查看: 3036|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 科幻故事 四十世紀籃球網絡(更新第二章)

Enter The Basket Back to the past series
第一章http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3303826&extra=page%3D1&page=2
第二章http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3303826&pid=19406018&page=4&extra=page%3D1#pid19406018

科幻的fs故仔大長篇@___@
夜晚成日冇野做搵d世藝~____~
有冇人十卜xD
我唔係一個識作文GE人,
想搞下GAG ONLY =____=+
內容極為無里頭,冇野做時ge選擇!
如果想睇文學精品就OUT PLS >__<||
左從個故仔先岩你-3-"
四十世紀籃球網絡
Enter The Basket
序章
今日係4008年4月30號,天氣,,,,呢個年代都冇天氣可言,
地上面一早都已經唔岩我地人類生活,
而我地居住緊GE地方係位於地殼以下30公里GE地方,
呢到種種GE維生裝置都係由電腦去控制,同你地呢個甘落後GE年代比,
電腦科技已經進步到第二個次元,,你地係到玩ONLINE GAME,
都係禁住隻老鼠仔對住一塊爛板係到搵隻手指督督下,
我地呢D,就真係去"玩GAME"啦,仲係唔明??
我地每個人係PATPAT個位置都有一個接收器,,,,
用黎接收一種叫做Re-C ge 電波,即係類似你地年代GE WI-FI,
當我地呢個接收器一連線,我地GE精神就會通過呢種電波,
傳送到互聯網之中,甘我地就可以開始玩GAME,,,
而我玩GE都係你地呢個年代GE某隻GAME,FREESTYLE @@""

呢個年代GE FS 當然已經更新左好多野,推出左最高LV為80LV,
RATING上限為155,亦都張球場大細加大左,等大家可以有更多空間發揮,
技能多左好多好多好多好多.....容後再講~___~" , 推出左三轉系統,65LV先可以轉
分別係
得分後衛GE "上籃得分後衛"LSG , "純射手得分後衛"PSG
控球後衛GE "搖擺控球後衛"SPG(即swingman),"多元式控球後衛"APG
小前鋒GE "輔助型小前鋒"ASF,"進攻型小前鋒"OSF
大前鋒GE "外圍性大前鋒"OPF,"蠻牛型大前鋒"BPF
中鋒就未有得享受住,因為工作都係圍繞住籃板GE關係掛...
接下落黎我係甘易解釋下每個位GE特徵..
LSG,稍稍降低左三分能力,但係彈跳,上籃突破能力上升同埋運球,上籃
技能/freestyle增加,
PSG,無論中距離同埋三分波能力都達到頂級水準,不過速度以及運球
能力降低,射球技能/fs增加
SPG,彈跳,運球,上籃能力大大提升,三分,中距能力不變,傳球,抄球下降
上籃,運球技能/FS增加!
APG速度,傳球,抄球能力冠絕,三分中距能力稍稍降低,新增多樣
助攻,輔助性技能,
ASF,傳球,沖撞力,籃板,火鍋,籃下射波得到唔錯GE提升,可惜三分能力下降,
新增傳球,強力運球,輔助性技能/FS
OSF,彈跳,速度,三分球,中距,上籃能力上升!沖撞力,傳球,抄球,
運球,籃板下降少少,新增射波上籃運球技能/FS
OPF,中距離,速度,運球能力上升!傳球,火鍋,彈跳力,籃下射波下降,
新增運球,射波技能/FS
BPF,籃板,彈跳,沖撞力,上籃,籃下射波能力上升,三分,中距離,運球,傳球,
速度下降,新增強力運球,入樽,籃板技能/fs

大約係甘樣啦,當然大家都可以揀唔轉~!佢冇一定要大家轉的,
三轉係要比200點嫁>"<!
而我呢就係OSF , 72LV ! 180CM高 , 我用左我女朋友個樣,,
GAME名係WinDwIN ,

講到呢到,大家係唔係有D迷網呢,你真人唔夠高又點入樽呢??
入到我地呢D甘先進GE網路世界,一入GAME,身高,體重,樣貌都會變成你自己所揀GE一樣,
而你學識左咩技能係GAME入面就可以用戈一種技能,戈種感覺就好似係你已經練習左好耐,
好辛苦先學成一樣野GE戈種學識,一買左就自自然知道點樣用,當然啦,冇學GE野OR冇得學GE野,,
你係GAME入面就算真人識都會變左唔識啦^__^" 係唔係好複雜呢,,? 緊係啦,
2000年之後GE科技嘛^___^"

上面戈d野係我為大家簡單介紹一下到底我呢個時代ge fs有咩分別,
我之所以會穿越時空黎呢到同你地講野,,其實係因為我ge世界ge網絡世界出現左問題,
希望各位熱心人仕黎幫手,希望肯幫手ge人留低你地個名啦!!
夠十個名我會講比你地知係我ge世界,,,到底發生左d咩野恐怖ge事....

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
笨小子 + 10 原創內容

查看全部評分

回復

有"卓"頭,挺不錯耶  *v*
十卜十卜~     :lol  
回復 支持 反對

咁咪即係打機好似真人咁玩= =??
正wo= =

我都想射波咁準同入樽wo= =
回復 支持 反對

唔好意思~! 岩岩我打得唔清楚~今次清楚d!
回復 支持 反對

0.0那麼多位置,我應該每個位置都可以做吧,為什麼要由patpat接收訊息勒= =站著玩不可以嗎
回復 支持 反對

唔洗嫁= =" 你個精神入左去玩之ma,
真人係點都影響=__=" 即係好似得番個穀甘
回復 支持 反對

樓主ce緊- -
post埋個死人中合黎- -
回復 支持 反對

o k 呀~~!!!   
十卜 十卜   
好似好好玩禁bo= = 
回復 支持 反對

係好正的 =3="