查看: 2396|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩加仔心得

小弟玩信長1年都冇 但而家以經唔想玩lu 太曬時間

亦係新學制既白老鼠 目標入大學!!!!!!!!!!!!!!!

番番黎先 加仔係就超好玩既英 出咩裝都好強 佢係我第1隻過20殺既英

小弟至今都味試過30殺 最接近果次都係29--

加仔玩法1:脅差型

相信大家都對呢個裝都幾熟識 不過我就淨係玩過2-3次

一開波底庫+電卷+肉 之後打路(最好單路)/cp 因為你玩硬既話無咁易死 有火牆打路又易

之後就加個閃介 夠錢出血鋼<--打路必出先 之後都係出番合脅差要出既裝 係到我唔詳細講 唔明先再問

出左2把脅差之後都夠曬硬 要殺人就出毒刀,雪走 唔係既等上魚神啦--  

其實去到神裝都唔洗講點出裝掛  殺人方法就係2,3追住黎打

玩法2:出陣太

呢個係我第1個玩法 底庫+電卷+肉 之後去cp/食路 呢隻出法係我一開始玩 所以都係cp多

但係食路都唔錯 夠錢就出閃介之後回魔  根住出手劍,爆彈就隨你 我多數都會出1個

因為出完1個 cp多陣 殺多個人就夠錢出能量鋼 殺人方法好易-- 2技3技電卷爆彈 手劍都唔洗就應該gg

記住簡小血啦-- 唔係亂黎-- 總共出2個能量鋼 第2粒能量鋼用回魔換/合閃鞋

之後手劍/電卷換雪走 之後合陣太 毒刀可出 之後就上神裝 我多數都係出魚神=-= 鐘意不死^^

玩法3:半攻法?

底庫+電卷+肉 呢個我推薦cp 之後閃介,法鋼 手劍,爆彈<--出唔出都得啦 之後就上吉鋼

吉鋼前最好就有3-4殺啦 係12lv前要出到 唔係就出完都難殺人--

出完吉吉就出落石/毒弓 我會簡毒弓 加全能力

毒弓之後鬼切 之後大家鐘意點出都得--  推薦3日月

玩法4:法裝?

底庫+電卷+肉 呢個我推薦cp 之後閃介,法鋼/回魔 又係手劍,爆彈啦

之後就買吹箭 前期睇魔殺人-- 因為出回魔就係岩岩好夠架渣

前期見人就秒到 食你2秒幾火牆痛到hi hi 吹箭之後落石/毒弓

之後繼續出法裝都得 法裝就出毒弓 鬼切 同玩法3後期咁

攻裝就雪走,毒刀 2秒慢慢斬^_^ 之後又係出魚神果d-- 隨心啦

玩法5:攻裝?

底庫+電卷+肉  食路/cp 之後閃介,回魔,回血 出巨龍

想殺人先就毒刀 多法英就出法倫先<---姐係3000蚊果個

你合埋再出毒刀又得 出3000蚊法倫再出毒刀又得

姐係最後係 庫,電,巨龍,法倫,毒刀,閃介

之後又係上神裝既時間 大家鐘意啦--

-------------------------------------------------------------
而家加番d補充 cp既話 3lv就去食下忍 2技浪人 3技再睇血電卷 食下忍係好重要既 食唔到就肥慢好多

5個玩法前期要殺人就要長買手劍  食cp既話唔好係到單機 見附近條路對面冇血就行過去殺佢先

or打燈叫人一齊殺

係咁多 覺得唔岩既請出聲 但唔好插得咁勁-- 邊打邊諗可能打漏/打錯字 請大家見諒

多謝收看

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
~!卡卡西!~ + 5 有呢顆心,值得加!

查看全部評分

回復

小弟玩信長先玩得四年 但依家已經冇玩lu 因為太多人話加仔有好多種玩法
我玩加仔只有硬裝同法裝
我望見紅字整得好亂 但呢篇野相信係俾d 岩岩玩信長既人既山埃tip

無論如何點都好,你有咁既心我都支持
回復 支持 反對

咁我變番黑色啦
回復 支持 反對

咁我變番黑色啦
chion2005 發表於 26-10-2009 11:45

其實將原本紅字整理返好就可以
唔洗特登變返做黑色
回復 支持 反對

其實將原本紅字整理返好就可以
唔洗特登變返做黑色
火炎爆炸器 發表於 26-10-2009 11:51

係...黑色係一隻好美麗既顏色
可以將其它色吞噬

容許我引用騷靈情歌入面既一段仔歌詞
「用黑色聲音唸著我想你
 像黑色詩歌一般多細膩
 換黑西裝抱起你才優美
 這見證神也驚喜」
由此可見...黑色是多麼的SM啊
回復 支持 反對

姐係點-- 唔明

但係呢篇野相信係俾d 岩岩玩信長既人既山埃tip<---點解咁講==
回復 支持 反對

玩脅差好正,唔驚比人魔水,超強續戰
回復 支持 反對

出脅差的話我會出埋隱刀的喔~.~
原因是..變木後可以用隱刀隱形[[onion_10]] 但都要看看對方有沒有出石..
回復 支持 反對

玩加仔我去到後期先會出魔水
回復 支持 反對

出的話我會出埋隱刀的喔~.~
原因是..變木後可以用隱刀隱形[[onion_10]] 但都要看看對方有沒有出石..
limingyin 發表於 26-10-2009 13:34

聽我fd講玩5脅差後期就算變木比圍都死唔去的
回復 支持 反對