樓主: water246855
打印 上一主題 下一主題
收起左側

無朋友 不用怕 重要的是你女朋友

講家不如話父親母親,

你有時都會同你老婆嘈架,嚴重的可以搞到離婚.

但父親母親即使同你嘈,佢地都只係出於關心你,

但永遠都會支持你o個邊.

老婆唔係時時會的.
回復 支持 反對

不明白你說什麼-.-
咩朋友一時一時 =.=??
回復 支持 反對

p
原帖由 [H]Wing6456 於 17-8-2008 11:24 發表
不明白你說什麼-.-
咩朋友一時一時 =.=??

也許樓主意思係,四海之內皆兄弟,朋友...
一生人入面會是數之不盡,所以朋友無左可以容易有第2個新朋友
而女朋友/老婆就比較難搵.....如果去到老婆既地步,更加會親過朋友<<但唔係話朋友無可能親得過女朋友/老婆(就好似前面有會員講到既)

但係,
世事都要睇情況,唔係話女朋友/老婆一定大哂
因為世事有好多種情況都會發生,而你係預料唔到會咁!!!!!

總之有句實岩,
珍惜身邊人!!!!!!!!!

回復 支持 反對

朋友同女朋友都重要,朋友佢係你,要幫忙既時侯幫到你,女朋友只會係你要幫忙時嘈你..明嗎..?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

我覺得
朋友唔係一種交易 唔係一種作用
唔係話付出 之後要有收獲
亦都唔係人地唔理你 你就唔理人地
回復 支持 反對

你結婚個陣就知~邊d係朋友...邊D係昆緊你...
結婚...個陣~去你個婚宴~比幾多人情就知,..[[yoyo_154]]
回復 支持 反對

[[bao_15]] 可惜我是有同性 無異性的人
回復 支持 反對

朋友唔重要???     你係唔係受左d咩刺激先講d咁既荒謬說話

朋友係某個時候可以互相幫助      你結婚都要搵d兄弟黎幫手拿  唔通你1個人搞哂    婚宴自己1個係台上solo?    到時冇朋友黎    得幾圍人黎參加你婚宴就知  朋友有幾有用

功課唔明都可以問下朋友     電腦壞左可以去佢到做功課   

溝女仲緊要    唔通自己周街搵條女  話受唔受溝咩      同事/同學就可能有得係班上/公司識姐
仲言之      知心朋友係唔可以缺少的
回復 支持 反對

原帖由 *小霖* 於 19-8-2008 09:12 發表
女朋友只會係你要幫忙時嘈你..明嗎..?

咁要睇下你搵左d咩女朋友
如果互相都有愛意...會有一種像家人的感覺,絕不會你有事就黎搵交嘈
回復 支持 反對