查看: 66517|回復: 221
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[信長問題教室]有咩問題都可以問..我都會盡量解答

本人信長雖然都唔係真係好好好神手果D
不過都由7.4C玩到而+同有玩下VLAN盃同唔小團戰
我見好似好多會員對信長都唔係好認識
所以開E個POST...
有咩唔明可以問下
我都會詳細解答
如果有超神手經過既
都可以俾D意見細佬=]
原意都係想幫下新手...神手唔好插><

回復

我有個大問題....相信都係 好多人嫁問題.....

點可以禁走場.....
講笑啦  冇法解決

你如果長注係到  回答問題,,,不如講d  信長好小人知嫁野...

例:明智大技 卡信長大技.....(我相信好多人都知....我都係上排人地講我先知....)
一係就講D  bug出泥- -  
一係就講下你 玩信長心得....
隻隻英 嫁方法   
姐係長淺  打型  出d咩  法型出d咩,,,,

我估會多d人睇

你叫人問 問題  (十)時間好難諗到
回復 支持 反對

你唔好打d咩英咩英d教學出黎就得喇
小弟真係好睇唔過眼...最好笑見過有人話森仔係最勁既英都有

卡信長大技的有:明智.上泉(柳生都得...想知點解同樣係織田軍都得?樓主冇咩可能唔識掛)
上泉大技時會被火計/龍城之火殺到 應該少人知(唔知又有冇改到)
直江閃完即大係可以做到疊爆效果  都應該好少人知 同埋勁難做到...
香宗大技好似係多左10攻(唔知1lv定2lv)姐係佢話加45變左加55
冰計會係4秒~4.5秒爆哂  應該冇人留意過
捉人最慢係道三(織田軍捉6秒果隻)
若冇9100本多大技係追唔到毛毛同果心  (追唔到毛毛好少人知)
依d樓主知嗎??

本人新手  於11.2b才開始玩信長
最後問你一條問題         槍神出雙長船有冇用?會唔會易爆d?
回復 支持 反對

我個人覺得就唔會..
如果係我...
我會覺得浪費錢...所以我會出多把正宗or魚神好過
重有- -
上泉大時係無敵
正實係冇傷既
香宗既大+既攻係永久既
唔係爆波波先有
直江好似你咁玩
好易會cut左技
而係原位爆
所以建議用傳統既疊位
回復 支持 反對

我想問點解舊版本立花係上路瀑布放大絕會彈game既
答唔答到我?_?
回復 支持 反對

無聊問題!!!!!!!!
一句答晒~bug囉[[bao_27]]
回復 支持 反對

5# 池少~
有幾種可能
第1種係bug來
第2種可能係機既問題
不過正常係bug來
因為果時既信長圖重係有好多bug
回復 支持 反對

樓主好廢話~~~~~
我100%肯定係張圖有bug
所以之後既圖....信長創造人呀鋒~~~就將個瀑布剷左啦!!!
回復 支持 反對

都係和和子勁=]
回復 支持 反對

11.2b綠優
1.加仔淨1血唔變木頭點解決(姐係點樣殺死佢)
2.加仔臨死前比人暈左係唔係唔會變木頭
3.虎徹同暈刀係唔係無視閃避..
4.信長入面cp最快係唔係風魔.由1lv~1xlv.我要吸埋cp經驗..姐係話足利騎兵長注cp區就唔計..若足利+騎兵一齊cp就照計(以上情況假設冇人搶cp)
5.松姬招飛係一定要探索地圖(姐係見到個區域入面有乜野.同埋出技click到人),,定係可以行過果個地方(曾探索)..就飛到
6.果心.阿國等飛行英食唔食到百地隱雷
7.明智秀滿出鬼手係咪真係可以吸多血/mp
回復 支持 反對