打印 上一主題 下一主題
收起左側

其實覺唔覺得d新手好慘=.=

第一次玩
直江(我見過我d fd玩)
一開波我見有個玉子去緊中
我都去中啦
之後個玉子係咁無啦啦叮我之後又鬧我(佢冇講單中)
之後我火到走左場

第二次玩
同fd玩
見d fd玩親都v
我都v啦
立花誾千代-_-
之後唔知出咩裝
但係見過我有fd玩大炎好似好勁咁
之後玩左勁耐..人地神裝...
我...火計-_-
之後俾人笑
但係冇走場
俾人gg埋=_=

第三次玩已經識保命(魔水)
同殺人食兵都做得幾好(玩最上)
而家仲勁過d fd添..
回復 支持 反對

新手??
我記得我玩第1場都冇比人插,但我都係不停死
冇記錯果場同我1隊果班係at,好好人
冇插我,之後仲羸左
但第2場就泥料
係咁比人插+比人話肥料
之後果d唔係好記得lu
回復 支持 反對

一開波之後同隊友講
我係新手狂死咪串同X我
回復 支持 反對

新手比人殺得多都醒目喇
吾會點比人SM  傻既例外
回復 支持 反對

單機玩先
不過單機玩o個時真係裝都唔識點出- -"
之後同D fd玩下
玩下玩下就識識地lu@@"

同埋有時我覺得新手都幾慘= =
人地唔識玩就係咁串人(o個個人又唔係真係好勁)
新手同隊:比無品隊友係咁話
新手敵隊:見佢就殺
咁個人點會唔走場?
不過走場又比人話啵...
我記得以前岩岩興信長場o個時唔會有人咁
o個時D人係見到有人玩得好勁就問人點玩同win/lose都可以吹水好開心
(可能因為o個時個個唔識玩= =")
而家D人就唔夠打就話人mh話人垃圾(輸都話人垃圾真係無野講)
比兩個人合作打死就話sm(咁你想玩1on1就自己開1on1場啦)
之後就粗口+罵戰- -"
好似ggc入親頻道都見有人話XXX走場XXX垃圾XXX有種1on1咁(高手區都成日有)
我成日諗o個D人會勁得去邊= ="
因為真正既勁人應該見慣人走場而唔會好似o個D人咁= ="
所以我估唔會多新人玩信長
(岩岩諗返新版無人玩既原因可能都係因為咁- -")
講真玩遊戲都係想開心下輕鬆下
玩得咁唔開心D人仲會玩??
有新人玩多數係係同fd慢慢教返
回復 支持 反對

其實你可以試下專用一隻英..新手專用英...
好似d光秀呀 , 今川呀 , 秀滿呢d..
易用得黎又唔易死...
又唔洗點講求連技...新手一開始玩就玩法師好易俾人小到死死下- -
回復 支持 反對

我最鐘意串d新手.....因為d新手又唔識汁兵 教左又唔識...
魔水叫佢出佢又唔出  教佢又話  你好勁丫....我諗緊好心唔得要係迫人用串
係要用粗口開化佢...唔係唔想教新手係d新手唔化....
我發覺正常教法係慢好多.....要用粗口  對佢一日到.....
馬上神哂- -神經緊張果隻神..見到人馬上有反應..唔似新手要望佢二眼

我新手時代e經.....因為打機都差唔多,....見到有技...就點洛d粉人到- -
我新手第一場第一隻就係用玉子....有個新手教左我大技加暈技之後
之後新手路前一凡風順.....

我叫自己永遠的新手....技術係粗口起出來的....
我朋友都係禁比我普渡好多次....

我最近最喜愛邊個團打名招人  我就進去挑機...跟住佢問我加唔加的時候
就答:我只係個路過的幪面超人
回復 支持 反對

新手入門就玩一玩今川吧 .. 會玩今川之後才到KYX論壇看教學帖 之後單機練一練 毛利 淺井 宇佐 信長(法裝)這些接技型的英雄待你練好其他英雄才慢慢玩
回復 支持 反對

唔覺 新手讓我感到快樂 點會串?
回復 支持 反對

我果陣係同FD玩得多,之後先去VLAN , KYO玩,好少比人串
回復 支持 反對