打印 上一主題 下一主題
收起左側

咒勁唔勁??

1轉弓秒1轉咒難?
我61lv用光抗+光精都俾個53lv打死左5次上(試過好多次)
我講緊既係高lvand高job(3轉咒lv*20or30)
我講錯左3轉,sor
其實就算4轉都唔應該輸,因為4轉咒既距都唔係短,
4轉咒都有暈技,睇下邊個出得快
3轉咒高lv爆job打死地?
唔打死地就用黎pvp ga啦(+攻)(見過好多)
5轉同樣
3轉咒爆左job唔打死地既就會要黎+1部分攻
到時3轉咒未必唔夠3轉弓打(因為高lv,so補血快)
而且3轉咒開左盾只係俾3轉弓打到一半既血,但係補血就唔係補一半=.=(未經試驗)
3轉咒係有盾的,+攻既咒係未扣死之前就可能打低對手
相對,3轉弓都係一樣
俾3轉弓打一下係未死得既
5轉弓係戰卡,多數人用pvp(見過)
3轉咒係輔卡,少數人用pvp(都見過)
但係我見過高3轉咒(+攻)打5轉弓lo(仲win左)=.=
個咒打弓1下4000,弓打咒就6000(減一半),之後一回就max左,個弓就死左
大家lv都唔係差好遠

評分

參與人數 1樂點 +18 收起 理由
sai6606 + 18 經驗與分析 (包埋對7樓的加分

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 兇手 於 14-10-2008 22:35 發表
1轉弓秒1轉咒難?
我61lv用光抗+光精都俾個53lv打死左5次上(試過好多次)
我講緊既係高lvand高job(3轉咒lv*20or30)
我講錯左3轉,sor
其實就算4轉都唔應該輸,因為4轉咒既距都唔係短,
4轉咒都有暈技,睇下邊個出得快
3轉咒高lv爆job打死地?
唔打死地就用黎pvp ga啦(+攻)(見過好多)
5轉同樣
3轉咒爆左job唔打死地既就會要黎+1部分攻
到時3轉咒未必唔夠3轉弓打(因為高lv,so補血快)
而且3轉咒開左盾只係俾3轉弓打到一半既血,但係補血就唔係補一半=.=(未經試驗)
3轉咒係有盾的,+攻既咒係未扣死之前就可能打低對手
相對,3轉弓都係一樣
俾3轉弓打一下係未死得既
5轉弓係戰卡,多數人用pvp(見過)
3轉咒係輔卡,少數人用pvp(都見過)
但係我見過高3轉咒(+攻)打5轉弓lo(仲win左)=.=
個咒打弓1下4000,弓打咒就6000(減一半),之後一回就max左,個弓就死左
大家lv都唔係差好遠

作為一個85弓
我的經驗話俾你地知
不論我是用傳獅+7 還是 古85弓+7
我係秒唔到70up既咒師
兩把都係合左爆盾,再用72小刀+30%爆傷

上左水抗後
4轉咒完全無威脅性
多暈多冰封技都無用
會升得高4轉咒既人並真係用得黎pk既人 在天空ser也是5隻手指就數得哂
所以不用考慮有敵人係4轉咒全攻,
因為不會遇上的,遇得上都未成氣候

正常人用3轉咒遇上3轉弓都唔會開盾
就算對手不是3轉弓,都唔會開盾
因為根本係自殺行為,而且mp盾擋唔到出血
出血係愈高lv出得愈多

講真果句
一個1lv都可以打死85劍
只要85劍唔還手,殺得死都只是時間問題
3轉咒不及五轉弓
根本不是有無贏過的實例
一般有抗光弓都破百光抗
就算你全攻,攻擊力仍然好弱
pk場內傷害減半,你打人1000先扣得佢500
當然慢慢打一樣係打得死光弓啦
但時間拖得愈長愈危險,光弓20技係燒mp的

回復 支持 反對

咒 升等 應該是眾職之首吧..

無論是初期拿到了火精還是中期用光精後期用水精
技能配搭也是最豐富而容易組合的 ;)
有空可以到置頂的4個post
回復 支持 反對