收起左側

【Part 2】弓兵國兵堡文明特色(新手必看 中了別拉兵吧..)

忘唔忘記係你ga事
拉左就係拉左 咁人地原唔原諒都係人地ga事
回復 支持 反對

原帖由 s06367 於 18-8-2008 03:28 發表
希望有個更明確既拉兵定義..

樂古版一直都講,拉3下先叫拉兵。
回復 支持 反對

原帖由 小豪仔Jacky 於 18-8-2008 09:02 發表
忘唔忘記係你ga事
拉左就係拉左 咁人地原唔原諒都係人地ga事

唔係忘唔忘ga事
係出發點ga問題,我重整係為左同你硬打硬, 拉你係想一兵不損。
問題係玩兵堡既人一見到就即踢,唔講清楚問清楚,變左個個以鵝傳鵝,咩都唔理。
回復 支持 反對

原帖由 422942002 於 18-8-2008 13:34 發表

唔係忘唔忘ga事
係出發點ga問題,我重整係為左同你硬打硬, 拉你係想一兵不損。
問題係玩兵堡既人一見到就即踢,唔講清楚問清楚,變左個個以鵝傳鵝,咩都唔理。

咁姐係拉左啦
咁你就唔好講廢話啦唔該
回復 支持 反對

原帖由 小豪仔Jacky 於 19-8-2008 02:34 發表

咁姐係拉左啦
咁你就唔好講廢話啦唔該

樂古版到講明,射 > 走 > 射 > 走 先叫拉兵,而家你係話  射 > 走 > 射 係拉兵。

個個1p好似你咁諗,咪即踢人囉。
唔該你唔好講d唔講d。

你咪睇下d人講咩
http://nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3380231&extra=page%3D3&page=2

回復 支持 反對

原帖由 422942002 於 19-8-2008 04:51 發表

樂古版到講明,射 > 走 > 射 > 走 先叫拉兵,而家你係話  射 > 走 > 射 係拉兵。

個個1p好似你咁諗,咪即踢人囉。
唔該你唔好講d唔講d。

你咪睇下d人講咩
http://nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3380231&e ...

首先
我係講番個個做1p點樣話人拉兵ga方法
第二 射走射 係做1p話人拉兵ga原因
第三 係唔係射走射企係再射 再射走射 就唔拉兵? 返屋企訓覺啦

樂古果到基本上有錯
我可以同你打場
我做蒙 你做條
我射走射 再企係到射走射 唔叫拉兵喎 你唔好話我29喎
根本係有錯
回復 支持 反對

原帖由 小豪仔Jacky 於 20-8-2008 03:00 發表

首先
我係講番個個做1p點樣話人拉兵ga方法
第二 射走射 係做1p話人拉兵ga原因
第三 係唔係射走射企係再射 再射走射 就唔拉兵? 返屋企訓覺啦

樂古果到基本上有錯
我可以同你打場
我做蒙 你做條
我射走射 ...

第二 < 射走射 既目的唔係拉兵係其他目的 ( 肉盾, 重整) 往往d人都唔理目的。

第三  < 射走射 之後係企定硬打硬  < 唔好定章取義 , 一係你冇睇(硬打硬)<<呢句野

樂古定義錯? 錯既話一定有人出聲,個post有人都引樂古定義,但有冇人反對?

你根本冇睇清楚我講既野

我射走射,係為重整對形,之後再同你硬打硬 <<<<   企定同你打 你明未?
你射>走>射>企再>射>走>射 同  射走射走射走有咩分別?

而我講既係 射>走>射 >之後企定唔走同你對打。
回復 支持 反對

原帖由 422942002 於 20-8-2008 10:37 發表

第二 < 射走射 既目的唔係拉兵係其他目的 ( 肉盾, 重整) 往往d人都唔理目的。

第三  < 射走射 之後係企定硬打硬  < 唔好定章取義 , 一係你冇睇(硬打硬)走>射 同  射走射走射走有咩分別?

而我講既係 射>走> ...

GOOD GAG
你未答我
我蒙你條
我射走射 再企再射走射
射走射 點同射走射再企再射走射呀?
都唔明你點諗

仲有你重整已經有問題出現 幾隻無問題
但係成隊咁重整就好有問題
咁對近攻步隊好唔公平
已經屬拉兵論

仲之樂古果到係錯左

現家正常GA 1P正常都會用射走射個方法黎話人拉兵的

你講GA野 講出黎都無用

因為講左都唔可以改變咁多年GA玩家

拉兵都要嘈一餐

證明左你係新手

我都無乜野點講了

仲之射走射 做出左呢個動作 已經算係拉兵 唔理你DEL兵定再走

回復 支持 反對

樓主大部份都講得ok好  但係精蒙打得贏精象我切咩都得....
回復 支持 反對

原帖由 L~~ 於 20-8-2008 13:20 發表
樓主大部份都講得ok好  但係精蒙打得贏精象我切咩都得....

淺灘上姐
回復 支持 反對