程非常清楚, 就打左幾萬俾佢, 之後自然衰左, 有懷疑過是不是有同事搵外邊d人
夾埋, 但沒證據就算了, 此貓我已食)  ps:該同事出差時因要辦理一些事以及打關係, 經常需要用到錢銀

說遠了, 總之在中國社會中能獨立生存的年輕人, 各方面行事都比香港年輕人成熟, 他們欠缺的只是
某些學識同文化, 但而家特別係出完國反來既80後,90後有部分真係非常優秀, 加上國內既環境令其加速成熟

我地好多香港既年輕一代仲原地踏步~.~
回復 支持 反對

好佩服你同某hillson 講野回應有pt 有質素不像某些放屁少年
雖然你9成野都系離題
很同意你打機打上 ...
Q赤武Q 發表於 8-1-2014 19:45

我細個時打機都會甘樣,那些所謂上腦高玩早晚會想清楚, 覺得自己那時幼稚低能

我以前同表弟玩ps1 龍珠對戰 (那時應該中一) , 佢玩到興起, 一輸就粗口俾我家人罵, 那時我因家教嚴唔講,
但心入面諗:俾我連輸5場都發脾氣啦, 米罵啦, 阻住晒我地打機

而表弟因家教比較鬆又是家中幼子, 唔讀書成日玩, 大個左又去溝女, 已變成廢青, 只會問家人要$, 有$出去染金毛溝女飲酒,冇$留家打機
已沒接觸超過10年

到今日諗反,  想法已改變了, 打機打成甘, 又唔認真讀書, 俾人話下好正常, 俾著係我做長輩, 即時沒收遊戲機
回復 支持 反對

估唔到事情仲發展緊:handshake:
回復 支持 反對

全部高達帝裏面,最憎F91帝,又要搵人挑機,有人挑機啦,但係又潛水啦,
怕輸唔敢出黎認人,post寫到明又話要求敗,又要拿副ac出黎又唔拿正ac出黎,
跟住比人放相輸左比人(唔知果個係唔係正ac),我覺得無正帝好過佢多多聲,
雖然輸左搵借口話SD而加好少人練JZ,但起碼佢都有露下個面同人交代下輸左的情況,
如果比我真人見到F91帝呢條X街,我一定係佢面前罵到佢雞無鴨血,
最憎d又唔老實又要上黎好似萬無目的咁為嘈人而嘈人,對人唔對事,真係唔知呢d係咩人
回復 支持 反對

那個,.....因為隻GAME係全日文, 我上網搵左教學, 大約知道某D字既意思

同埋隻GAME係冇副官既~.~

...
雷臣 發表於 9-1-2014 10:41

雷兄,我係為一分樂點而復姐,你次次都那麼認真答,我會覺得無地自容。 d日本教學我係看節目介紹的,系真係假,就5知啦,不過就真係好好,由幼稚園就開始教環保,留在學校過夜,自立等等
回復 支持 反對