打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 隊友就快比人偷背應該點?

回復  PC45

樓主,有d人開口閉口就粗言/把口似隻狗係咁吠嘅,查實你可以唔使理佢,可能係佢成日比人話無 ...
nicktsh 發表於 17-1-2014 01:03

學雞哥/膠機佬,人地話"玩開後場機(吾想用膠機玩)"仲有呢.....甩刀打死神係咪gap黎?

樓主遠程機在遠程補不到位,支援又不夠力,埋身唔夠砌,又唔惡補,甘也没問題?
回復 支持 反對

我成日一得閒(死競)就會狂按右鍵(揾敵人),而真係比我揾到>_>.
但係問題泥la,條敵人係離隊架!!!仲要隊友完全 ...
PC45 發表於 14-1-2014 14:22

其實一開場就要走位, 還要按場地決定攻或守, 及留意場地的紅閃出現位置、彈射通道位置、及敵方走位方向, 以免被抄後

走位期間, 除了要快速佔據有利位置外, 最重要是走位期間以自己最遠的槍/炮, 去偵測出對方的位置和走位方向, 最好可以用 牛油 標位, 及用 倒地炮 打倒快速接近中的拳機, 或將對方滯空中的狙機/追彈機打倒落地, 為隊友爭取走位時間
如果要攻的話最好不要正面攻, 最好可以分出一兩人以最快的時間去抄後包沙對方或打亂對方後防, 為沖鋒的隊友造機會

如果發覝隊友比人偷背, 可以用倒地炮 或 緩速武器 救隊友, 除排個人刀技專精, 否則切忌埋身去用刀斬, 因為可以會少了一個人mark對方而令防守崩潰令自己也被人偷背, 及埋身斬時可以能頂住隊友逃走的位置

引用某神金句:在戰場上冷靜的人才可以活到最後

回復 支持 反對

係後方火力掃射/倒佢地
回復 支持 反對

兩個字~ 補位

回復 支持 反對

為確保機體資料不會外洩
請按下你隊友的自爆裝置
回復 支持 反對

講返句:睇你死,死得爽唔爽呀
回復 支持 反對

感謝,我知點做la>_>