收起左側

呀媽 我大個仔喇

回復 9# 的帖子

^^可憐 如果呀媽365都係屋企 我實好慘 好彩我呀媽佢一個星期都有幾日出去打下牌
回復 支持 反對

第d人個仔尼講 佢話(xxx個仔 夠話自己唔會學壞 你睇下佢而家???打交,食煙  總知唔俾去)  我就講(咁大個仔你open d得唔得)
咁呢d人實有嫁啦
總有人會學壞   睇個人造化姐
冇可能因為見到有人學壞就成日驚自己個仔學壞
夠有人讀書叻 操行好
而成日出街又冇學壞啦
點解唔諗下自己個仔識到d益友而變乖變好呢
更何況你媽咪又未見過你d fd

你都16歲 差兩年都18歲  都大個 識諗嫁啦
驚  仲要驚到幾時  咁驚到幾多歲先肯比我出
到時拍拖果陣  唔通又話  驚果個女仔唔好
所以唔比我同佢一齊?仲有拍拖點算
成日唔比出街  人地都唔要我啦

呢個時段人際關係好緊要嫁喎
假如d fd 出日約你都約唔到 都掃興啦
你諗下d fd仲會唔會約你
就算係  首先都唔會諗到你先囉
咁你係人地既位置又退左級
你試下問下你呀媽   假如你班朋友約你
原本諗住同朋友一齊開開心心玩
就係因為我呀媽驚我學壞所以唔比我去  冇得同朋友一齊玩
果種失落感會係點   將心比己

你呀媽都可以打得麻雀啦    我夠可以話驚你打麻雀輸得多  
唔通因為我信你唔過  怕你玩得大  所以死都唔比你打咩
唔可以因為你既擔心而限制我既自由

我都好少出街   我老豆見我成日係屋企  仲成日吹我 叫我同同學玩添
(因為我d 同學fd 好少得閒,所以冇得出,我都有解釋過,但佢好快又唔記得,果陣我都係15,16歲)
又唔見我學壞:起碼冇食煙   丸  野事果d   呀爸呀媽都冇擔心過我  

你呀媽自己夠可以出街玩 打牌
點解我唔得?  總之我返到黎好地地就得啦
如果係我  我一定會同你媽傾好佢   如果唔得 我一定唔服  我又冇學壞 搞事  食煙
有乜理由話驚我學壞而唔比我出街
就算你打我鬧我   無論點 我都會照出
假如你呀媽識用電腦   而又肯同我傾   我唔介意同你呀媽傾

如果覺得我講既野有用既 咪試下講  覺得冇乜用或一d用都冇
當我講下就算
我講既野可能有d火藥味   sorry
但我替你唔底
冇得出街   朋友方面都影響到
同埋到左呢個年紀   係人都出街
出下街好正常   又唔係落d  果d  
或者我未做過人地父母   我仲未識諗咁多同埋諗得唔夠全面 忽略

回復 支持 反對

原帖由 aR_華〞 於 23-9-2008 01:03 發表
我都你都係一樣
最好就係俾你丫媽睇到你大個仔左
要識諗左,但係你丫媽真係太過嚴啦
可能你平時俾左你丫媽一種feel 就係細路仔

乜你個樣咁似英皇新秀
第三名果條友o既=.=
回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

我同你相反...我阿媽冇咩點管我..
不過我就內向d  冇成日出街咁........
你可以張你呢番話同你阿媽講
回復 支持 反對

甘都唔比出..您阿媽無言....我有時玩通頂阿媽都比..打個電話番屋企話比佢地聽話遲d番/唔番
回復 支持 反對

說話,行動,平時表現
其實呢一d你比媽媽感覺到你真係大個仔啦
佢就自然放心啦 :}`
成熟點,,,佢就會放你
回復 支持 反對

我教你一個方法:

你丫媽咪連d朋友都唔比你去見o既-0-
咁即係冇得出街啦...
咁咪帶d朋友返屋企關埋門打機玩其他野囉 a_a

==========================用以下方法前請三思 [[yoyo_027]] =========================

你丫媽咁想你做個自閉乖仔, 你或者可以試下以下方法..
軟o既唔受, 咁就黎玩激d [[yoyo_046]]

你帶條女返屋企關埋房門玩囉 =0=..
你係裡面玩game.. 以你媽咁o既性格仲唔以為你係度做緊18歲以下唔應該做的野 a_a[[yoyo_051]]
你呀媽實激死咁滯 -v-

如果咁都唔win.. 必殺技=0= (小朋友唔好學 =.= 未知成功率)

你咪可以拖住條仔返屋企a_a.. 如果你搞埋d咁o既野..
相信激到佢以後都唔想再理你 [[yoyo_089]] (當然係扮-.- 唔好亂咁搞=.=)
回復 支持 反對

我都係16歲..
不過我阿媽比我出夜街..
可憐樓主
回復 支持 反對

我阿媽都係咁,街都唔比我出,一放學就要番屋企,生日放假都係咁,自己生日都唔得,同學生日就唔洗講,同佢講話同朋友出去玩,佢就唔比,話出下出下就變左飛仔咁,講講下就話,出啦,出左就唔好番,成日話我內向,但係又唔比我出街,打機佢又叫唔好成日打,想點,食飯買衫都要同家人,如果係咁係正常定同細路冇分別
回復 支持 反對