查看: 9999|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

郭嘉玩法

關閉 [複製鏈接]
技能介紹:

寒冰爆〔N〕
以一波冰雪轟擊敵方部隊,造成目標的衝擊傷害以及冰爆傷害,並降低對方的移動與攻擊速度,距離500。
七星劍每50秒可格擋1次
等級 消耗mp 技能效果內容 冷卻時間 施展延遲
1 110 75點衝擊傷害,100點冰爆傷害(共175傷害)。 15秒 0秒
2 120 100點衝擊傷害,125點冰爆傷害(共225傷害)。
3 130 125點衝擊傷害,150點冰爆傷害(共275傷害)。
4 150 150點衝擊傷害,175點冰爆傷害(共325傷害)。

說明:

--------------------------------------------------------------------------------

寒冰甲〔F〕
創造冰霜的護盾環繞部隊,可增加裝甲並減慢近戰部隊的攻擊,距離800,持續30秒。
1 60 增加3裝甲。 12秒 0秒
2 增加5裝甲。
3 增加7裝甲。
4 增加9裝甲。

說明:

--------------------------------------------------------------------------------

耀目法光〔R〕
讓附近的友方部隊法力回復速度增強。
1 0 回魔+0.75。 被動 0秒
2 回魔+1.25。
3 回魔+2.25。
4 回魔+3.00。

說明:

冰河爆裂破〔C〕
借用冰之女神之力,對一直線上的敵人造成傷害並冰凍數秒,距離900,傷害範圍335。

1 400 250點傷害,凍結2.0秒。 150秒 0秒
2 500 350點傷害,凍結2.5秒。
3 600 450點傷害,凍結3.0秒。

郭家是一個好用既法c,且技能傷害一開始亦比較其他英雄多,所以壓線亦很強
起手裝建議買6樹枝/5樹枝1hp藥
建議+點方法:有大技+大技,,冇大技,當然+小技"寒冰爆",,其次為黃點,,耀目法光可+可唔+,,保險+1點吧.
組合:張遼&郭嘉是最佳選擇@@,,兩個人既小枝相當痛,,壓到人唔敢出黎,,且郭家+左耀目法光基本上兩個人既小枝可以狂出..
出水都食窮佢地@@
去上中下路都ok,,汁兵當然重要,,走位放技磨血,,6lv應該夠魔大技+小技,,$150十拿九穩
先說中路..郭家應該能夠與壓到很多法c,,馬良除外,6lv與隊友合作殺中路應該冇問題
有錢先合暴風之杖,,因為要合專武先
ps:第1-打中要多d出眼,,比人圍死,,就實出唔到裝
   第2-要識走位,,法c唔好走最前..
   第3-大冰可以先發制人,,
   其餘都係基本野
介紹得唔好別凸-.-謝
回復

樓主 我敢問你一句 你知不知什麼是冰爆傷害?

1 110 75點衝擊傷害,100點冰爆傷害(共175傷害)  <--以這個為例

冰爆傷害不是主要目標旁邊的人物傷害嗎?

這招跟正規戰的冰巫招式都是一樣

何來175 傷害呢?

可能我完三國真的太少~

但應該不會計算在主要目標的

又可能你的 "共" 是指 2個加上吧
回復 支持 反對

2者(衝擊,冰爆)合計的
信長的雪走亦是如此
回復 支持 反對

以為我錯tim-.-"冇野了..

回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

夠up.........
回復 支持 反對

上面你地講緊咩?我睇到眼都花埋
回復 支持 反對

我觉得

其实都不是很好用,比近攻SM超快死
回復 支持 反對

回復 7# 的帖子

=.=你咁講好多法師都唔好用...仲有弓手都唔好用= =
回復 支持 反對

原帖由 再生﹏terry︴ 於 3-2-2008 14:30 發表
以為我錯tim-.-"冇野了..

sor  原來我錯
回復 支持 反對

殺人大冰小冰....殺人話咁易~
回復 支持 反對