查看: 3910|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

一年的遺憾

在下係個幾月前同一個女仔道歉...
事緣一年前不幸講廢話太多...激到人地[[onion_77]]
人地就足足唔采我一年,又唔可以話唔采,只不過我同佢講野佢就回返我:關你咩事![[onion_47]]
一年後我決定道歉,我好直問人地我有冇做左D咩對你唔住既野(依家想起面都有D紅,點會直到咁白痴?)。對方:唔知囉!
咁即係點?

再之後,個女仔問我攞野(MSN),我有D火[[bao_01]] ,道:冇必要比你。   跟著精彩囉,比人鎖左,XG個FD list都刪埋你[[tk_40]] 。

本來人地鎖左我返而令到我對佢好感大減,以為事件告一段落,點知之後feel又返番黎,又開始上堂成日望住人地(偷望= =),事件原來仲未解決。
我想問,黎到依個地步仲有冇得救?[[tk_33]]其實我真係好鍾意人地,好想搞返好段感情,難道真係冇得救????????????????!!!!!!!!!!!!!!!

回復

睇黎佢的確好憎你- -"
算啦..我諗除左奇跡之外冇野幫到你..
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

知否人地憎在下既理由?
我搵人幫我問我過了:佢(即係我)成日講埋D無聊野又煩。
我覺得其實係因第D野,唔可能因依個。
回復 支持 反對

其實你好應該係msn個次既機會度同佢講清楚-.-
一年都係咁''
文神爺我都幫你唔到-.-
有既,揾日打俾佢扮衰仔認錯,講話係我衰or something like that,有幾衰講幾衰
講到佢forgive你為止
不過佢肯唔肯聽就令一回事=.=
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

明顯對方係唔show我,
一般方法搞唔掂。
想擺個女仔張相上黎比大家過過目...
擺唔擺好?
回復 支持 反對

原帖由 zero101 於 3-12-2008 17:38 發表
明顯對方係唔show我,
一般方法搞唔掂。
想擺個女仔張相上黎比大家過過目...
擺唔擺好?

咁係因為你自己重蹈覆徹...
無汲取之前既教訓....
而家唯有靠你自己用誠意打動人...
三兩次肯定無用嫁喇....
長期抗爭吧啦...
姐係每日sd 1個sms比人道歉咁啦...(如果你接受到既話)
方法自己諗啦....係睇你自己誠意有幾多...
回復 支持 反對

其實sd我覺得唔夠,面對面會比較好''

樓主中意既個條女有無朋友or佢會唔會上樂古先??
停一停,想一想
如果俾佢or佢朋友發現你pt左佢張相出黎
佢會更加憎你''

真的要靠你既誠意了
回復 支持 反對

整張相出黎一事當我冇講過,悔氣話而已。
本人唔玩sms,同就算真係日日sd sms比人,人地好快會換左個號碼。
在下係一個比較內向既人,不善交際,表達自己更是外行一個...
同好奇怪,個原因其實係咪令有內情?...
係咪真係就憑我講無聊野就嬲人嬲左一年?
我自己覺得解決方法有 :
1.如上面所講,面對面。
2.搞清楚人地嬲你d咩再講。
3.等時間沖淡一切。
4.等人地生日同佢講生日快樂(唔一定做:送大禮)。
5.奇蹟。
6.搵溝女高手,不過我唔係好鍾意個d人。
7.忘記人地。
8.搵代替品,不過好難,在下專一到恐怖。
9.單膝下跪,求人地原諒自己。
10.周圍放風話自己鍾意人令到人地不大可能再唔理你,試下人地有咩反應(應該唔會有生命危險= =汗")...衰左就算...還定咁落去都係冇。

唔知邊項措施最好?
其實大家係咪需要更多資料作去分析= =?
即係你比人幾多料人地就比你幾多料...
廢話講完,各路人兄請指教~
回復 支持 反對

1同2係最好的﹐搞留清楚﹐等自己都有個知字先﹐其後再算‘’
咁你咪好憎我-_-不過我只懂去留住女仔既心XD
而且唔個點解好容易捉摸到佢地﹐所以都幾受女仔歡迎﹐可能星座關係吧‘’

3﹐7﹐8
呢3個都只係樓主唔想接受現實而做出既決定
如果真係中意人﹐比D勇氣出黎敢問樓主既對象OR朋友知道你是內向嗎﹖

﹐9﹐10
以上做左絕對有可能會有反效果﹐10<<<做左必死
回復 支持 反對

人地唔理你 冇計!
就算你真係對人地有feel!
但係感情e樣野好難講!
回復 支持 反對