收起左側

一年的遺憾

請問樓主有幾清楚佢份人-0-?
回復 支持 反對

回復 11# 的帖子

係度好難講比你知...
我最清楚係人地同我既生活習慣同態度大不同。
佢平時通常都係聽歌...上下討論區。唔打機,打機白痴一名。
返學都幾勤力,上堂唔會訓教,但有時會睇得出佢發左夢。佢英文科最好,其餘無樣掂。
一小息/午息/放學/所有非上課時間一定搵朋友一起(除非上廁所),但佢自己唔會主動講野,係人地講...咪笑下囉(說來遺憾,從來都聽不到人家說了什麼)。如果佢唔係女仔,應該係被人排斥的一群。
更詳盡:http://weblog.xanga.com/zero1010 ... 91312356735352.html
咁唔知冇違反版規= =...
再有唔清楚再問我。
回復 支持 反對

那麼樓主應該試下搵機會同佢傾下計,談下心,唔洗驚食lemon
最緊要係你有嘗試''

那麼佢又係一d好靜好少出聲既女仔黎吧?
回復 支持 反對

回復 13# 的帖子

佢係幾好靜下...
但我自己....係沈默。
lemon我食唔少,點解我咁憂心?唔係我真係唔夠薑,係人地真係唔比機會我。唔好講談心,正常講一句都有困難。

其實,在下是不願花太多時間到這個女的身上,不幸是對方正中在下的「要害」,在下心中一直不能把她放下。
二人性格的差距,與我必須處處遷就對方(遷就對方,對情侶夫妻很正常,但這裡說的遷就並非普通之遷就也,且只能是我遷就對方。對方因能力所限,並不能倒過來遷就我。)我對對方有很多地方也不甚喜歡。喜歡了人家,卻發現人家在性格上與自己大不同。
對方年長我幾近一年...但我們二人間思想的年齡差距,差了二十年之多。可以說,我並不適合她,她都不合於我,但事情往往不是明確。
回復 支持 反對

咁樓主還是算了吧,既然知道自己同佢唔甲,而且樓主亦睇得咁開,相信你心中對佢都有所保留的吧''
不過樓主如果第日真係想識多D朋友同女仔溝通到,真係要放膽去交朋友,就好似我咁,到新學校既時間總是主動同新朋友傾計,女仔都一樣,唔好因為性別唔同就驚俾人講同怕羞''
好多人都係因為咁而錯失機會''
所以望樓主對溝通方面有所改善~[[onion_48]]
回復 支持 反對

朋友我應該幫到你
你知係我邊個就得
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

可能..佢都幾重視你..唔系既話..冇可能你愛佢 佢會甘惱既~
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對