打印 上一主題 下一主題
收起左側

6亞同FD打問題

關閉 [複製鏈接]

我同FD打佢匈奴 我維京
佢15分4X秒升城 我16分半到升
佢係甘出馬爆我 殺我村 一見我出槍兵守就唔亂我 拿拿林帝 3X分鐘帝
佢一帝完就即刻成隊騎衝埋黎爆我TC
我點打佢好 我係城中搵騎亂佢 唔係比佢招就比佢殺
點算 有冇方法打佢
仲有個問題 上城果陣有D咩科技要升 上完後又要升咩
唔該幫幫手
回復

時間上你慢佢少少,而且你d馬冇乜用,唔好諗同佢鬥馬,所以你要用吉吉守,之後快速升帝,途中升晒d工作速度呀伐木呀耕田呀掘金呀石呀攻防幾樣最重要,其他你自己睇下點,整多幾個城鄉中心同軍營,一至兩個城堡用黎出投石&出兵速度,佢出馬既話你經濟應該會好過佢,升得快過佢,最後就係爆吉吉同步兵加狂戰你d步兵勁過佢,血多d又可以升盡攻防(佢係有戟兵,但你冇馬仔佢戟兵都冇用,同你隻長槍兵差唔多)再加幾架投石,村民一齊行,就算佢出遊俠都唔使驚,一打一的話出遊俠好快會冇錢,最後就係睇控兵同出兵速度喇~
回復 支持 反對

15分4x匈奴升城,資源點都唔會太好
但16分半到升既維京,可以做到唔錯資源,唔洗擔心
維京可以用屋圍住自己,起多個城中,之後就升哂伐木挖金既資源,再出騎數,數量都會比佢多
回復 支持 反對

吾洗出槍兵既 你wall下咪得 上完城再打佢 再吾係跟佢風 出僧
回復 支持 反對

莊神不愧係莊神
出僧防騎亂
爆經衝帝
果然係帝王莊
回復 支持 反對

日出而作 日入而息 帝力於我何有哉
回復 支持 反對

越快越好,然後出騎士亂

評分

參與人數 1樂點 -3 收起 理由
神乂怒火 -3 推舊文