查看: 9879|回復: 54
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] SD大將戰等於一場戰爭

現在d人玩大將做咩咁認真, 邊有可能場場都有5個隊友係100%識玩或者玩得勁

有時雙方出盡全力有大半因素都只係機體性能上的差別, 都可以罵爆隊友雞無鴨血

時下的人係咪生活過份緊張, 唔嬴唔舒服, 下下都認為自己打得及格就一定是隊友的責任?

為何凡是唔懂得開放, 打一場2至5分鐘都可以罵餐死?

自己技術又唔係好得去邊, 又冇高玩的影子

基本功又唔係好過成班老手多多聲, 又奇是果推唔成熟的紅星

點解唔檢討下自己的行為同技術有咩進步空間, 唔通個個老手只識得埋怨對手, 自己就大部份正確嗎?

在我眼中, 玩家的質素一代比一代差, 只不過唔會差得咁明顯,時代交替只是時間的問題

大將活動都有幅利比得你, 有得打就去享受, 係享受的同時又有幅利

又可以安落玩遊戲, 雙重享受益哂你吧!無謂自己找麻煩, 找人發洩

打完大將就算吧, 又唔係打死亡, 何況大將係6v6,你罵得一個自然想罵多兩三個

種要埋怨人地, 拿完獎你個心都唔好過, 請好好反省玩遊戲的態度!

開放態度同認真有道先係線上遊戲的最大樂趣!

玩遊戲認真係是好, 但唔好過份認真, 而且冇必要把唔開心的痛苦強加在別人的身上吧?

做左出黎會開心安落嗎?到頭來只會出現更多的罵戰, 反過來自己咪更蝕底, 除時比人罵返轉頭

講返對戰細節, 如果你想人地跟你套方法去做, 講句先都ok

冇人跟就唔好理佢咁多, 照玩返自己岩的

你愈係理佢就愈係搵自己笨, 煩到人地加煩到自己

新手方面體諒下吧, 要罵就要經下大腦, 輸最多咪輸一兩個新手姐, 有幾閒?

唔通咁罵法就可以為自己失去的1 2百幾G幣爭返d自尊?

唔通你要覺得人地玩得唔好就係人地的錯, 咁諗對自己冇益既

唔係叫你地唔比講野,係講野之前可唔可以似返個正常人

聽日更新活動又是大將戰, 無語了....
回復

睇黎你係垃圾個堆
難怪開post
回復 支持 反對

d 高玩現實拎唔到成就感咪係網絡到拎lu.見到就包容下佢地la
回復 支持 反對

我目標係自己打得好,嬴左咪有種滿足感
但人地打成點我控制唔到,
強求全隊勝利是強者的做法,
一般人係好難打埋隊友果份再嬴埋

我只會睇個人(技術不足者)幾時走,
之後心諗:[你都知點解自己果隊會輸啦]
基本上怨氣全消
軍人有軍官教,學生有老師教,所以要你有咁上下成績
而家只係打機,又唔睇玩家年齡又要求個個技術合格,
真係似足班怪獸家長
回復 支持 反對

d 高玩現實拎唔到成就感咪係網絡到拎lu.見到就包容下佢地la
AdolfHitler032 發表於 26-3-2014 19:38

具體D講姐係毒_
回復 支持 反對

回復 4# san11273

SD又唔係打工, 玩完又冇錢的

上到黎打機都要比人罵真係唔好受
回復 支持 反對

紅星鬧個新手廢,  
你又鬧個紅星廢,
咁你同佢有乜分別?
回復 支持 反對

現在d人玩大將做咩咁認真, 邊有可能場場都有5個隊友係100%識玩或者玩得勁

有時雙方出盡全力有大半因素都只 ...
wella2004 發表於 26-3-2014 18:59

咁你又唔好講到全部人''下下都認為自己打得及格就一定是隊友的責任''
我岩岩打完咁樣,睇完結算都係一笑置之

回復 支持 反對

紅星鬧個新手廢,  
你又鬧個紅星廢,
咁你同佢有乜分別?
miceho97 發表於 26-3-2014 22:11

我覺得樓主係講緊"紅星既技術有進步空間"
個廢字係邊到黎?係咪你加上去既?
回復 支持 反對

基本上好多時都要carry半隊, 打左成個禮拜大將已經盲目晒.

前日有場5v5 285vs283, 我自己都拎成2百幾分. 同隊3個 個位數
1開波已經打定輸數, 點知又可以Carry到成隊真係好有滿足感.

所以有時抽到廢人都唔洗灰心住, 梗加唔洗勞氣. 訓練自己carry成隊

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
leunghoi80 + 1 中肯,我係港服就係學到呢樣野

查看全部評分

回復 支持 反對