打印 上一主題 下一主題
收起左側

內功(法師)討論區

關閉 [複製鏈接]
單就1hp 5mp 雙就2hp 4mp
個人認為用暗器
回復 支持 反對

就學7月, +hp技(hp小都唔痭所謂)同冰技就最好
回復 支持 反對

你試下.....同個全心法c有12層吐納和金鐘...........你打幾多佢回幾多.........(本人正努力向這個目標進發............得10層吐納和金鐘ja.................xd)
回復 支持 反對

大家好...
我係一個法C GE新手呀...
我想問下

1)+心會唔會+魔功嫁??
2)火3係唔係會+火攻嫁?
3)火2係唔係打幾隻嫁??
4)水2,金2係唔係識定人嫁,咁係打一隻定幾隻?
5)法c 用ge eq係唔係得戒子加到攻?
6)法c 正常要學邊幾招技?
7)木(加自己血果招),正常法c可以用到佢+幾多血?

唔該大家解答大下la=]
回復 支持 反對

Originally posted by admeter at 2006-7-9 07:53:

第一︰ 強化戒指和頊錬都會加攻....並不是加抗性....

強化界指有上限的 最多2x到 如果你d界指強到2x
換界指又強到一樣數值 咁每一隻界指+既攻擊力就只有3~4% 換句話說換一次裝就+到6~8%
人地 ...

得架可以用吐納架,mp係可以當hp
回復 支持 反對

回#334
1.+心會加魔攻
2.火1先加火攻
3.火3先係圍技
4.係定唔到人既,水2令到人行慢d,水3先定到人
5.頸連可以強到攻
6.可學.水1.水3.火1.火3.金1.金3(最主要e幾招)
7.1層好似+50血,愈高層加得愈多
回復 支持 反對

唔好壓....法師唔壓都勁
回復 支持 反對

我想問下 係d裝備果度同埋特技度強木糸或升木糸會唔會加木2補血量?
回復 支持 反對

會ga....
回復 支持 反對

法師點樣加點??法師只要加 體 同埋 心 其他野都唔使加!!係人都知la<~~廢話黎~.~
4心2體 5心1體 4體2心 呢3樣 我成日聽到ge我覺得lo 如果加4體2心 心未必會夠用
所以我個人唔會咁加  雖然 加心 攻擊力只會上升好少(升1lv唔會太明顯) 外功就唔同
加4力 一擊已經有+1 同埋攻擊都會明顯高左... 但係... 大家要知道 法師ge攻擊力
主要來自戒指 同頸鏈 仲有特技--攻擊技能 如火系內功 戒指同頸鏈 相信大家都知道
係以%計算 以%計ge好處 係冇一個實數 者係攻擊力越高 高一d 都有機會加好多
如果以40lv計 火系內功20級up 用埋戒指 攻擊力真係唔弱ga 但外功就有一個實數
比如大家升到高lv 我相信攻擊力 一定唔弱 所以以%增強攻擊力 後期會好高
以上純粹個人意見及想法!!
回復 支持 反對