打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 刑天門勁d定毒龍教勁d??

原帖由 霍仔 於 28-8-2008 03:42 發表
老實講 高lv刑天好大機會win
個人升刑天 都53lv
大家都好似唔多留意到刑天有招亂技
我升到100 亂15秒 發動時間2.6秒  (有敏ga就唔止e個時間)
15秒 對手只會時不時行一小步 技又出唔到攻不打唔到(想感受下打秘笈戰 ...

形天既朋友xd 你好 我十分認同你講個招亂技..但係吾好忘記..毒龍都係有呢招亂技..
  當大家都有既時候..甘就要睇下邊個出到先為妙..
講到呢樣..我諗毒龍..應該有好大機會可以出先..
  當我同你1樣53lv.. 毒龍有招技係可以隱形..即係係你個電腦畫面..
你係完全吾會見到對手..相信有同毒龍p過既人都知..
   隱左之後..應該都係暈人先..(足足暈5秒) ...先吾講暈吾暈到..因為通常講到都係講出到..
    係呢5秒入面..我可以出亂技..正如你講..蓄勁係2.6秒..我當我暈你之後要回氣..吾可以即刻出到亂技..
        回氣都吾洗1秒..我再出亂技..當佢2.6秒.. 加埋都係3秒多..搞掂哂之後..仲有1秒幾你係暈緊..
    但係吾好忘記你而家係中左我招亂技...試問..形天點解會大機會贏到呢???
回復 支持 反對

型天同毒龍打係多數型子暈人先之後要係果段時間睇毒龍撐唔撐到!撐到基本上贏硬!撐唔到就姐係撐唔到喇=0=!我地玩和平ser算好!打之前要問過你!玩pvp ser個毒龍/型天睇你唔順就暈你打死你!所以e隻game暈技太易出喇掛?玩過同佢類似ge魔獸世界裡面有隻同毒龍一樣ge剌客都冇毒龍咁屈!人地最多隱型冇暈技如果有暈技只要實力差唔太多基本上打哂好彩我地唔係pvp ser如果唔係出去升lv都係等死風雲唔洗打ec專心幫人補血都得喇=0=!
以上只是個人意見同睇其他人型天同毒龍教學所以知ge有錯咪插.......我本人玩ec!!!
回復 支持 反對

但毒龍招亂好似得3秒 仲要2.6~2.7秒出招
近3秒出招亂人地3秒 其實有亂過嗎?
刑天係15秒
你招暈係300距 我通常一開波果5秒準備就拉開人
隱形jo 我咪一咪走 大家都係走咁快 直線拉唔會有幾難
仲有比你暈jo都係5秒 我有近5k血(53lv) 我都唔可以5秒清人5k血la 同lv ga話
回復 支持 反對

你第一句已經錯左. 學爆左係15秒亂你..
2.6 2.7 有敏吾係呢個時間..我真係吾係玩敏..
先當我係2.6秒出..我隱左雖然係走得慢d..但係你點走都係鎖死係1個範圍..
  暈左你先..再亂埋你..基本上同暈左冇分別..係甘亂走15秒..記住..係15秒..
呢15秒..封埋你內功..吸你血..有2招..2招加埋每2秒5百血..仲有招毒龍基本內功..
  招你成7百到...搞掂哂開埋2連大絕..開埋二連個陣你已經吾知比我吸到剩番幾多呢?
  5k血? 我諗仲有3千到掛..我本人就3千7血..吾好忘記當時封緊你內功..甘打落去..我諗都係我贏..其實出哂d招都係7,8秒..當然我d吸血係16秒..等到你醒番..你1定冇左3千血以上..
   不過我通常都係..出哂d吸血招就打人..廢事吸人地甘耐..吸到夠打佢2,3下就瓜左..好冇癮..

p.s 54lv 同風雲..形天..57lv 都贏左.. 56ec贏埋..可能佢地吾識出招..d裝廢..之類..
但係堅信係50幾lv呢個階段..形天暫時未能有好大把握贏到毒龍.!
回復 支持 反對

應該係毒龍
d技毒多,雖然攻高防高姐...

我估毒教囉

但係如果唔鍾意一隻隻咪刑天,有範圍技

ps.證明攻高防高都唔代表一切@@''
(因為online職業多數攻高防低,防高攻低咁...)

毒龍初期升得快(升呢主義者一定用毒龍)1-40lv升得勁快
不過D蕉刀幾廢
刑天升得慢(冇耐性既人五好用拉)
不過D蕉正過毒龍N倍"

我玩緊刑天n風雲
回復 支持 反對

回復 26# 的帖子

毒龍升得快!?咪玩我喇@@!刑天先快呀!刑天d招技我認係丫,但毒龍d招唔見得廢lo@@!仲有!毒龍暈人係15秒學爆之後!仲有招封內!毒龍p刑天方法!先大忍再暈再行屍之後落3毒再出招殺招再封內之後迫對方要近攻,再落毒拖住對方!咁樣好大機會p贏!
p.s本人經驗!
回復 支持 反對

如果大家都有大技GE話一定係刑天玩哂  仲有樓上果位人兄我想同你講毒龍隱形 一下刑天斬OR戰神怒吼打一下就會出返黎  比你再高LV D 去到80LV 毒龍根本就唔夠防 勁易比刑天秒 毒龍有招技封技8秒 不過刑天到左80LV一樣有技封8秒仲要係唔洗等 加爆左一千飯圍 所有野封技  比你暈左先一下大技開返咩事都無 除非你一開始封到佢技先 就算封到8秒之內殺佢唔死就係你死期  不過一般黎講 封技果招刑天係快好多    隱形唔係大哂 只要隱緊形一中技就會現身嫁啦
回復 支持 反對

回復 27# 的帖子

哥哥仔 我想同你講毒龍就算加爆暈技都係得8秒邊有15秒錦多= = 你對刑天根本上就無得拖 佢一暈你沖左過黎你點拖   P.S 封技只係封內功 刑天只係會無左 暈人果2招 同 刑天斬果D 姐 仲可以用殺招 你地唔好睇少殺招 我成日同毒龍P 都係玩殺招就殺左佢 本身刑天 有2連 第一LV 就25%  2 LV就去到35% 嫁啦   再去到75LV 3連  25 % 你用殺招果時 撞岩你果下係3連     本身當你一千攻  用左大殺招 加多40%  姐係 1400*3=4200  只係一招技你都無左 4200血 毒龍仲要少血 點打?    同你地講去到90LV以上風雲係玩哂    佢一下 (出技唔洗等10秒回一次)千引萬江流 去到 95LV 6段果時  300%內功傷害(無可能錦少) 一段扣你2千血  6段會係2秒扣哂 仲要無視你化勁  除左 刑天去到後黎多血夠頂佢一招之外都無咩人夠頂   (注意我 刑天玩7力19體 去到 E家95 LV 先得萬3血  你毒龍果D 點定佢一招技??
回復 支持 反對

原帖由 yuensiuhei 於 20-11-2008 11:43 發表
哥哥仔 我想同你講毒龍就算加爆暈技都係得8秒邊有15秒錦多= = 你對刑天根本上就無得拖 佢一暈你沖左過黎你點拖   P.S 封技只係封內功 刑天只係會無左 暈人果2招 同 刑天斬果D 姐 仲可以用殺招 你地唔好睇少殺招 我成 ...

朋友,我唔係太認同你既講法
我當你刑天出三擊先打埋黎(計你1200攻),比你暈兩秒,但最多出多一個殺招(計埋你出最強殺招),之後我比埋你殺招出到3連打,計落去,
1200x3+(1200x1.7x3)=9720
毒龍防我計你400,一開始你三擊=1200x3-400x3=2400
殺招x3=6120   扣左防你扣6120-400x3=4920
共扣5160
講緊兩個都85lv,85毒龍血破7000(我當時7千幾),加埋食地龍血(如果食大血就更加唔洗講),不過一個小血唔記左+幾多,當佢1200
我食埋血你一共扣我3960
比埋你4000,4000對85毒龍黎講唔係小,不過三擊加一個最強殺招有70%機會扣唔到4000咁多,因為出殺招好難打到x3
而且如果我暈你呢?咁就完完全全唔係咁講
係打之前先用邪龍變
到開打時先暈(唔記得暈幾耐,不過當你8秒)--->吸血--->落毒--->殺招x2,8秒內做哂,你起身時比多個邪龍潛
我吸血吸完你8秒之後,血加番哂,變左只係扣左我一千幾血(講緊之前扣我4000,如果扣唔到我4000我血應該係冇扣過)
先同你計你8秒內扣到幾多
吸血,一次500=500x4=2000
落毒,一次550=550x4=2200
殺招x2(睇個毒龍攻幾多,我計佢900),900x1.7+900x1.6=2970
最後邪龍潛.計佢-1000
共扣2000+2200+2970+1000=8170
扣防,唔知幾多,計你防到得番扣6200
食埋血=扣5000
13000-5000=8000
你得番8000血,唔好唔記得8秒後你仲有野中,吸血(仲有8秒),中毒,被落毒(仲有8秒)
你唔可以再用三擊,因為我會貼你身,你打既就只有刑天斬同兩個殺招
不過係我吸血同食血之下
你攻勢絕對比我慢
如此計落去,你話邊個打win邊個
不過我絕對贊同任何刑天係有可能打win任何毒龍

以上只係我個人意見
回復 支持 反對