查看: 14087|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創]如何成為AOC槍戰的神槍手===西火篇===

1)步法
    西火的步法和土火差不多,請按我來觀看
    有一點要補充,由於西火行得比較快,所以撤退時可以直線逃走,不過「之」字型走是最安全的

2)西火camp狗法&反camp狗法
    因為西火較土火大隻,「呢」唔到係岩石後面,所以有第二種camp法
    搶旗火槍camp狗法土火是不適用的

2.1)搶旗火槍camp狗法
        首先選一條畢直又多人行的路,
        然後將隻西火企係正中間,
        然後按「堅守」,等待時機的來臨......
        當敵人進入你的第七格視野範圍時,由於用了堅守狀態,
        西火會在第五格開火(因為電腦的反應時間需時,來不及在第六格開火)
        有80%會成功狙殺,死的位置應該是在你的第四格範圍(因為敵方是移動中,行前了一格才被射死)
        敵人通常是直行去搶旗的,所以他通常都未有反應就比西火的A.I.射死了
        就算佢有反應一係就唔夠你快,一係就頂多一齊死

2.2)搶旗火槍反camp狗法

2.2.1)耐性
            如果你有耐性的話,便逐格遂格咁行啦=0="肯定安全,不過行完幅地圖我諗都就天光

2.2.2)無耐性
            無耐性的人,當你將會行一條不闊的直路時,靠邊行可以減低camp狗的命中率
            當然最後都要靠你的槍法啦,不然就死定了

2.2.3)另類方法
            a.唔行個條路囉= ="呢個世界上有樣野叫「繞道」架嘛...
            b.橫掂係搶旗火槍到你唔搶旗你一世都唔會贏,咪由佢camp囉= ="

都係個句,其他既自己係實戰到領悟下啦bao_19

有錯漏請插bao_47
回復

好正ar!!!!!!!!!!!thx~3~
我係camp狗= =.............搶旗火槍camp狗法岩我
回復 支持 反對

楊洲炒飯!!!我尋日同你打過啦~~
我叫<RED>Giroro伍長呀!!
個2p好29呀= ="
回復 支持 反對

Originally posted by 炮灰一號 at 2006-9-27 02:23:
楊洲炒飯!!!我尋日同你打過啦~~
我叫<RED>Giroro伍長呀!!
個2p好29呀= ="

你 ar............伍長好神.....= =XD"
回復 支持 反對

2.1)搶旗火槍camp狗法
對玩家確是一種好的攻略
回復 支持 反對

Originally posted by 楊洲炒飯 at 2006-9-27 16:17:

你 ar............伍長好神.....= =XD"

我西火麻麻炸= ="成日都掛住打字比人gg...
回復 支持 反對

只要實戰多些
運用你的教學
樓主自然成為火搶高手了- -
回復 支持 反對

aoc火槍好似cs
不過我玩西火次次都係輸@@
回復 支持 反對

樓上練多D丫嘛~不過都要靠少少運氣
我成日都走火...24
回復 支持 反對

我覺得西火玩火槍唔好 因為行得太快了 -