打印 上一主題 下一主題
收起左側

知心的朋友~你有多少個呢~

原帖由 冰月~ 於 8-12-2008 05:53 發表
知心朋友最好同自己同年''
不過我有個知己都大個足足10年-v-'''

年齡的問題不大~~有共鳴就可以了~~~~~
回復 支持 反對

其實一切問題都可以落罪到失敗的教育上。
不是失敗的教育把年輕人教到是非價值淪喪,那來這麼多社會問題?我地仲駛唔駛係到為左搵個起碼稱得上「朋友」(知已都唔算喇)既人而煩惱?出面d粉腸正係識得自私自利,邊黎搵過肯幫自己既朋友?(因本人非常不滿香港教育,莫怪我什麼問題都怪到教育的頭上)
其實唔覺唔覺,大家自己都可能會做左自己唔鍾意人做既野----fd唔肯跟你出街...咁你又係咪人約你而你得閒就一定出街陪人地?
現在,大家的交際越趨不如意,交際不如意,所以很多人都對他人起了戒心。久而久之,整個社會人與人之間都起了隔膜,成了惡性循環。
將來,問題不再是大家只在討論區洩洩憤而已,而是變成空前的災難。我說的太誇張?不急,你早晚會明白我的意思是什麼。嗯,會明白...

回復 支持 反對

回復 17# 的帖子

冇錯丫-,-""""
回復 支持 反對

十1幾歲人都冇一個知心朋友!!
回復 支持 反對

回復 24# 的帖子

11碎個個都心智未成熟-.-....
回復 支持 反對

唉....以前我識朋友自問次次都係交心的 有咩秘密 "魚"野都同佢地分享 但係最後先知佢地原來當自己係傻仔、水魚   將我d野唱通街  講真到而家我對朋友都有格幕 到而家都未有一個可以令我分享秘密ge朋友 可況知心好友...或者人大左  自我保護意識更強 搞到我而家都交5到個心出尼~.~   ps.樓主我都係中5wo 咁岩ge-.-

回復 支持 反對

回復 26# 的帖子

我覺得我係識你既~~

自我一睇你個名我就估你應該是我其中一位朋友^^"

這是直覺*.*"

你看我的頭像~~再看看你msn的朋友當中~有冇我呢個頭像~~~有既話~我就是你的朋友~~~

沒有的話~我都可以做你的朋友唷^^

ps:我的頭像是獨一無二丫XD

回復 支持 反對

對我黎講樂古既所以人都係我既朋友- -
回復 支持 反對