查看: 12429|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

『Final』match: L_Clan_Chris vs ThuG_Rukie(5games in1.0c,冇1.0c都睇下我既評論)

終於睇晒啦,因為Final 要慢慢睇架啦,總括呢幾場final我都睇好chris,但頭4場竟然1人1場,2:2,要靠最後果場分勝負,可想然知Rukie都是很強的。個人覺得最精彩既一定係第『2』場的chris23分快帝對rukie的快堡。

有1.0c既就可以先dl檔,冇1.0c既睇下我的評論

以下係我對呢5場的評論  ----  (勝利者會轉紅色)

第一場:
地圖:阿拉伯
chris:阿之 對 rukie:馬ar
一開始rukie10分快塔+裝甲步兵攻chris
當然chris冇咁易佢俾攻死啦,起2ba出矛可守可亂
一輪亂戰後
chris順利上城出雞
chris30分gg rukie先下一場

第二場(最精彩,真係既):
地圖:圍城
chris:土 對 rukie:土
打城快的
雙方上城後,rukie立刻推一堡想快攻chris
但我點都諗唔到chris會20分賣木上帝,23分快帝出火炮加ba火槍
rukie當時第一句反應當然係講粗口啦= =
在28分時,chris的火炮加ba火槍開始攻rukie城,很有效的,殺左唔小村同爆左唔小tc,係唔係諗住chris會贏?
36分rukie終於帝啦,出2+4防騎兵清晒自己城內既chris兵
再進攻chris的城
在1小時,rukie開始高分過chris
rukie的騎兵加火槍狂衝chris的城
最後chris冇晒兵俾rukie gg
一個23分帝,一個快推堡,真係好好睇

第三場:
地圖:綠色阿拉伯
chris:維 對 rukie:維
一開始chris就偷左rukie的豬
雙方先封快一輪,之後chris起wall守,再上城
雙方上城後,chris打2防馬,而rukie打1防馬
chris諗唔到39分時rukie先帝
之後chris見到rukie一大堆雙手劍兵
在未上帝的情況下,chris在45分棄gg

第4場:
地圖:島嶼
chris:維 對 rukie:維
玩船的
chris可說是由頭到尾拎盡優勢
最後chris在經濟的優勢下
rukie只好棄權
chris贏了。

最後一場啦,比數2:2,邊個會贏呢?
地圖:殺君
chris:馬ar 對 rukie:馬ar
雙方uu互亂,但冇乜效果
之後chris快按升帝
chris出齊防4+4的雞仔攻rukie
但rukie先知到要上帝
上帝後也只能出未齊防的雞
在chris的攻勢下,rukie的村民狂死

最後的一場,最後的勝利者,係 L_Clan_Chris 。

[ 本帖最後由  於 2007-2-25 13:01 編輯 ]

評分

參與人數 1樂點 +53 收起 理由
食蕉連皮 + 53 13精彩

查看全部評分

回復

點解我次次睇檔睇睇下都會"遊戲同步錯誤 終止遊戲進讀"之後又無得睇既 ; ;
回復 支持 反對

原帖由 boggart 於 2007-2-25 13:21 發表
點解我次次睇檔睇睇下都會"遊戲同步錯誤 終止遊戲進讀"之後又無得睇既 ; ;

你的板本係1.0,但呢d save係1.0c的
所以就..
回復 支持 反對

chris真係好勁....
回復 支持 反對

我想知呢個比賽係幾時打架?
回復 支持 反對

原帖由 天堂04 於 2007-2-25 13:42 發表
我想知呢個比賽係幾時打架?

2005年8月28日
回復 支持 反對

想睇,教我點先用到1.0c
回復 支持 反對

果場土耳其真係...
點都估唔到佢咁多騎兵
回復 支持 反對

原帖由 乂Kai少乂 於 2007-2-26 13:56 發表
果場土耳其真係...
點都估唔到佢咁多騎兵

係囉,對手rukie升防就ko晒chris的兵
原帖由 Kujit 於 2007-2-26 07:01 發表
想睇,教我點先用到1.0c

um..去四方神軍

入到去按entrance->四方下載->工具->唔識既就最好下載晒

[ 本帖最後由  於 2007-2-26 16:23 編輯 ]
回復 支持 反對

第二場好正
佩服chris控火炮打土火  又要配合收村的超凡控制力
但Chris早段耗金太多  又被rukie搶到金石
土沒金  只有gg
回復 支持 反對