打印 上一主題 下一主題
收起左側

三國人少的原因

關閉 [複製鏈接]
原帖由 翊Muk|| 於 22-11-2008 07:25 發表
我都係鐘意玩3國多d
雖然我好多fd都係玩信長= =
我覺得3國先係玩合作性...而且講既戰略多過信長...
+上信長有回血營,感覺上無3國禁好...
信長殺人我無乜成功感,3國就比到我[]

信長都是合作的

本人覺得3國沒魔水這東西  基本上要速戰速決 ( 團p

不然圍  一定比信長快死   信長有魔水  但技很多  有時技多得隊友都不知跑了那裡  

掉下自己掛了 ( 茶

我自己有2年多信長經驗  但我自己也覺得3國是較考skill 的

尾刀方面  我自己也有用alt 看血條  來尾刀  我自問尾刀比起好多人都好 ( 基本上me 玩 食兵 90%是top3

我現在都要跟契哥玩3國 但他玩黃xd 3.7   

埃~_~  都不是玩什麼裝  我連玩張郃都要玩大地斧 -,-! 不懂就是不懂-__-  

總括來說

信長  技方面較華麗  

但3國比起信長  更加需要團隊同技術
回復 支持 反對

很簡單玩信長可以無腦
但三國就要帶個腦袋玩
有那個新手可以接受被狂壓
對面的狂壓;tk;卡位
連打兵也不敢
只有高手才會認受到這段時間
當等到對方回買時
逼使自己5兵盡吃那種快感
真的很難容形

但信長不會
可以用技能吃兵
沒有tk
有回血回魔塔
到了6等;2~3個人夾一人
一定是必殺的

回復 支持 反對

我當然支持3國la
本身我一開始接觸war3就是3國
毫無疑問3國一開始真係好難玩
身為新手的我十分難有汁冰的機會
還常常做肥料
要上手真的要花點功夫
例如,睇比賽replay,比人罵多點(話得你即係你要改la),玩單人學汁冰

當玩到可能在noar 玩r英打中時(係近攻跍d英打遠攻)壓爆人
就=你已經係高手
....
好!講返正提
比個例子先
好簡易
玩開3國走去玩信長,,完全冇問題(除左買裝)
因為玩3國有一個出色的汁冰 低

但係信長就不易去打3國,,
因為信長一黎出個電卷
就係咁食冰
一d意思都冇
一d技巧都冇
講到秒人,,,不如玩秒殺,,,秒殺d技都好靚架
打機打一d簡易冇技巧的game,,
咁都好玩的說,,,我再講都冇用
回復 支持 反對